Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Polinörapati ile ehliyetimi değiştirip ÖTV'siz araç alabilir miyim?

Psb40

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba! 2018 yilinda %40 alt ust ekstremlerde agir aksonal ve demiyelinazen polinoropati, %25 ilacla duzelebilen ankisiyate, %10 hiportroit olmakla %60 SUREKLİ AGİR ENGELLİ HAYİR ENGELLİ RAPORU ALDİM. raporda ortapedi kismi isaretlisosgal yardim, kimlik karti, engelli kimligi ve diger kismi kutucuklari isaretli fakat diger kisminda aciklama yok ve emekli oldum.
Forumlarda okudum kimi ortapedi isaretli olmasi ötv indirumi icin yeterli diyor, kimi ötv indirimi icin ayri rapor, var olan b sinifi ehliyetimi alabilmek icinde sonradan ayri rapor almamiz gerektigini soyluyor
Var olan ehliyetimi surucu olamaz denirse kaybetmek istemiyorum, tekrardan dusuk rapor kazaen cikarsa ki emeklilik hakkimi kaybetmekte istemiyorum. Raporumda surekli ayakta duramaz, ince el becerilerinde bakimla yapabiliyor, ayakta pes çavuz ortapedik ayakkabi ile rahat gibi ibareler yaziyo. tertibata gerek duymadan otomatik vites araba kullanabilirim. Devriyajlida sorun yasiyorum ama kullaniyorumda.
Simdi ben ötv siz arac almak istiyorum bunun icin ehliyetimide degismem gerekmis. Sirasiyla arac alana kadar ne yapmaliyim. Yoksa hic kurcalamayimmi. Kendiligimden kuruldan randevu aldim ama sevklemi gitmem gerekiyor raporda ne yazmasi gerekiyor. Oranim dusermi ?haklarimi etkilermi?
.

Psb40

2019 da sistem değişti artık raporda (Sadece hareket ettirici aksamda tertibatlı araç kullanmalıdır) yazmalı ama bazı illerde eski raporlarında geçerli olduğu yönünde yazılar okudum. Bu tamamen vergi dairesinin inisiyatifine kalmış bir durum ama ilk önce Aile hekimine git o seni yönlendirecek Aile hekiminin gitmeni istediği bölümlere gideceksin artık özel hastanelerde sevk yapabiliyor o bölümlere muayene olup il sağlık müdürlüğü kuruluna sevk edecekler sonra sağlık il müdürlüne gidip randevu alacaksın ve verilen tarihte orada heyete gireceksin gerekli kodları aldıktan sonra ehliyetini değiştir. Artık tamamen vergi dairesine bağlı araç için hangi aracı istiyorsan o bayiye git raporu göster olur onlar raporu kontrol ettiriyorlar eğer sorun çıkarsa tekrar hastanede heyete gireceksin ve mutlaka ötv indirimi istediğine belirt yoksa kaile almıyorlar

Psb40 ehliyetinide kaybedebilirsin ellerinde ve ayaklarından hastasın sürüse sakıncalı diye iptal edebilirler

Üst Alt