Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Polinoropati ve Pes cavus için verilecek rapor oranı ne olur?

emre288

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba. 7 ay önce askerden muaf oldum. Yakın zamanda onaylandı.Asil rapor elime ulaştı. Benim her iki ayağımda belirgin pes kavus mevcut. 2010 senesinde çapada tetik icin yattım. Sural sinir biyopsisi yapıldı sonuç olarak akson kaybının eşlik ettiği demyelinizan özelliklerde taşıyan nöropati sonucu çıktı..

Askerlik için haydarpasada muane oldum. Kati raporunda sunlar yazıyor.. kas gücü her iki ust ekstremitede tam izlenimde her iki alt eks.de kalça fleksiyonu 4/5, diz ekstansiyonu ve ayak bileği dorsofleksiyonu -4/5 . EMG: duyusal ve motor lif tutulumu ile seyreden aksonal doğada bir polinoropati ile uyumlu.

Ek olarak pectus carinatum mevcut. Sag gogus kemigim biraz çıkıntıli.
İs konusunda sıkıntı yaşıyorum. Bulduğum işler hep ayakta çalışmak gerektiriyor. 3 ,4 saat ayakta kaldığımda gerçekten çok yoruluyorum. Bunun için engelli raporu almak istiyorum. Sizce oranım ne olur. Şimdiden teşekkürler

@emre288 Belirli bir standart oran yok, sizdeki kısıtlılığa göre derecelendirme yapılır.

Polinöropati için Tablo 3.35 kullanılır.

Pes Cavus içinde Tablo 3.33.d ile oranlama yapılır.

Pes cavus askerlikten muaf olmanız için yeterli olur ama bu durumda engelli raporu almak istediğinizde % 40'ı bulma ihtimaliniz düşük görünüyor. Diğer rahatsızlıklarınızın da tespitini yaptırırsanız belki oran yükselir.

Ben 2015 tek ellerimde uyuşma için gittim karpal tuneldir dedi ameliyat dedi önce EMG dendi EMG olurken anormallik sezdiler tüm vücuda yaydılar ayaklarım meğer bundanmis tüm agrilarimda romatizma değilmiş emeği sonucun sizinki gibi verildi ama doktor yorumlayan adı bende bilmediğimden Vertigo,beyin romatizma diye doktorlara gittim durdum yanlış tedaviler velhasıl 2017 de vücudumda hareketlerinde de ve bazı organlarında tuhaf kayıplar hissettim düşmeye de başladım tesadüf bı eczanedeki kişi doktormus arkadasiymis öyle ilaç alıp yakınırken EMG mi gördü ve beni uyardı iyi bir nörolog ama kas hastalıklarında uzman olanı.

Bakırköy Mazhar Osman Şahin dört tane doktor varmış kas hastalıkları nörolog tekrar EMG biyokimya 24 saatlik idrar ve genetik test derken altı ayimi aldı. Cmt/cidp/polinoropati tanı koymadılar sebebi belirsiz son EMG nde ağır şekilde aksonal ve duysal hemidiyelinazan polinoropati önde eşlik ettiği herediter polinoropati dendi. Tedavi yok eve git bekle denir gibi bişey oldu. Velhasıl ozamana emlak bişey sağlık kuruluna sevk edin dedim uğraşlarla sevk edildim sonuç yüzde 25 . Neymiş efendim polinoropati ye değilde Buca'da verilen hasara oran verilirmis bı saçmalık hissettim il sağlığa itiraz ettim iki ay sonra Bkoy Şadi konuğa sevkettiler sonuç yüksek çıkmış olacak ki msjla hakem hastaneye sevkettiler Okmeydanı eğitim araştırma. Hastanesi'ne.

Ve altı ay sonra polinoropati yüzde 40, psikolojiden yüzde 25( en az alti ay tedavi ve doktor görüşü istiyorlar altı ayda enaz dört kez ziyaret) hipotroiddende yüzde 10. Toplam yüzde 75 i o formülle yüzde 60 sürekli engelli raporunu aldım nihayet. Vergi indirimine başvurdum yüzde 57 ye düşürerek onayladılar(düşürme hakları yok Danıştay kararı var sadece rapor doğrumu inceleme hakları vartekrar dava itiraz ugrasmadim amacım emekli olmak.ama memurdan vergi indiriminide beklemeye gerek yokmuş onu beklemekte üç ay sürdü) memurun raporu kuruma verip Ankara'dan emeklilik için görüş sordurmasi yeterliymis iki aydır cevap bekliyodum cevap geldi.

Raporun aslını gönderin diye. Hastanedende üç kere gittim hep bı sorun aldı aslından bidaha alamadım(aslı lazım oluyor) kendime noterden tasdikli tayin aslını gönderdim sanırım iki ay daha bekleyeceğim. Bu arada hastaneden asıl biranda almaya ugrascam. Beklemekte canımı sıkıyor hastalık ilerledikçe tedavisi nedir onu dahi bilmiyorum şuan hastalık izni (12/18 ay) almak için sağlık kuruluna başvuran enazindan işyeri ile ilisigimi keseyim tedavi yollarına bakayım diyorum. Okmeydanı bana hakem hastane güzel verdi oranları.

EMG ler önemli direk emgye bakiyorlar

Tabiki bir oran tahmini yapmak zor olur. Tecrübeli arkadaşlardan yorum bekledim. Benzer olanlar ne kadar rapor almıştır onu öğrenmek istedim. Cevaplarıniz için teşekkürler. Bakalım ne verecekler.

Üst Alt