Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Polinöropati nedeniyle ehliyetimi iptal ediyorlar!?

ceyoengel

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar.
Benim söyle bir sorunum.var 2019 dan beri sağlık sorunlarımdan dolayı engelli oldum.raporum yüzde 46 kendim arac kullanabiliyorum. Ve kendime ait bir arac almak için komisyona kadar başvuru yaptım yalnız surucu olamaz ibaresi ile ehliyetim iptal edilecek. Benim şikâyetlerim ise polinöropati, raporda yer alan ama ehliyetimi denge kaybi yüzünden iptal ediyorlar ki bu rapor da yer almıyor.ayakta dururken evet denge kaybim var ama otururken hiçbir şekilde yok. Bana yardımcı olabilirmisiniz ne yapmam lazım itiraz edeyim mi psikolojimi alt üst ettiler.

Lütfen cevap

Cevap

@ceyoengel,

Öncelikle geçmiş olsun. Prosedür nettir diye düşünüyorum itiraz etsenizde sonuç alamayabilirsiniz denge kaybı sürücülük için belki de ilk sıradaki şartlardan biridir . Ancak üzülmeyin evet belki otururken yaşamıyorsunuz ama yine de kendinizi de riske atmayın

Peki denge kaybından neden oran verilmiyor bunu anlamadim

Ayaktayken olması otururken olmayacağı garantisini vermeyeceğini düşünmüş olmalı doktor. İlk izlenim çok önemli. Doktorun karşısında duramıyorken otururken sorunum yok demek saçma bahane olur. Ben bipolar olduğum halde tremor ve denge kaybı var mı diye kontrol etti doktor, hastalığımla alakasız olmasına rağmen. Muayene esnasında, ehliyet verildikten sonraki olacak durumlara karşı sorumlulukları olduğu için red yemişsin. 1 ay içinde itiraz etme hakkın var. Sonucun değişeceğini sanmıyorum ama yinede hakkını aramanı tavsiye ederim.

Üst Alt