Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Pnomötoraks (akciğer zarı yırtılması) ile askerlik yapar mıyım?

ErshN*

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar değerli forum üyeleri birkaç sorum var yardımcı olabilirseniz minnettar olurum. Şuan çok karmaşık bir durumdayım tüm planlarım alt üst oldu. Öncelikle durumumu izah edeyim.

2011 açıköğretim lisans ve 2013 örgün öğretim lisans mezunuyum. 2 hafta önce askerliğimi tecil etmek için askeriyeye başvurdum ancak aldığım her iki eğitiminde aynı düzeyde olduğunu ve askerliğimi tecil edemeyeceğimi söylediler. Hatta işlemlerim 2011 lisans programı üzerinden yapıldı ve 2 yıllık yoklama kaçağı olduğum ortaya çıktı ve para cezası verildi. Sonrasında muayene olmak için aileme hekimine gönderildim. Tekrarlı pnomötoraks(akciğer zarında yırtılma) geçmişim var. Üç kez aynı rahatsızlığı geçirdim ilk ikisinde tüp takıldı ve üçüncüde ameliyat oldum. Bunun yanında insülin direnci var. Rahatsızlıklarımı hekime karşıda dile getirdim ve beni gümüşsuyu'na sevk etti. Gümüşsuyun'dan da GATA göğüs hastalıkları ve endokrinolojiye sevk edildim. Gizli şeker konusunda iyi durumdayım oradan elverişlidir geleceğine kesin gözüyle bakıyorum.

1) Rahatsızlıklarım sebebiyle muayene neticesinde sizce ne sonuç alırım?
2) Şubat-Mart civarında bir kamu kurumunda memur pozisyonunda alım olacak. Aylardır buraya başvuru yapabilmek için bekliyorum. Şayet elverişlidir sonucu çıkarsa şuandan silah altına alınacağım zamana kadar geçecek sürede askerlik durumum ne olarak geçiyor? Buradaki memur pozisyonuna başvurabilir miyim?
3) Temmuz'dan sonra silah altına alınabilmemin bir yolu var mı? Temmuz ayındaki KPSS sınavını kaçırmak istemiyorum.

Pnömotoraksın neye bağlı olduğu önemli. Ancak nedeni konusunda bilgi verilmemiş olması, altta kronik bir hastalık olmadığını düşündürdü bana. Sanıyorum askerliğe engel olabilecek bir durum olmadığı sonucu çıkar.

Üç pnomötoraksta spontan gerçekleşti.

bu konuyu bende araştırmıştım. 3 veya daha fazla geçirenler askerden muaf tutuluyor. spontan olması dahada iyi. ben 4 defa geçirdim ama 2 defa hastaneye gittim bu yüzden faydalanamıyorum çünkü diğer ikisi için elimde delil yok. o zamanlar bunu bilseydim, yani 3 defa olunca askerden muaf olunduğunu bilseydim mutlaka hastaneye giderdim. Askerlik şubesinden, o iki raporu gösterirsem en azından spordan muaf tutulacağımı söylediler.

bu arada askere gitsen bile kpss sorun değil. sınava girmen yasal hakkın. eğer önceden komutana sınava gireceğini söylersen kesinlikle izin veriyor. ama orada ders çalışmaya pek fırsatın olmayacağından, gitmeden önce çalışabildiğin kadar çalış. Ama dediğim gibi, yasalara göre senin askerlikten muaf olman gerekiyor.

mahmutuzun, deneyimini paylaştığın içi n çok çok teşekkürler

Üst Alt