Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Polinöropati hastasıyım. Çocuğumda da aynı hastalık olur mu?

Ümito

Üye
Konular
80
Reaksiyonlar
6
Merhabalar Ben.Polinörapati hastasıyımm

Çocuğum da Bu hastalık gözükür mü ? Veya diğer kas hastalığı çeşitleri ? Genetik Hastalık sonuçta ?

Tüp bebek yapılsa sağlıklı bebek olma ihtimali nedir

Çirkin Bey

Hastalığınız genetik geçişli mi? Bu türün çok azı genetik geçişlidir. Sizin için doktorunuz ne dedi?

500'den fazla bu grupta hastalık vardır ve her birinin mekanizması farklı olabiliyor. O yüzden sorunuza yanıt bulmak için kesin ayrıştırıcı teşhis lazım

hozgul , genetik hastalık bizde de var bu hastalık amcadan bana geçmiş
Kesin sonuç için neler yapmam gerekiyor

Çirkin Bey

Amcada varsa baba da olmalı. Hastalık dominant geçişli ise çocuklarınıza geçme potansiyeli vardır. Mutlaka bir genetik uzman ile görüşmelisiniz.

hozgul abi çok teşekkür ederim yok dominant değil herediter polinörapati
Randevu aldım genetik bölümünden

@Çirkin Bey Bende de var polinoropati.Benimki de genetik.Ailemde kimsede yok.5 yaşında bir çocugum var.Şu an için herhangi bir hastalık belirtisi yok çok şükür.Genetik uzmana gidince sonucu burada paylaşırsanız sevinirim.Ben de çok endişeleniyorum bu konuda.

yakups Merhaba benim de oğlum var 2 yaşın da yürümedi hâlâ
Endişeliyiz çocuk nörolojisine götürdük emg falan istedi 18 aylıkken en gec yürümesi gerekiyormuş

İğneyle refleks aldım falan dedi genetik bölümüne yolladı bakalım araştırıyoruz uzun süreçe başladık

Bende genetik babamda var şuan evli ve 2 çocuğum var Dr genetik testi yaptırmalı soyledi yaptıramadım Allah korusun evlatlarımızı fakat Dr gorusmemde sende varsa taşıyıcı değilsin belki diğer kardeşlerin taşıyıcısıdır dedi insan böyle bişey olmaz ve ekledi100 çocukta belli 15 tanesi dedi Allah'ım şifa versin herkese

erol talu

Bende miyopati kas hastalığa var çocuğunda olma ihtimali varmı bende olduğu icin taşıyıcı olmuyor muyum

hozgul

Genetik test yaptırmadım ablamda var bide bende aile de bu zamana kadar kimsede görülmemiş bu hastalık

İsmail1710

Polinöropatilerin çeşitleri var bunlardan bazıları genetik kökenlidir bazıları değildir. Eğer genetik kökenli ise izlenmesi gerekebilir. Önce hastalığın oluşum mekanizmasını öğrenmek gerekir.

erol talu Sende olunca neden taşıyıcı olmuyormuşsun? Sonuçta babanda var sana da geçmiş.Ben fiyat sordum 10 milyar para istediler genetik test için.Bu yüzden yaptıramıyorum.

hozgul

Tam olarak Bu Testin İsmi Nedir ?
Boğaz İçi Üniversitesinde Cmt1 Bakıldı Sonuç Çok Şükür Temiz
Özel Olarak Pnp22 Test Yaptırdım Sonuç Çok Şükür Temiz

Oglum Yürümüyor Hâlâ kendime üzülmeyi Unuttum Artık , Oglum söz konusu Olunca Tıkanıyorum Çaresiz Kalıyorum

Genel Olarak İyice Tarama Yapılsın Dediler şimdi

Wes Analizi (Gen Testi istediler)
Devlet yapmıyormuş özel Fiyatı 9 - 10 Bin TL

Matraxman

Sizden tam gen analizi istenmiştir ama onda da şüphe duyulan hastalıklar üzerinden gidilir. Çocuğunuzu kim görüyor nörolog olarak?

hozgul

Benim Doktorum Piraye Hanım ,Şuanda Yeşim Parman
Çocugumu Çapada Pınar Hanım Takip Ediyor

Tam Gen Analizi Wes Analizi Yani Değil Mi ? - Bunu Yaptırmak Çok pahalı devlet karşılamıyor

Matraxman

Doktorlar çok doğru isimler. Hiç tereddüt duymayın. Sanırım tam gen analizini SGK kapsamında yapmıyorlar. Ama bu bilgiden emin değilim.

Üst Alt