Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

PNH (Paroksismal Noktürnal Hemoglobinüri) ile ÖTV'siz araç alımı!?

tufandeniz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar,
Herkesin geçmiş kurban bayramını kutlarım.

Eşim 10 yıldan beri PNH Hastası (Paroksismal Noktürnal Hemoglobinüri) Eculizumab ilaç kullanıyor.
Covid-19 salgını sürecinde hastane ulaşımında çok sıkıntı çekiyoruz.
Eşimin hastaneye gidiş gelişi için engelli raporu ile araç almak istiyoruz.
Tedaviye ilk başladığımız zaman rapor 2 yıllık olarak veriliyordu,şimdi rapor süresi 6 aya indirildi,6 ayda bir rapor yeniliyoruz.

Birkaç yere sorduk ama konuyu tam anlamıyla bilen yok,kimi hastaneye sorun kimi araç alacağınız yere sorun diyor. Hastanedeki sağlık kurulu %90 olmazsa engelli raporundan yararlanamazsınız diyor, bir araç bayisi ile görüştüm raporunuzu gönderim maliye ye sorgulatalım diyor. konu hakkında bilgisi olan varsa yardımınızı bekliyoruz.

Sakatlık oran tablosunda aşağıdaki değerler var
b. Paroksismal Nokturnal Hemoglobinüri
1-Hafif-orta %40
2-Ağır ve Terminal vakalar %80

Gerekirse rapor ve son tahlil değerlerini paylaşabilirim.

Teşekkürler.

@tufandeniz

ÖTV'siz araç alımından bahsediyorsunuz sanırım. Bunun için %90 ve üzeri raporunuz olmalı. Bu durumda eğer başka bir rahatsızlığınız yoksa ÖTV'siz araç almanız pek mümkün değil.

Hakan Bey Merhaba,

ÖTV'siz araç alımını sormak istemiştim.
Görüşünüz için teşekkür ederim.

derya85 Merhabalar,
Benzer durum yeni aldığımız raporda da var,açıklama kısmında sadece ÖTV İÇİN yazmışlar.
Sağlık kurulundaki doktor ile görüştüm artık rapor değişmez diyor.
Raporu vergi dairesine sordurduk(Çukurova vergi dairesi),hasta iyileşebilir,bu raporla araç alamazsınız demiş.
Başka bir vergi dairesine tekrar soracağım,vergi dairesindeki vatandaşlar ve araç satışındaki yetkililer tutturmuşlar,90 altı olursa alamazsınız,bal gibi de oluyor ama bilmiyorlar,sanki vergiyi sizden istiyoruz.
Kronik rahatsızlık raporum var,PNH hastasıyım,bağışıklığım düşük olduğu için toplu taşıma veya taksiye binmem riskli,üşütme-grip-nezle olduğum zaman kan değerlerim alt üst oluyor,sadece hastaneye gidip gelebilmek için araç almak istiyorum.
C91Uow

C91Uow.jpg
[/url][/IMG]

Üst Alt