Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Polikistik böbrek rahatsızlığım ile askerlik durumum ne olur?

talha5353

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba herkese, Ben 23 yaşındayım ve Polikistik Böbrek Rahatsızlığım var. Henüz böbreklerimde bir sıkıntı yok, yediğime içtiğime dikkat ediyorum. Merak ettiğim konu ise askerlik yapmamda bir engel var mı?

O konuda güncel bir bilgiye sahip değilim. Ultrason sonrası hastane herhangi bir belge de vermedi bana.

Bobrek fonksiyonlarin normalse kistin de tedavisi mumkunse alirlar benim dogustan tek direk curuk raporu verdiler ama engelli raporun da digeri saglam oldugu icin %10 puan verdi doktor

Bende de sağ böbrekte 1,5 cm çapında alt polde kist var,doktor bir çok insanda kist olabileceğini ve hiç korkulacak bir durum olmadığını 5 cm'ye geldiğinde çektirme yöntemi ile alınacağını söyledi.

böbreklerde kist olması ayrı polikistik böbrek hastalığı ayrıdır
geçmiş olsun annem polikistik böbrek hastası diyalize girmekte bende başlangıç aşamasındayım ayrıca nefrotik sendrom var
tansiyonuna çok ama çok dikkat etmelisin

Böbreklerimizde kist gelişimine yol açan çeşitli hastalıklar vardır. ... Polikistik böbrek hastalığı, kalıtsal böbrek hastalıkları içinde en sık görülenidir. Aslında bu hastalığın tıptaki bilimsel adı, kalıtım şeklinin de belirtildiği "otozomal dominant (baskın) polikistik böbrek hastalığı"dır.

Polikistik böbrek hastalığında ameliyat ile böbrek kistlerinin boşaltılmasının veya alınmasının yararı olabilir mi?

Polikistik böbrek hastalığında kesinlikle böyle bir tedavi yapılmamalıdır. Bu şekilde yapılan işlemler sonrasında kistlerin tekrar oluşabildiği bilinmektedir. Bununla birlikte, nadir bir durum olarak çok büyük hacimlere ulaşıp etrafa bası yapan kistler saptanırsa ya da iltihaplanan bir kist ilaç tedavisi ile düzelmiyorsa, soruna yol açan kist boşaltılabilir.

Üst Alt