Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Polinöropati teşhisim var. Ehliyet vermek istemiyorlar!?

genelinsan

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
Aile hekiminden engelli sınıfı ehliyet başvurusu yaptım. Bana sadece Göz ve Ortopediye gitmem için rapor kağıdını verdi. Eğitim Araştırma Hastanesi'ne gittim. 2 bölüm için 75 TL aldı.

Göze gittim, araba sürebilirsin diye 2. Sınıf sürücü olabilir kutucuğunu işaretledi.

Ortopediye gittim. Skolyoz için film çektirdim ve bana fizik tedavi ve nörolojiye de gitmen gerekiyor dedi. Bu sefer Sağlık kuruluna tekrar gittim, iki yeri de eklettim ve 50 TL daha aldı. Oradaki memur dedi ki, 2 bölüm için 75, 3 bölüm ve daha fazla bölüm için 125 TL alıyoruz dedi. Yani istersen 10 tane Doktora gözüksen de, 125 TL alıyorlar. Neyse ödedim.

Daha sonra nörolojiye gittim, dosyamı götürmeyi unuttuğum için pazartesi tekrar gideceğim.

Şimdi ben polinöropati hastasıyım. Sağ elde sıkıntı yok da, sol elde de sıkıntı yok denecek kadar az bir rahatsızlık var. Yani el parmaklarında sadece güç kaybından dolayı biraz eğrilik var ve parmakları uzattığımda tam düz gözükmüyor. Ellerimi açıp kapatabiliyorum. Normalde iki elim ile 25-30 kiloluk halteri kaldırıyorum, alışverişimi yapıp torbaları tutup getiriyorum. Normalde otomatik vitesli arabayı sıkıntısız bir şekilde sürüyorum. Rapor işlemi bittikten sonra İl Sağlık Müdürlüğüne gidip heyete girme günü verecekler. Polikinlikleri dolaşmakta sıkıntı yok da, İl Sağlık Müdürlüğü ehliyet vermemek için uğraşıyor. İl Sağlık Müdürlüğünden otomatik vitesli araba sürebilir ibareli ya da açıklamalı diye raporu almam için ne yapmam gerekiyor? Rica ederim kapsamlı, geniş bir fikir veriniz. Normalde hastalıkla ilgili hastaneden aldığım dosyam var. O dosyayı İl Sağlık Müdürlüğünde heyete götürmezsem, hastanede kaldı, hastane aldı diye bir bahane uydursam olur mu? Çünkü önceki gidişimde sadece dosyaya baktıktan sonra direkt vermediler. Araba sürüyorum, sıkıntısız bir şekilde sürüyorum diyorum, inandıramıyorum. Bu ikinci gidişim olacak. Mutlaka tecrübe sahibi olmuş kişiler vardır aranızda. Bu konuda bana bir yol göstermenizi rica ederim.

Arkadaşlar polinöropati hastasıyım h sınıfı ehliyeti nasıl alıyoruz ??

Benim de Hastalığım Polinörapati
H Sınıfı ehliyetim Var Yenilemedim yeni çıkan ehliyetlerle..

Ben ehliyet alırken devlet hastanesin de heyete girdim sonra heyet sürücü olabilir raporu vermişti onunla sürücü kursuna gidip ehliyeti almıştım

Ama açıkcası şimdi korkuyorum Polinörapati Hastalarına yeni ehliyetleri zor mu veriyolar ? Yada ehliyeti iptal edebilirler mi ?

Bu arada otomatik vites arac kullanıyorum ehliyetim de bu şekil de

Gerçekten anlamakta zorluk çekiyorum, Oto vites araçları rahatlıkla kullanabiliyoruz bu neyin zorluğu

Biz engelliyiz ve arabalarımız bizim ayağımız bacağımız
Araçlarımız olmasa sosyal hayatımız çalışma hayatımız bitecek çoğu engelli için aynı şeyler geçerli

Zor olan hayatımızı neden daha fazla zorlaştırmaya çalışırlar anlamış değilim

Naçizane tavsiyem,
Kendini bir universite hastanesine sevk ettirmen; ikametgahını üniversitenin bulunduğu şehre aldırtabilirsin örneğin, oradaki aile hekiminden üniversite hastanesine sevk istemen ve tabi muayene öncesi hocanın özel muayenehanesini ziyaret etmen.

Konjenital Myopati hastasıyım
(Doğuştan lif oransızlığı)
seninkine benzer olduğunu düşünüyorum

ehliyeti ilk aldığım sıralarda
kendine güvenmeyen doktorlar yüzünden
benzer durumlar yaşamıştım

Tahminim o ki,
kas hastalıkları genellikle ilerleyici
doktorlar da haklı olarak gelecekte daha kötü duruma düşeriz diye risk almak istemiyor

Merhaba ben 23 yaşındayım. Üniversite son sınıf öğrencisiyim. Polinöropati teşhisi konuldu bana da. Düşük ayak olduğu için afo kullanıyorum. Sağ elimde zayıflıklar var.

Ehliyet almam sorun olur mu ?

Kafam da bir sürü soru işareti var yardımcı olursanız sevinirim?

Polinöropati hastaları nasıl ehliyet alabilir?

polinöropati rahatsızlığım var, kendime ehliyet almak istiyorum, aile hekiminden hangi doktora gitmem lazım, polinöropati hastalararına ehliyet alırken zorluk çıkarıyorlar mı ?

Sensorimotor Aksonal Polinöropati teşhisi konulup ehliyet alan var mı?

Arladaslar merhaba, Sensorimotor Aksonal Polinöropati teşhisi konulup komisyondan sürücü olur raporu alan var mı?

Fenerli-13

Kısıtlılık düzeyine göre doktorun kararı belirleyici olur. Uzman hekime muayene olacaksınız, eğer araç kullanmaya mani bedensel kısıtlılığınız olduğunu değerlendirirse sizi il sağlık komisyonuna sevk edecek. İl sağlık komisyonu araç kullanırken ne tür şartlara tabi olacağınızı değerlendirir ve kodları yazar.

Eğer uzman hekim araç kullanmaya mani bedensel kısıtlılığınız olmadığını tespit ederse, o zaman herkes gibi size de sürücü olur raporu verecek.

Polinöropati olup ehliyet alan arkadaşlarımız deneyimlerini yazabilir mi?

benimde her 2 elim ve ayağımda var hastalık ehliyetim var ama kullanmıyorum
bu durumda olup ehliyet alan varmı iptal mi oluyor ehliyet ler

OturanBoğa

bugun deneyimledim, malesef "sürücü olur" iznini vermiyorlar. aile hekimine gidince direkt cikiyor rapor, polinoropati vs. o da sevk veriyor. hastaneye gidip 55 lira bayılarak norolojiden kontrole giriyorsunuz. sonuc olarak doktor sorumluluk almak istemedigi icin direkt red verip gonderiyor.

polinoropati hastalari malesef her yıl emg yaptırma şartıyla ehliyet alabiliyor. bu cok büyük bir eziyet ne diyeyim... her sene hastanalerde kurullarda sürün, emg yaptır bilmem ne.

Mrhb benim. Ehliyetim. Var yarın. Emg yaptırıcam büyük ihtimalle kalıtsal polinöropati çıkıcak o zaman ehliyetimi H sınıfımı yapmam lazım yani otomatik vites kullanabilir mi yazdırmam gerekir

Mmd
geçmiş olsun hem ellerinde hem ayaklarında hastalık varsa ehliyetini kaybedebilirsin
ehliyet alabilir onayını vermiyor dr

Allah yardımcımız olsun

Son düzenleme:
Mmd
Merhaba,Ehliyetinizi yenilediniz mi? Aynı süreçlere ben de başlamak üzereyim, tavsiyeniz ne olur.

Bende poliniropati hastasiyim cmt tip 1a . Ben tertibatli elden kullanabilir ehliyet aldim.

Selamünaleyküm Peki nasıl aldiniz benimde ehliyet yenileme ve araç alma surecindeyim devlet hastanesi mi üniversite mi lütfen cevap

Üst Alt