Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Polio Sekeli 3 cm kısalık için % kaç oran alabilirim?

kumsaati78

Yeni Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
2
Sol bacakta 3 cm kısalık ve incelik var kalçaya kadar normalde sağ bacağımda olmadığını sanıyordum ama emg sonuçlarında da sağ bacağımda rahatsızlık olduğunu ve post polio sendromu olduğumu söyledi kreatinin kinaz da çok yüksek çıkıyor devamlı kalpten olmadığını söylediler kinazın tamamen geçirdiğim rahatsızlıktan dolayı olduğunu ve çaresinin olmadığını söyledi. kinaz yüzünden artık yürümekte zorluk çekiyorum 100 mt yürüdüğüm zaman ayak kaslarım sertleşip kasılıyor bu rahatsızlıklarım yüzünden % kaç rapor alabilirim.

Tablo 3.4'e göre verilir oran:

Tablo_3.4.png

nasıl hesaplandığını bilsem tabloya göre

tabloya baktımda tabloya göre ben engelli değilim o zaman :)

bana %olarak yukarıda bahsettiğim rahatsızlıklar için hesaplayabilecek varsa memnun olurum ayriyetten bende fıtığıda var

bende fıtığıda= bel fıtığı

Yani, sakat statüsünde sayılmak için gerekli alt sınır olan % 40 rapor almanız mümkün değil.

ben o zaman engelli de değilim sağlam değilim o zaman ben neyim sence

sağlam inslar çürük raporu alırken benim oranlarımın düşük vermeleri ilginç böyle adalet mi olur

Ortapedi : % 13 %13 % 9 % 9 %6 iki bacağa verilen oranlar Dahiliye: %10 hiper tansiyon

poli sekeli rahatsızlığım var.

cevap verebilir misiniz.

Bu oranlara %40 altında vermezler değil mi çünki neler duyuyoruz doktorlarla ilgili

Bilmek mümkün değil maalesef. Ama mantıken bu oranları veren doktorlar yanlış vermediyse, aynen onaylanmalı. Bekleyip göreceğiz...

Toplam % 42 ile onaylamıslar % 35 polio ya vermisler % 10 da tansiyona anlamadıgım polio nasil 35 e dustu

Bulent bey itiraz etmelimiyim saglik il mudurlugune ?? Neden polio ya 35 verildi kurulda ortapedici 13 13 9 9 6 verdiginde 50 yapiyor kurul da 35 e dusuyor nadil olduysa

Şuan elinizde % 42 oranlı rapor var mı? Aman diim sakın itiraz falan uğraşmayın. Polio sekeli için bu oranı almak mücize artık.. Vermiyorlar, kıymetini bilin raporunuzun..:)

Üst Alt