Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Pnömotoraks teşhisi ile askerlikten muaf olur muyum?

exelon

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
İyi akşamlar arkadaşlar. Ben 3 kere spontan pnömotoraks geçirdim. 3 sönme de sol tarafta gerçekleşti. İlk sefer klasik tüp tedavisi yapıldı. İkinci sönme de kapalı ameliyat yapıldı. Ancak 1 sene sonra tekrar yine sönme oldu. Ekstra kontrollerim devam ediyor kalp ile ilgili mitral kapak yetmezliği tanısı var. Muaf mı alırım yoksa, elverişli raporu mu çıkar ?

exelon

tsk yönetmeliği'ne göre şu haller muafiyet nedenidir kardeşim:

"Tüp torakostomi hariç cerrahi tedaviye rağmen nüks eden pnömotorakslar."
"2. Tıbbi ve cerrahi olarak tedavi edilemeyen pnömotorakslar ve kronik ampiyem."

OturanBoğa

Hocam, iyi günler bugün muayene oldum göğüs cerrahisi hocası ameliyattan sonra bir kere daha olmuş kurula sevk edeceğim dedi ben 3 kez olduğunda da sadece tüp tedavisi bekliyordum ama yapıştırma işlemi de uygulandı dedim bana o zaten işi bitiriyor dedi ve sağlık kuruluna sevk etti. Sevk kağıdında tsk madde 51c'ye göre uygundur, sağlık kuruluna sevk edilmiştir yazmış bu ne demek yani 3 kere olmasına rağmen askerliğe elverişli raporu mu verilecek üstte yazdığınız madde de ortadayken bana ilk muaf olmaz dedi sonradan üfleme testi sonrası kurula gönderdi. @OturanBoğa

Sevk kağıdında tsk madde 51c'ye göre uygundur, sağlık kuruluna sevk edilmiştir yazmış bu ne demek yani 3 kere olmasına rağmen askerliğe elverişli raporu mu verilecek

Hayır, askerlik yapıp yapmamanıza kurul karar verecek. Büyük olasılıkla çürük vereceklerdir.

MeTePe

Şunu sorayım bir de hocam benim 3 kere sönme olmasına rağmen sevk eden göğüs cerrahı temmuz 2018 opere edilmiş. 2020 mayıs ayı nüks etmiş diye yazmış yani iki kere olmuş gibi yazmış bunu kurula falan söylemem gerekir mi ? ilk sönme 2017'de gerçekleşmişti.

bunu kurula falan söylemem gerekir mi ? .

Sizi kurula hiç almayabilirler ama alırlarsa söyleyin tabi. Hatta ameliyata rağmen yeniden geçirdiğinizi belirtin.
Kanımca askerlik kararı çıkmaz. Ama askeriyenin işleri belli olmaz. Bizzat şahit olduğum için söylüyorum, birliğe geldiğinin ayında çürüğe çıkartılan pek çok asker gördüm.

MeTePe

Anladım hocam peki aile hekimi 4 bölüme sevk etmişti göğüs cerrahisi-hastalıkları,ortopedi,kardiyoloji sadece göğüs cerrahisi sevk raporunu vermem yeterli olur mu kurula sadece o sevk etti çünkü diğerlerine gerek var mıdır ?

Anladım hocam peki aile hekimi 4 bölüme sevk etmişti göğüs cerrahisi-hastalıkları,ortopedi,kardiyoloji sadece göğüs cerrahisi sevk raporunu vermem yeterli olur mu kurula sadece o sevk etti çünkü diğerlerine gerek var mıdır ?

Kapak yetmezliğinden bahsetmişsiniz. Kardiyolojiye de gitmenizde fayda var. Ortopedi ne için bilmiyorum. Kapak yetmezliği derecesine göre tek başına çürüğe çıkarabilir.

Kapak yetmezliğinden bahsetmişsiniz. Kardiyolojiye de gitmenizde fayda var. Ortopedi ne için bilmiyorum. Kapak yetmezliği derecesine göre tek başına çürüğe çıkarabilir.

Kardiyoloji 2 dk eko çekti bütün önceden verilen raporlara rağmen elverişlidir raporu verdiler ilginç. Hocam cerrahın o zaten yapıştırma işlemi için işi bitiriyor diyerek 51c'yi göstererk uygundur yazması hastalığın tedavisinin yapıldığı şeklinde yorumlamış gibi gözüküyor yanlış mı anladım ben. Ama ameliyat sonrası nüks etti diye kurula sevk ediyorum dedi ekstra da gerçekten çok havada bıraktı anlamadım.

Kardiyoloji 2 dk eko çekti bütün önceden verilen raporlara rağmen elverişlidir raporu verdiler

Kapak yetmezliğiniz 1. derece gibiyse uygun verir. Her kapak yetmezliği engel değildir.

Göğüs'ün 51c ile kurula göndermesi "çürük olup olmayacağına kurul karar versin" anlamına geliyor. Zaten göğüs tek başına böyle bir karar veremez.

MeTePe

Anladım hocam çok teşekkürler. Bakalım kurul varmış yarın vereceğiz kağıdımızı sonucunu da görürüz :D

Arkadaşlar gerekli şeyleri yazmış,
Müdahil olmak istemem,ancak özelden sorduğunuz için,insana saygı adına cevap yazma gereği duydum,

Kısa ve net yazayım,
Askerliğe elverişsiz kararı verilecektir,ancak sürec belki biraz uzar,

Ön muayenelerde karar zaten veriliyor,heyet bunu %99,9 onaylıyor, bir(1) ihtimal farklı şeyler olası, erteleme yada muafiyet verilecektir...
exelon

Cerrah ile konuştum bugün işte ne olur vs.. bana diyor ki ameliyatında akciğer'in üst tarafı yapıştırılmış alt tarafı boş bırakılmış senin nüks alt tarafta gerçekleşmiş orayı da yapıştırmışlar bir daha zor olur nüks erteleme verirler büyük ihtimal dedi garantisi var mı olmayacağının askere gidince falan. Erteleme sonrası ne olur diye sordum o zaman aralığında bir şey olmazsa erteleme bitimi askere gönderirler diyor bana. Gerçekten inanılmaz ya o akciğer oraya emanet gibi yapıştırılmış adam orayı yönetmelikte tedavi edilmiş olarak yorumladı 51c'den sevk etti heyete. Ee ona bakarsan 3.kez oldu sol taraf ameliyat sonrası hem de bu da muafiyet sebebi nasıl olacak şimdi yani. Ben kilomu bile kontrol altında tutmak zorundayım riskli sayıya inmemek için. Üstte abimiz yazmış heyet %99 uyar karara diye.

@MeTePe @OğuzHan112 yani abilerim sizin anlayacağınız bunlar zorla askere askere gönderecekler galiba beni gerçekten inanılmaz :D :D Heyet 21 Aralık günü.

51 kurul değerlendirmesi,c erteleme,
51/c...
Merak etmeyin.erteleme sonrası tekrar bir erteleme gelir,sonrası muafiyettir.

Kurulu bekleyin,bakalım neler oluyor...
Pnömotoraks önemli ve ciddi bir sağlık sorunudur, her nekadar tedavi edilsede risk her zaman vardır, risk alacaklarını sanmıyorum...
exelon

Diyelim ki sizi askere aldılar. Siz bu hastalığın nüksetmesi bakımından yine risk altındasınız. fiziksel aktiviteler ve sportif faaliyetler askerlikte sizi zorlayabilir. Bunu göz önünde bulundurup muaf durumunuz olabilir.

@Nurtan

Aynen öyle ben şimdi bile sportif faaliyetlere giremiyorum gidip ne bir halı saha veya basketbol vs.. sevdiğim sporlar yapamıyorum. Tozlu ortam uzak dur diyorlar, ağır kaldırma diyorlar. Diyetisyen kontrolünde kiloyu sabit tutmaya çalışıyorum ama dgs'ye çalışıyorum o yüzden kilom tekrar azalmaya başladı çabuk eritiyor vücut tekrar onu yukarıya çekmem lazım yoksa risk artıyor askere gidersem bunu nasıl sağlayacağım hızlı düşüş olması kaçınılmaz.

@OğuzHan112
Bekleyelim bakalım hocam dediğiniz gibi ama bunların eline kaldıysak eyvah eyvah yani daha 3 kere söner :D

Son düzenleme:
yani abilerim sizin anlayacağınız bunlar zorla askere askere gönderecekler galiba beni gerçekten inanılmaz :D :D Heyet 21 Aralık günü.

Dediğim gibi, askeriyenin ne yapacağı hiç belli olmaz. Ancak erteleme verilirse dahi yeniden heyet olacak demektir. Silahlı Kuvvetler son derece disiplin, yönetmelik, kural silsilesi şeklinde hareket ettiği için bu bir zorunluluk da olabilir. Açıkcası bilmiyorum. Ben o heyette olsam size muafiyet verirdim. Ama onlarında uyması gereken prosedürler var.

İnşallah 21 inde hayırlı bir sonuç alırsınız deyip bekleyelim.

Umarım alırım hocam. Bu göğüs cerrahı heyete katılıyor mu peki ? O gelirse işimiz var :D

exelon

O pek belli olmaz. Katılması olası. Ama işi vardır, izinlidir vs. Ayrıca sizi gören kişinin yerine başkası da katılabilir.

Heyet perşembe gününe ertelendi abiler bir bölümün rapor eksikliğinden dolayı :D

Aynı hastanede yakınım da askerlik için heyete girdi konuşturdular mı dedim evet dedi bakalım bizi de konuşturacaklar mı :D anlatırız kendimizi işe yarar mı sizce ?
MeTePe OğuzHan112

Heyete girdim hocam o da nasıl heyetti anlamadım ne zaman olduğunu sordu pnömotoraksların 17,18 ve 2020 olarak söyledim 1 yıl erteleme verildiğini söyledi direkt 15 saniye falan sürdü :D MeTePe

Heyete girdim hocam o da nasıl heyetti anlamadım ne zaman olduğunu sordu pnömotoraksların 17,18 ve 2020 olarak söyledim 1 yıl erteleme verildiğini söyledi direkt 15 saniye falan sürdü :D

E hayırlı olsun...
Ya seneye bir erteleme daha verir ve bir sonraki sene çürük verirler, ya da seneye direk çürük verirler. Benim kanaatim bu.

Ama dediğim gibi, askeriyenin sağı solu da hiç belli olmaz. :)

Merhaba, güncel olarak durumu yaşayan var mı askerlik esnasında nasıl bir sonuç alınıyor

Üst Alt