Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Polio sekeli hastası malulen emekli olabilir mi?

asimiro

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
selamlar. öncelikle burada sorularımıza cevaplar veren arkadaşlara ve bizi açıklamalarıyla aydınlatan herkese teşekkür ediyorum.

ben 1 yaşındayken geçirdiğim rahatsızlıktan dolayı sol bacağımda yürüme cihazı kullanıyorum. 1998 yılında iş hayatına başladım ve 1999 yılında %40 raporla vergi indirimi aldım.2103 şubat ayında rahatsızlığımın ilerlemesi sonucu çalışamaz duruma geldim. SGk'ya malulen emekli olmak için başvuruda bulundum. beni sevk ettikleri hastane i rapor verdiği halde SGK red cevabı gönderdi.

1-yeni yasaya göre tekrar müracaat etsem olurmu.?
2- 1998 sigorta girişim ve 3700 günüm var normal %40 ile ne zaman emekli olurum.?

Sizde biliyorsunuz ki malulen emeklilik için en az 60% oranında rapor almanız gerekli 60% oranında rapor alabilecekseniz malulen emekliliği müracaat edin. Önerim vergi indirim hakkı alıp erken emekli olmanızdan yana, vergi indirim hakkınız var mı ?

1999 yılında vergi indirimi aldım % 40 üzerinden.

2013 şubat ayında sgknın beni sevk ettiği hastane % 69 rapor verdiği halde sgk red etti.

bende poliosekeliyim malul degil erken emekli oldum bişekil doldur prim ve seneni erken emekli ol

yeni maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak düzeye geldiyse işgücü kaybı, malulen emeklilik talebiyle sigorta müdürlüğüne başvuru yapabilirsiniz.

Eğer işgücü kaybı oranı bu derece değilse, o zaman % 40 ve üzeri raporla elde edilen sakatlık indirimi ile erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanılabilir. Bunun şartları aşaüıdaki taloda belirtilmiştir (98 başlangı. ve % 40 raporla 16 numaralı kritere tabisiniz):

2008_oncesi.PNG

Not: Sakatlık oranı cetveli'ne göre yeni rapor alsanız % 60 ve üzerinde olacağını düşünüyorsanız, Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birinden yeni bir rapor alıp defterdarlığa giderek "yeni raporuma karşılık 3. dereceden sakatlık indirimimin 2. derece olarak değiştirilmesini istiyorum" diyebilirsiniz. O zaman yukarıdaki tabloya göre 10 numaralı emekliliik kriterine tabi olursunuz.

Malulen emekli olma.vergi indirimin var günlerini yıllarını doldur erken emeklilik hakkından yararlanıp emekli ol.bende her iki bacağımdan polio sekeliyim günümü yılımı doldurdum vergi indirim belgesinide alıp yüzde60 raporla erken emeklilikten faydalandım ve emekli oldum

selamlar.. merak ettiğim bir konu var sayın oturan boğa. sizin dediğiniz gibi yetkili hastaneden % 69 rapor aldım. arkadaşların yazdıklarını okuyorumda vergi dairesinin rapor oranlarını düşürdüğünü yazıyolar. bende başvuruda bulunduktan sonra 3. dereceden 2. dereceye düşürürlermi? öyle bir sorunla karşılaşırmıyım acaba. rapor tarihi 2013.?

Teorik olarak evet, son karar mercii Maliye'dir. Ama onlar da hastane sağlık kurulları gibi sakatlık oranı cetveli'ne tabidirler aslında. Yani, oranın düşmemesi gerek... Bekleyip görmekten başka yol yok.

selamlar..Ankara'dan raporum % 69 olarak onaylandı.. Oturan boğa ve diğer cevap veren arkadaşlar çok teşekkür ederim verdiğiniz cevaplarla beni aydınlattığınız için....

metin türk
Ben de polio sekeliyim. Her iki ayaktan. Sizin de mi her iki ayaktan. Ankara'da şu an evraklar. Cevap bekliyorum. Merak ediyorum. Her iki ayaktan polio sekeli olan birisi emekli oldu mu diye?

metin türk
Şubat ayında başvurdum. Mayıs ayında EMG evrağının gitmediği için yeniden Haziran ayında EMG sonuçlarını gönderdi hastane Ankara'ya. Temmuz ayından bu yana bekliyorum. 2 hafta önce aradım Ankara'yı halen sonuçlanmamış. 8 aydır bekliyorum.

oguztiger

8 ay neymiş yahu! CİMER kanalı ile durumunuzu ve 8 aydır sonuçlanmamış olmasının nedenini sorun.

OturanBoğa CİMER'e başvurdum. Ancak, cevap Maliye'den geldi ve kısaca yoğunluktan bahsediyor. ACİZLİK...
Şubat 2018'de başvurdum. Haziran'da EMG sonuçlarını istediler. Kasım ayı başında sonuç geldi. Dereceye girerek, %40'la emekli oldum. Yani, tam 9 ay Ankara'yı bekledim. SGK'ya başvurarak emeklilik işlemlerim başladı. 5 bin gün primim var. Alacağım maaş yaklaşık 1.000 TL.

Yani, TBMM'de kendi maaşlarını "Bir parmak kaldırarak" binlerce lira zam yapıp onaylatan devletimiz, sıra vatandaşa, daha doğrusu her fırsatta "Engellilere kolaylıklar sağlıyoruz" diyerek sözüm ona Politika! yapan siyasilerimizin yönettiği bürokrasi, 9 ayda bir raporu onaylamaktan çok ama çok aciz maalesef...

OturanBoğa
2018 Aralık ayında emeklilik işlemerim tamamlandı ve ilk maaşı aldım. Ankara'dan onaylanan "2 Yıl Süreli" raporum "süresiz"mi, yoksa "2 yıl süreli" mi onaylandı. Bunu nasıl öğrenebilirim.

Benimde sağ ayaktan polio yüzde 42 raporum var günlerim dolu ama korkuyorum emekli olmaya kontrol muayenesi denen olay beni ürkütüyor çünkü her doktor bir değil.. Ne yapcağımı bilmiyorum ortada kaldık

Üst Alt