Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Polinöropatiden %67 raporum ile ÖTV'siz araç alabilecek miyim?

Haliloğlu

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba benim %64 oranlı engelli raporum mevcut ve ÖTV indirim im yok kendim başvurmadığım için.26 Haziran'da tekrar heyete gireceğim ve ÖTV indirimi de almak istiyorum.Bu arada rahatsızlığım POLİNÖROPATİ.ÖTV indiriminden faydalanmam için ne yapmam gerek? Aydınlatırsanız çok sevinirim.

Haliloğlu

Önemli olan hastalığın yol açtığı hareket kısıtlılığı ve bunun manuel vitesli araç kullanmaya olan etkisi. Eğer böyle bir kısıtlılık varsa, manuel vitesli araç kullanamıyorsanız ve bunu gösteren kısıtlama kodlu sürücü belgesine sahipseniz, bu durumda "özel donanımlı araç kullanmalıdır" ibareli oran bulunan ve hareket kısıtlılığına işaret eden tanıya sahip bir engelli sağlık kurulu raporu almalısınız. Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birinden alacağınız bu rapor ve kısıtlama kodu içeren ehliyet size araç alımında vergi avantajı sağlar.

Üst Alt