Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Polimiyozit hastası olanlar..?

ben 25 senedir bu hastalıkla ugraşiyom.herkesde farkli şekilde seyrettigini soylemişti o zamanki akd.üni. noroloji prfosoru.agrı sızın yoksa en kısa zamanda fizik tedaviye geç.ozel egitim okullarınındanda fizik tedavi almak için ugraş.ck; 1100 den aşagı düşmedi normalide bende 1500 çıkardı.sagliklı insanda bu deger 200-300 arası olmasi lazım .
geçmiş olsun

bnm ck değirim 1252 sonra birden 54 de düştü.bu hastalık dermotomiyozit hastalığına dönüşebilir mi? geçici bir hastalık değil mi bu yaa off sizin ki sürekli yeniliyor mu ?

bu hastalık iyileşen gurubunda.yani ben bu hastalıkla rapor alamiyorum.ama geçsede sonra tekrar yeniliyor.senede 1 yada 2 atakları var bu atakları kontrol edersen çok rahat yaşarsın.
geçmiş olsun

tşk. size de geçmiş olsun...

Polimiyozit hsataları dertleşmek için buraya....

Arkadaşlar 2008 den buyana polimiyozit hastasıyım...prednol kullanıyorumm...akciğer tutulumu ile seyretti hastalık o yüzden şuan endoksan 1gr/ay serum olarak ayda bir veriliyor...polimiyozitli olanlar lütfen bilgi versin daha neler yapabliriz.. Bu konuda yardım ve görüşlerinizi bekliyormm..

Polimiyozitliler nerdesiniz???????????

Merhaba arkadaşlar..Ben 15 yıldır polimiyozit+dermatomiyozit hastasıyım..Ben 5 yıldır çok rahatım artık hiç ilaç kullanmıyorum.Her işimi kendim yapıyorum..Çok kötü dönemlerden geçtim.İki yıl yatağa bağımlı yaşadım..Çok şükür doktorumu bularak bu sıkıntılı dönemleri atlattım..Sizlerle görüşmek isterim arkadaşlar..

iyi günler kayın validem yaklaşık 10-15 polimiyozit hastası ve tedavi görüyor ancak son beş yıldır iyice yardım olmadan yürüyemez oldu birazda düşme korkusundan zaman geçtikcede kötüye gidiyor. kan değerleri olarak hastalık belirli seviyelerde ancak gittiğimiz doktor fizik tedavi yönüne gerekli önemi vermiyor gibi geliyor. biz izmirde ikamet ediyoruz. önerebilceğiniz iyi bir doktor arıyoruz. en son bu ay katip çelebi araştırmaya götürdük ancak trajedik olarak yatak bulması zor olan hastanede 3 haftadır sadece bir biopsiyi beceremedikleri için yatmak zorunda kaldı. buda daha başlamadan hastaneye güvenimizi sarsdı. yatarken bukadar alakasızlarsa sonra nasıl olur kestirmek zor.

Telefonla görüşebilir miyiz?
Buraya numara yazabiliyor muyum Ben forumları kullanmayı bilmiyorum.

merhaba.anneme de uzun araştırmalar ve farklı tedaviler sonrası polimiyozit tanısı konuldu. kortizon, vitamin ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirici ilaçlar kullanıyor. siz iyileştiğinizi ve kendi işinizi kendinizin yaptığınızı yazmışsınız. annemin değerleri aşamalı olarak düşüyor çok şükür ama yine de çok sıkıntılı. elini ağzına götürmekte bile zorlanıyor. nasıl bir tedavi uygulandı hangi ilaçları kullandınız nerede tedavi gördüğünüz? belirtirseniz çok sevinirim.
SU_1969

bende 6 yıldır polimiyozit hastasıyım.10 a yakın ılac denedıklerı halde ck degerım 2500 den asagıya dusmedı.kortizon hıc yaramadı..benim gıbı ck degeri hıc dusmeyen varmı ???

Merhaba arkadaşlar bende polimiyozit hastasıyım

Adanada balcalı da tedavi görüyorum doktorum süleyman özbek

Arkadaşlar merhaba
Ben de polimiyozit hastasıyım. 5 aydır tedavi oluyorum kortizon metotreksat kullanıyorum kortizonun yan etkilerinden olan kilo alma gibi bir durum gelmedi sürekli kilo kaybediyorum sizde de böyle bir durum var mi ?

24 yaşındayim güç kaybı var ama yine de calisabiliyorum senin yorumlarını okudum ck değerin düşük seyretmiş senin benim 10700lere kadar çıkmıştı ne yaptımsa kilo alamadım hala kaybetmeye devam ediyorum

Www.facebook.com/furkan3558 bu adresten eklermisiniz detaylı olarak bilgi almak istiyorum

@Furkan3558

CK'nın (creatine kinase) yüksek olması çok normaldir zira birçok nöromüsküler hastalıklarda -polimiyozitte de olduğu gibi- iskelet ya da kalp kası travması ya da nekrozu bu enzimin dolaşım düzeyini yükseltir.

Serum normal değerleri ;
- Erkeklerde 55-170 U//L ve
- Kadınlarda 30-135 U/L'dir.

Selam ben daha yeni polimiyozit teşhisi konmuş biriyim daha tedaviye başlanılmadı nasıl kurtuldunuz bu hastalıktan yoksa devam ediyormu benim ck 10580 çıktı gećen hafta

10 yıldır polimiyozit hastasıyım. endoxan ivig kortizon mabthera metoart imuran sandimmun gibi ilaçlar kullandım. ck değerim 1500 ün altına düşmedi. ck seviyesini düşürebilen iyileşen ne bilim eskisinden daha iyi olan var mı aramızda?

bende 6 yıldır polimiyozit hastasıyım.10 a yakın ılac denedıklerı halde ck degerım 2500 den asagıya dusmedı.kortizon hıc yaramadı..benim gıbı ck degeri hıc dusmeyen varmı ???

şuan ilaç kullanıyor musunuz? ck değerim benimde düşmüyor ve gün geçtikçe de kötüye gidiyorum

Üst Alt