Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Polikistik böbrek ve diğer ek hastalıklarım ile emeklilik şartlarım nedir?

petunya

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhabalar, 2 yıl önce polikistik böbrek hastası olduğu öğrendim değerlerim şimdilik normal çok şükür bu hastalığa bağlı tansiyonum çıktı raporlu ilaç kullanıyorum. Aynı zamanda karaciğerimde polikistik.İki bacağımdada venöz yetmezlik var ameliyat olmadım ameliyat dendiği halde. Bel fıtığı ve disk daralmam (8cm) var. Çok küçük bir mitral kapak sorunum olduğunu söyledi takip ediliyor. taban çökmem ve topuk dikenim var, Birde troidim var.ufak tefek başka sorunlarda var hepsini yazmamayım dedim.
Emeklilik konusunda bilgim hiç yok böyle bir şeyin olabileceğini 2 gün önce facebook ta polikistik böbrek grubunda bahsederlerken anladım. 1979 doğumluyum 1999 10 ay girişliyim. 6000 e yakın günüm var. Süreç nasıl oluyor doğrumu anlamışım acaba yanlışşsam düzeltirmisiniz.
Devlet yada üniversite hastanesine gidip vergi indirimi için rapor almak istiyorum diyeceğim. raporum 40 üzeri çıkarsa da SGK kurumuna başvurup emeklimi olucam bu şekildemidir. Raporu devlettenmi üniversitenmi almak farkedermi. Çok Teşekkür ederim şimdiden:)

petunya

Sakatlık Oranı Cetveli'ne göre her hastalığınız tek tek tespit edilir, sonra bu oranlar Balthazard Formülü ile toplanır, toplam işgücü kaybı oranı belirlenir. Bu oran %40 ve üzeri ise, o rapora istinaden defterdarlıktan sakatlık indirim hakkı elde edilirse, emeklilik için aşağıdaki tabloya tabisiniz. Yani hemen emekli olabilirsiniz.

2008_oncesi.PNG

Yapmanız gereken Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birinden engelli sağlık kurulu raporu almak, o raporla çalıştığınız işyerinin bağlı olduğu vergi dairesine sakatlık indirimi için başvurmak, o hakkı elde ettikten sonra da erken Yaşlılık emekliliği için sigorta müdürlüğüne gitmek. Emekliliği hak ettiğinize dair yazıyı alıp işyerinize verdiğinizde özlük haklarınızı alıp işten çıkış alabilirsiniz. Sonra da emeklilik için sigorta müdürlüğüne başvuracaksınız

OturanBoğa

Çok teşekkür ederim yanıtınız için, peki tekrar çalışabiliyor muyuz? maaş kesilmeden aynı işime giriş çıkış yapabilir miyim?

Son düzenleme:
petunya

Evet, Yaşlılık emekliliğinde sosyal güvenlik destek primi yatırarak çalışabilirsiniz, emekli maaşını kestirmeden çalışamayacak olanlar malulen emekliler.

Üst Alt