Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Polinoropati hastasıyım. B sınıfı ehliyetimi H sınıfına dönüştürmek istiyorum..?
selam arkadaşlar, ben polinoropati hastasıyım. 13 yıl önce b sınıfı ehliyet almıştım ancak sağlığım biraz bozulunca ehliyetimi h sınıfına çevirmem gerektiğini düşündüm. acaba nasıl bir yol izlemeliyim?
selam Bülent bey ben ehlyetimi 1996 da aldım. daha sonra özel bir şirkette özürlü kadrosunda işe başladım.2003 te de %45 raporla vergi indiriminden faydalanmaya başladım.H sınıfı ehliyeti almak istememin sebebi ayaklarımı kullanmakta zorlanmaya başladım.açıkcası hastalık sebebiyle ayaklarımda güçsüzlük olmaya başladı şu anda normal araç kullanıyorum ama dikkat olarak normal araç kullanmak otomatik bir araca göre daha çok güç gerektiriyor.
ben ehliyetimi değiştirmek için heyete girdiğimde raporda ' H sınıfı ehliyet alabilir ibaresi ile otomatik vitesli araç kullanabilir 'yazılmalı mı ? yada ' H sınıfı ehliyet alabilir ibaresi ile özel donanımlı araç kullanabilir ' mi yazdırmalıyım. 0 araç alımında vergi istinasından hangi rapora göre yararlanırım.Özel tertibat denilirse nasıl tertibat gerekli sonuçta her iki ayağımda aynı derecede güçsüzlük var.
Çok soru sordum farkındayım ama aydınlatabilirseniz çok sevinirim.şimdiden teşekkürler.
"Gaz-fren elle kumandalı özel donanıma sahip otomobil kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır" ibareli bir rapor alırsanız, araç alımında ötv-mtv istisnasından yararlanabilirsiniz.