Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Polinöropati Hastasıyım. Engelli ehliyeti alırsam araç da alabilir miyim?

Haliloğlu

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
%40 polinöropati engelli sürekli raporum var. Rapordan önce aldığım B sınıfı ehliyetimi engelli ehliyetine dönüştürmem gerekiyor. Ancak herhangi bir aparat, baston vs. kullanmıyorum. ÖTV indiriminden faydalanarak araba satın almak istiyorum. Ve zaman zaman aracı kardeşimin de kullanabilmesini istiyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim?

Bende kas güçsüzlüğü ve diyabetik polinoropati var ehliyetimi çevirdim. Rapor ile elden gaz ile araç aldım. 3.derece hısımlarıma kadar kullanabiliyoruz ruhsatta yazıyor.

Merhaba ben
%40 polinöropati engelli sürekli raporum var. Rapordan önce aldığım B sınıfı ehliyetimi engelli ehliyetine dönüştürmem gerekiyor. Ancak herhangi bir aparat, baston vs. kullanmıyorum. ÖTV indiriminden faydalanarak araba satın almak istiyorum. Ve zaman zaman aracı kardeşimin de kullanabilmesini istiyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim,hastanede sadece poliklinik muayenesi yeterli olur mu yoksa hem hastanede hem de il sağlık müdürlüğünde heyete mi girmem gerekir?
Raporumda;
Sinir Sistemi=Polinöropati. Hafif-Orta Yürüme Bozukluğu(%40)
Kas-İskelet Sistemi=Polinöropati(Nöroloji Kanaatı) yazıyor

Haliloğlu hastalık hem ellerinde hem ayaklrında varsa
ehliyeti kaybedebilirsin

dikkat et sadece ayaklarındaysa direksiyona tertipat takılıyor

öncelikle geçmiş olsun arkadaşlar bende 4 yıl öncesine kadar normal b sınıfı ehliyetim vardı polinöpati rahatsızlığı başladı el ayaklarda güçsüzlük başladı ehliyetimi değiştirmem gerekti yıparnmıştı sağlık ocağı nörolojiye sevk etti nöroloji tek başına ehliyet için karar veremeyeceğini söyle di il sağlık kuruluna sevk etti il sağlık kuruluında heyete girdim sol el ve ayakta his kaybı daha fazlaydı heyet bana sen debriyaja basamadığımdan özel tertibatlı otomatik vites araç kullanabilir engelli ehliyeti alır raporu verdi bu raporla şehir hastanesine başvurdum heyete girdim heyete girerken ne için girdiyorsanız ona göre rapor yazıyorlar sadece engelli araç için derseniz açıklama engelli araç için yoksa örnek benim gibi işçi+memur fark etmek vergi indirimi+emeklilik+ötv muafiyeti için rapor derseniz buna göre rapor düzenlenir neyse heyete girdim heyet bana özel tertibatlı otomatik araç kullanabilir %36 ortopedik engel raporu verdi ( ortopedik engel raporunda yüzde oranı değil hastanenin ve il sağlık kurulunun açıklaması önemli %20 yada 40 fark etmez) bu raporlarla önce ehliyetimi değiştirdim normalden engelli ehliyetine basitçe nufusda 3 günde yeni ehliyetimi aldım bayiye raporlarımı verdim maliyeden olur izni alıp aracımı aldım sağ tarafa elden gaz+fren tertibatı takıldı ekstra olarak ruhsata kimlerin kullanacağına siz karar veriyorsunuz (1,2,3) derece yakınlık beyanı )

Bende kas güçsüzlüğü ve diyabetik polinoropati var ehliyetimi çevirdim. Rapor ile elden gaz ile araç aldım. 3.derece hısımlarıma kadar kullanabiliyoruz ruhsatta yazıyor.
Kardeşim bende de elden gaz fren ehliyeti var. Nasıl kullanıyorsun zor olmuyor mu elle hareket ettirmek?

Araç otomatik pek fazla zorluğu olmaz ayağımla bastığın gaza yada frene el tertibatiyla kullanıyorsun uzun yolda hız sabitleme var yokuş kalkış desteği onserit takip..tabi ozelligi olan araçlar için bunlar bize Cook rahatlık sağlıyor. Engelli otomatik araç alırken durumunuza..maddi mesele en başta..fazla Ayşe değil senin rahatını hangi araç sağlar ona bakacaksın..benim kanaatim budur

Üst Alt