Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Poliarteritis nodosa (PAN) hastasıyım. Malulen emeklilik başvurum reddedildi..?

akaya

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
12 Şubat 2010 Güncel: Malulen emeklilik başvurum kabul edildi! (aşağıdaki 10. mesaj)

poliarteritis nodosa hastasıyım. ayrıca her iki ayağımda dizimden aşağı kısımda birinde 15 diğerinde ise 35 cm lik kapanmayan yara ve eklem yerlerimde bazen yatağa bağlanacak kadar tutulmalar oluyor. bu sebepten dolayı maluliyet için 2007 mart ayında müracatta bulundum. ankarada olan numune, ssk, ibnisina, tıp fakültelerinde muayene oldum. bütün bu işlemler 08/10/2009 tarihinde sona erdi. bu hastanelerin bazılarında heyete girdim bazılarında biz ssk ya göndeririz dediler.
elimde tıp fakültesinde girdiğim heyette kvc klıniği damar problemlerimden dolayı yüzde elli rapor (%50) verip istirahat ağrısı 200 metre altı yürüyemez ve her iki bacakta bacak ülseri var diye not düştüler.
oradaki doktorlar bu sadece kardiyo ile ilgili poliarteritis nodosa (pan) ve bacak yaraları ve eklem tutulumları hariç çok rahat emekli olursun dediler. çünkü on yıldır bacakta kapanmayan yaralar vs.

gecen hafta ssk dan cevap geldi, 2/3 sini kaybetmiş bulunmadığından malullük sigortası yönünden yapılacak işlem yoktur diye.
oysa 08/11/2008 tarihli resmi gazetede yayımlanan çalışma gücü kayıp oranlarında sadece pan hastalığında %65 olarak yer almaktadır. diğer hastalıklar hariç 2006 yılındaki resmi gazetede %85 oranında yazmaktadır
bunun yanı sıra tıp fakültesinden aldığım %50 rapor hariç .

hocam durum böyle.. benim ne yapmam gerekir? bu yazdıklarımla ilgili yorumunuz nedir ve hangi yolları izlemem gerekir?
bana detaylı anlatırsan çok sevinirim.

şimdiden teşekkür ederim .allah hepinize şifa versin.

İtiraz hakkınızı kullanmalısınız. Size red kararı bildirildikten sonra derhal itiraz edin bir dilekçeyle

poliarteritis nodosa

itiraz dilekçesi nasil ve nereyeveriliyor.bir örneği varmı

Malulen emeklilik başvurusu yaptığın yere vereceksin. Şöyle bir şey işini görür diye düşünüyorum:

Sosyal Güvenlik Kurumu ... Müdürlüğü'ne,

... tarihinde yapmış olduğum malulen emeklilik başvurum, işgücümü maluliyet derecesinde kaybetmediğim gerekçesiyle kurumunuz tarafından reddedildi.
Ne var ki malulen emeklilik başvurusu yaptığım tarihte yürürlükte olan ve maluliyeti düzenleyen Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik (Resmî Gazete Tarih: 16 Temmuz 2006, Sayı : 26230) ekinde yer alan Cetvel'de hastalığımdan dolayı (Poliarteritis nodosa [PAN]) işgücü kaybım maluliyet derecesinde gösterilmektedir.
Bu sebeple, malulen emeklilik başvurumun Sosyal Güvenlik Kurumu Yüksek Sağlık Kurulu'nca yeniden değerlendirilmesini arz ederim

Adın soyadın
tc kimlik numaran
iletişim bilgilerin​
Eğer yine red yanıtı gelirse, o zaman SGK'nu dava edersin ve Adli Tıp sevki ile süreci işletirsin...

Not: Lütfen gelişmeleri bizimle de paylaş

poliarteritis nodosa hakkında

eski raporlarımı yenilettim bir taneside salı günü çıkıyor onlarıda ilave etsem olurmu.teşekkürler iyiki varsın

Eğer yeni rapor ilave edersen, o zaman itirazın Sosyal Güvenlik Kurumu Yüksek Sağlık Kurulu'nca değil, yine Sağlık İşleri Genel Müdürlüğü'nce incelenir.
Arada ne fark var dersen, Sağlık İşleri Genel Müdürlüğü inceler ve reddederse, bu sefer Yüksek Sağlık Kurulu'nca incelenmesi için yeniden itiraz etmen gerek. Yine olmazsa dava... Yani rapor verirsen, bugüne dek yaptıkları işlemleri yenilemelerini istemiş olacaksın...

Eğer yeni raporların olumlu katkı yapacağına inanıyorsan, ekle ve Sağlık İşleri Genel Müdürlüğü'nce incelenmesini iste... Ama yok, yeni rapor da eski rapor ile aynı ise, o zaman raporu koyma ve yukardaki dilekçedeki gibi Yüksek Sağlık Kurulu'nca incelenmesini iste. Sen bilirsin...

maluliyet

arkadaşlar herkese selamlar. 2007 yılında maluliyet için başlatmış olduğum mücadele 2009 şubat ayında sağlık yüksek kurulunun reddi ile noktalandı. ssk yı dava etmeye karar verdim.
2 ay boyunca araştırmalar sonucunda ssk avukatları ile işkur avukatları ile tanıdıklar vasıtası ile iletişime geçtim. onlardan edindiğim bilgi şu yöndeydi: 2005 yılında açılmış olan davalar halen hastane aşamasında olduğu yöndeydi. dava açsam zaten dava sonuçlanana kadar allah ömür verirse normal şartlarda emekliliğim gelmiş oluyordu.
neticede mücadeleme kaldığım yerden devam kararı alarak tekrar sgk ya müracatta bulundum. 2 aylık hastane süreçlerinden sonra heyetten aldığım rapor şu yönde: her iki bacakta staz ülser vardır. hastalığın çalışma gücü kayıp oranı %70 dir. hastalığı süreklidir.

asıllarını sgk ya göndereceklerini söylediler ve bir fotokopiyi rica minnet aldım. 22/12/2009 tarihinde.

şimdi beklemedeyim ,sonuç nasıl olur ne karar verirler diye sabırsızlıkla ve stresle bekliyorum.

oturan boğa kardeşim süreci yaz demiştn özetle yazdım. aynı şener şenin arabesk filminde yaşadıklarının bir kopyasını yaşadım. yorumlarınızı da sabırsızlıkla bekliyorum.

herkese saygılar.

maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmanız gerekiyorsa, bence onaylanacaktır. Onaylanmazsa, ben olsam olası tüm gecikmeler dahil bilimum haklarımı almak için bi an bile düşünmeden dava ederim kurumu. Çünkü hukuki dayanak yoksa kimse kimsenin yüzüne bakmaz..

Biz de merakla bekliyoruz... :)

maluliyet

maluliyet cetvelinde bu hastalık aynen geçiyor.bir bacak için %40 iki bacak için %70 ama.masa başında işler deyişiyor.çünki heyete giren doktor hergün televizyonda boy gösteriyor ekranda millete mavi boncuk dağıtıyor.beni gördüğünde heyette hastalığımla ilgili soru sormaktansa,bu resmin bana ait olup olmadığını soruyor.neyse iyi günler dilerim oturan boğa kardeşim.

3 yıl 3 alık mücadelem sonunda gerçekleşti.

bugün itibariyle ssk dan yazı geldi. yazıda şu ifadeler yer almaktadır.
malüliyetiniz onaylanmıştır. tahsis talep formunu doldurarak işlemlerinizi başlatınız.

arkadaşlar 3 yıl 3 aylık mücadelem sanırım mutlu sonla noktalandı.
emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. maaş bilgilerimi henüz bilmediğimden bunları sizlerle paylaşamadım.

hepinize iyi günler diliyorum...

Hayırlı olsun arkadaşım cefasını çektin sefasınıda sürmen dileği ile eh bakalım bize de görmek nasip olcakmı valla ben malulen emekli olamayaağım galiba gelde ağlama yaaaaaaaaaaa:(

emeklilik

arkadaşlar herkeze selamlar .bugün tahsis talep belgemi sgk ya teslim ettim.2009.un 6. ayında 2. müracatımdı bunuda sizlerle paylaşmıştım.beni sgk evet sen malulsun derse 6. aydan itibaren maaşım birikir diye düşünüyordum.yada konuşulanlar hep bu yöndeydi.forumlarada baktım ama ya böyle bir durum yok yada ben gözden kaçırmış olabilirim.
neyse fazla uzatmadan konuyu açayım oradaki görevlilerin dedikleri şu yönde...maluliyet müracatında dilekçenin altına mutlaka şu ibare yazılması gerekiyormuş. maluliyetimin tespiti ve tarafıma maaş bağlanmasını saygılarımla arz ederim
bu ibare olmazsa sgk dan gelen maluliyet onay tarihi esas alınıyormuş.yani benim 7 ayım güme gitmiş oluyor.kanunda bu varmış .onların ifadeleri bu yönde.yeni müracat edecek arkadaşlar birde bu yönden mağdur olmasınlar .
eski müracat edipte hastane işleri devam edenlerde kısa zamanda dilekçeyle tarafıma maaş bağlanması yönünde ibareli yeni bir dilekçe versinler.zararın neresinden dönerlerse kardır.

herkeze saygılar iyi akşamlar diliyorum.

Üst Alt