Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Polinöropatiden %40 rapor alabilir miyim?

@İzmir

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese Merhabalar,
Aranıza yeni katıldım ve bazı sorularıma yardımcı olmanızı rica ediyorum.Ben ilk olarak 2013 yılında yürümemde yavaşlama,ayak kaslarımda zayıflama,güçsüzlük,el ve ayak tabanlarımda yanma elektriklenme gibi şikayetlerle gittiğim hastanede nörolojiye sevkedildim.Burada yapılan Emg;
Bulgular motor ağırlıklı şiddetli miyelin bozukluğu ile giden polinöropatiyi desteklemektedir sonucunu vermiştir.
Daha sonra bu yıla kadar 2-3 yıl ara ile 2 Emg ve doktora daha gidip teşhisimi doğrulattım ve daha sonra bir tedavisi yok demeleri üzerine bunu kabullendim ve kendimi işime verdim.Bu zamana kadar direndim ama artık merdiven çıkmak,dengede durmak,kısa yürüyüşler,bir şeyler taşımak kısacası 7-8 yıldır öyle böyle yaptığım günlük hareketlerimi bile yapmakta zorlanıyorum.İki ayağımın içi çukur oldu.Bir yere tutunmadan dengede duramıyorum.İki ayağımın diz altındaki kasları eridi ve ayak bileklerim çok inceldi.İki ayağımda da ayak parmaklarım hiç çalışmıyor.Sol ayağım sağ ayağıma göre %10 daha iyi durumda güç olarak.Yürüyüşüm aksayarak belden atarak göze çarpıyor.Yere dikkatle bakarak yürüyorum yoksa minicik bir çıkıntı veya yükseltiye takılarak düşüyorum.Ellerimde bazen kavrama sorunu oluyor,elimden tuttuğum şeyi birden düşürüyorum enteresan bir şekilde.
Bu içinde bulunduğum durum hayat kalitemide iyiden iyiye etkiliyor.Bu zamana kadar çevremi ve kendimi dinlemeyip rapor için hiç hastaneye gitmedim.Vermezlerse hayal kırıklığına uğramamak için.Kısacası rapor için %40 verirlermi?

Merhabalar. Evet engelli raporu alabilirsin . 40 gecersin.

Merhabalar dostum.Nasıl böyle eminsin.Gidipte alamamak var.1 hafta yıllık izin alıcam çünkü

öncelikle geçmiş olsun bende sizin hastalığınızdan muzdaribim şu anki raporum %42 hastaneye gittiğinizde ne kadar rahatsızlık varsa onları söyleyin.. mesela bu hastalığa bağlı bende omurilik eğilmesi olsu ..sizde göz kalp vs ne kadar rahatsızlığınız varsa o branşlarada baş vurun her doktor kendi oranını verip toplam bir oran çıkar.. bu arada eğer araç kullanacaksanız bu hastalığa özel tertibatlı otomatik vites araç kulanır ibare yazdırın ötv indirimli araç alırsınız heyete ne için başvuracaksanız onları iletin ( otomatik vitesli araç+memuriyet engelli oranı vs.sebeplerin hepsini belirtin tek raporda hepsi görünür.. ben 2 ay önce engelli otomatik araç aldım bu raporla ayrıca %42 raporuma ankara maliyeye gönderdim en az 1 yılda cevap geliyormuş engel onayı .şimdiden kolay gelsin süreç biraz uzun ancak sabır helede engellilere dahada zor oluyor

İlgin ve alakan için için çok teşekkürler.Hayırlısıysa bende zaman ayırıp rapor alma işine başlayacağım. İçime su serptin sağolasın:)

Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.İnşallah bende rapor almak için zaman ayırıp başlayacağım bu işe.Biraz daha bilgi edinmek istiyorum şuan.Hayırlı olur umarım.Arabanızı da kazasız belasız kullanmanızı dilerim.SAĞLIKLA kalın:)

teşkler umarım istediğiniz sonuç çıkar burası bilgi paylaşım yeri konusunda uzman adminler var biz nacizane başımızdan geçenleri paylaşıyoruz kafanıza takılanları yazın herkes görür fikir edinir

geçen hafta polinöropati EMG raporumu AMERİKAN hastanesinden alınmış doktor kabul etmedi ki iviq de almıştım lyrica da kullandım , kafa yaptığı işime konsantre olmamı engellediği için bıraktım kendi isteğimle zaten tedaviis yok.uyku sorunu da yapıyor bel altı hep karıncalanma uyuşukluk hali.........VE DOKTOR RAPORUMA DAHİ BAKMADI YENİDEN DEVLETTE YAPTIRAYIM DEDİM BENİ DİNLEMEDİ BİLE.RAPORUMDA PÖLİNÖROPATİ YOK ÇÜNKÜ DOKTOR BÖYLE LÜTFETTİ.ayrıca gideyim emg çektireyim diye ısrar etsemde .benim bu derdim kanserimle ilintili aldığım kemoterapi ialcının türü ile olan bir sorun olduğunu tıp literatüründe OLDUĞUNU BİLDİĞİ HALDE saymadı .zaten yönetmelik değişti ne verilecek e ağır hastalığım mı sayılacak baltazhar kalktı mı onu da bimiyorum.sonraki gittiğimde o doktor varsa başka gün gideceğim.siz kararınızı verin benim başıma bu geldi

joker66
nasıl alabildiniz ben şok yaşadım şu an ayrıca rapor amacını öyle istediğiniiz yazıdırın demekle olmuyor memur yazmıyor her hastane her memur aynı değil vatandaşa ters ters davranılıyor memurlar bıkmış standart dışı istersen direk tepki .
benim de polinöropatim var doktor emg hastane yatış kemo ilacımın yan etkisi kalıcı olarak etkiendiğimi ve aslınd asözlü evet o ilaç yapıyor dediği halde....benim polinöropatim için vermedi.size bravo diyorum hastane nerde bir sonrakine oraya gideyim lütfen.hastanede tedavi olduğum organlarımı yavaş yavaş çürüten hastalığma bile oran verilmedi.siz tek polinöropatiden aldım diyorsunuz....

peki bu rapor sürekli mi süreli? sürekli derseniz düşüp bayılırım

öncelikle sizede geçmiş olsun hanifeaydin benim polinöropati teşhisim ankara hacettepede konuldu .doktor raporum vardı kendi ilimde heyete girerken bu raporu gösterdim tmm dediler sen zaten gerekli teşhis ve tedavini olmuşsun ekstra bir şey istemediler ..ne kadar rahatsızlığım varsa hepsine gittim kas ve sinir rahatsızlığı olduğundan nöroloji+fizik+ortopedi istedim bunlarıda heyet grubuna eklediler bana toplamda %42 rapaor verdiler sizin doktor amerikan hastanesi özel diye mi vermedi yada teşhis tedavide ne anladı bilemedim ? bu işer bizlere daha çok eziyet gitmesi dolaşması umarım yaptırısınız işinizi
hanifeaydin hastalığım sürekli polinöropati ayak ve kollarda hissizlik dengede duramama kaslarda eklemlerde şiddetli ağrı ..yorgunluk.halsizlik. güc kaybı tek başına yürüyememe.mayıs ayı sonlarında aldım raporumu . 1 temmuzda ötv indirimli aracımı aldım.. ankara vergi dairesine evraklarımı gönderdim vergi indirimi için cevap bekliyorum.. şehir hastanesine baş vuruken sağlık kuruluna neler istediğimi bahsettim raporumu ne için alacağımı tane tane anlattım görevli memur not etti istediğim doktorları sordu şu şu hastalıklardan sorunum var dedim heyet grubuna o doktorları ekledi bunun dışındaki standaert göz+kulak vb gibi rütun doktorlarıda gezdim 3 gün sonra heyet online raporumu bana verdi hiç sorun yaşamadım

fizik nöroloji ortopedi ben de gittim , inanmıyorsanız devlette de gideyim dedim elimde cerrahpaşadan emekli prof imzalı kaşeli teşhis hastane yatışlarım var 19 adet 2.5 senede hepsinin epikrizi de var ama netice bu ben diğer hastalıkarımdan alacağım.ama polinöropatim de beter ....her hastane her doktor farklı sonraki kurul farklı yere gidececğim ilk heyet raporum orda verildi diye gitmiştim

Hanife hanım çok geçmiş olsun.İnşallah herşey gönlünüze göre olur.

Selamlar.Bugün malulen emeklilik için Heyet e çıktık.7 birim gezdik.Onkolojiden % 80 aldık.Baska bölümlerden puan yok.Acaba bu yeterli olurmu ..Ve ilerde puan inerse maaş kesilir mi.. Teşekkürler

joker66 öncelikle geçmiş olsun,raporunuzu ankara maliyeye göndermişsiniz ve cevap en az 1 yılda geliyor diye yazmışsınız,bunu bilgiyemi tahminemi dayalı yazdınız,çünki en geç 3 ay içerisinde geldiği veya gelmek zorunda olduğu söylendi maliyeden.

goddar

godder kanserin üstünden ne kadar süre geçmişti ve sürekli mi süreli mi verildi?
sonraki için kednime de size de not:eğer ameliyat cerrahı varsa bana göğüs cerrahi puan vermedi göğüs kafesim açıldı 9 zımba teli var ama onlara göre önemsiz.neyse sonraki rapor zamanı plastik cerrahından da muayene olun ....sonra kemo aldıysanız ve ilaç sizde polinöropati vs yaptı ise emg alın devletten sonra kurula elinizde bu varken gidin varsa ilaç reçete.sonra kemo kemiklerde şekil bozukluğu yaptı ise kemik erimesi tendon zayıflaması vs hasarları elinizde ne varsa fizik tedavi ve ortopedi ayrı ayrı görünün.hatta enerjiniz varsa hepsine devlette muaneye olun heyet zamanından önce.ben 2014 yılından beri vücudumun bacaklar kısmına battaniye yorgan örtüp yatamıyorum nöropati acıtıyor diye veeeeeeeeeeeeeeeee durum budur

elimde sorun var ancak bu kadar yazıyorum

Biz ameliyat olalı iki ay oldu.Henüz 1 kez kemoterapi gördük. Ve bu operasyon ve tedavi için verilen rapor bu.Ama sonuç ne olur bende bilmiyorum

ben ilk raporum geçen yıl almıştım sadece oran yazılı .ötv ibaresi ekletmemiştim o raporum 10,07,2020 de gönderdim 1 yılı aştı forumda admin arkadaşlarda bunu teyit edecekler en az 1 yıldan başlıyor cevap vermeleri geçen yıl pandemi uzaktan çalışma dosylara birikti yüzbinlerce engellini raporu var ve sadece ankara maliyedeki bir komisyon bakıyor ( öyle sanıyorum) istanbul yada başka illerde varmı bilemem ) benim rapora hala cevap gelmedi

Üst Alt