Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Polinöropati hastalığım var. Askerlikten muaf olur muyum?
Arkadaşlar gruba yeni üye oldum benim emg raporumda alt extremitlerde yaygın demiyelizan tarzda periferik sensoriomator nöropati yazıyor ayrıca topuk ve parmak ucu yürüyemiyorum uzun-süreli koşamıyorum cabuk yoruluyorum bacak kaslarımda güçsüzlük var sorum şu acaba bu raporla askerlik den muafiyet raporu alabilirmiyim bilgisi olan varsa cevap yazabililirmi
aslan39 arkadaş öncelikle geçmiş olsun bu rahatsızlık bende de var benimki biraz daha ilerledi baston değneyi olmadan ayakda sabit duramıyorum .kamuda çalışıyorum ilçe şehir hastanesinde ilk raporum %34 vermişlerdi ehliyet değişimi için baş vurunca ildeki sağlık kurulundan rapor istediler sağlık kurulu ayaklarımdaki sorun nedeniyle manuel araç yerine otomatik vites+koldan aparat takılan fren+gaz tertibatlı araç kullanabilir raporu verdiler bu raporla engelli ötv indirimli araç alabiliyorsunuz rapor oranına bakılmaksızın.
=ayrıca ildeki büyük şehir hastanesine ilk raporumu söylemeden ilk defa rapor alır gibi baş vurdum öncelikle rahatsızlığım kaç taneyse o doktorlardan baştan yenice bir muayen oldum tüm tahlillerimi yaptırdım nörolojiden emg+emar+ortopediden röntgen omurilikde deforme bağlangıcı (anlayacağın ne kadar rahatsızlığım varsa tüm doktorları gezdim hepsinden rahatsızlıklarımı tanıdılar güncellediler sonra heyete girdim benim hastalıklarımı üst üste koydular tepeden tırnağa toplayıp %60 iş göremez raporu verdiler bu raporuda vergi dairesinden ankara maliyeye emekli olabilir onayı için gönderiyorsun 5 ay oldu bu biraz uzun süreç 7-9 ay sürüyor sonra ister emekli olursunuz isterseniz belge ile çalışırken vergi muafiyetini alırsınız .askerlik kesinlikle muafsınız bence..
Selam arkadaşlar bu rahatsızlık 6 yıldır bendede var .şu an askerdeyim sivilde doktorlar fibromiyalji dediler .ama burda hastanede EMG istediler bunu sivilde hiç çektirmemiştim .burdaki EMG sonucuna göre sensori motor polinöropati yazıyor .ve devlet hastanesindeki doktora sonuçları gösterdim. Hiç ilgilenmedi bile asker misin diye sordu evet dedim .o da sekretere ilaç yaz dedi kapattı konuyu .yani sorumluluk almak istemedi mi neden böyle yaptı anlamadım benim fiziksel görünürde birşeyim yok.. çabuk yorulma nefes darlığı dizden düşme ayakta uzun süre duramama uzun mesafe yürüyememek vs .sizin görüşünüz nedir. Ne yapmalıyım bir fikir verirseniz sevinirim
Merhabalar .sivilde 6 yıldır çözemedikleri rahatsızlığı askere gelince çözdüler şöyle söyleyeyim.6 yıldır bacaklarda kollarda kaslarda ve eklemlerimde ağrı güçsüzlük var . Sabah uyanınca dayak yemiş gibi uyanıyorum öğleye doğru kendimi ancak toparlıyorum ama ağrılar 7/24 devam ediyor ..zaman zaman denge kaybı çift görme gibi sıkıntılarda yaşıyorum. Ve şu anda askerdeyim sivilde iken fibromiyalji tanısı koymuşlardı .buraya gelince doktor EMG istedi ve yapıldı sonucunda sensöri motor polinöropati çıktı ve doktor hiç ilgilenmeyerek asker misin diye sordu. Evet dedim . O da sekretere ilaç yaz dedi gönderdi .demek istediğim başka doktorlara sordum söyledikleri şey araştırmaya gidilmesi yani altında yatan neden bulunması ve tedavi edilmesi .ve bazı forumlarda okudum askerlşkten muaf durumu varmış galiba .beni aydınlatırsanız çok sevinirim .şimdiden teşekkürler
RıdvanYılmaz
Polinöropati ile askerlikten muaf olmanız lazım, bu hastalık semptomatik ve kısmen tedavi edilebilen bir hastalıktır ama he durumda bu hastalığın üzerine gitmeleri lazım
Evet bende öyle biliyorum .bu durumda ne yapabilirim nasıl bir yol izlemeliyim.normalde muaf olmak gibi bir niyetim yok ama şu an askerde olduğum için altında yatan nedeni araştırma şansım çok az .bu yüzden muaf olsam iyi olur sivilde araştırmam lazım .çünkü babamda böyleydi ve kanserden vefat etti .bu rahatsızlığın nedenleri arasında kanserde var Allah korusun.bilgilerinize yardımınıza ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim