Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Polio sekeli için hangi oranda rapor veriliyor?

aliergin02

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar polıo sekeli hastalığı hakkında bildiklerimnizi dökelim...
mesela polı sekeli omurgayıda etkleyen rahatsızlık röntgende bel şeklim balık gibi egrilmiş vazıyette bir şekli var yanı anlayacagınız alt ve üst eksremyi etkleyen rahatsızlık yüzde kaç olabilir
işte bilgilerinize bildiklerimizi paylaşalım bence kimileri 19 alyo bilen hhaakını 25 alıyor ankaranında işine gelyor raporları ha bire kırpyor 40 beklersen 35 gelyor

aliergin02 benimde sol bacağımda polio sekeli mevcut 17 sene sigortalılığım 6200 işgünüm mevcut acaba son dönemde polio sekelinden gidipte vergi indirimi alabilen varmı?
1994 yılında 1 kere başvurdum ondada rapor %39 ile geri dönmüştü şimdide alamam diye başvurmadım ancak başvurupta alan arkadaş varsa bilgilerine paylaşırsa iyi bir bilgi olur.
Örneğin tek bacakta uzun bacak yada kısa bacak yürüme cihazı kullananlarda oran artıyormu çok merak ediyorum.En azından bu tip bilgi paylaşımı olursa heyete girerken tam donanımlı gideriz.

Benım sağ bacakta 2,5 cm kısalık ve güç kaybı,birazda zayıflık var.1998 de aldığım ilk raporda %45, 2001 de aldığımda %40 düşmüştü.2001 de aldığım raporlar maliyeye başvurmuş %40 olarak aynen onaylanmıştı. Benım durumumda ki arkadaşların düşük raporlarını gördükçe şimdi gitsem maliyeye veya hastaneye %19 dan fazla vermezler diye düşünüyorum.

evet lodos denizci benim durumun da aynı senin gibi sağ bacakta polie sekeli bahssettiğin özelliklernn hepsi mevcut 2003 ankara numuneden aldığım rapor %40 idi ama şimdi yeni rapor aldım %19
itirazımıda ettim il sağlık müdürlüğü benim itirazım neticesinde aynı ildeki ikinci hastaneye gönderdi.orada yüzde %22 olarak değişti,daha sonra raporların oranları arasındaki çelişkiden dolayı ankara numune hastanesi(hakem hastane )ne gittim orada raporum %19 olarak onaylandı.ve karara bağlandı yani yarı yarıya oran düşürüldü.
kaldıki ben SAĞ DKÇ POLİE SEKELİ+PESCAVUS mevcut.

polio sekeli dede aynı diğer engeller gibi engelinize ve iş görebilme gücünüze göre rapor veriliyor bir ayağı 2.5 cm kısa olan polio sekelide var benim gibi çift taraf olanda var pilo sekeli raporu diye bir ayrım yok rapor sizin iş görebilirlik gücünüze göre verilir ve tanı olarakda sebep ne ise o yazılır, ürolojik bir probleminiz var ise bu rapora ek iş görememe güçü olarak eklenir mesela % 40 ise %60 a çıkabilir kollarınızdaki güç kaybıda olsa buda rapora yansır ama bu tanı bölümünde ister pilo sekeli yazsın isterse parableji yada başka bir rahatsızlık fark etmezzz ...

bir bacağım diğer bacağıma göre 7 cm daha zayıf hatta bazı kısımlarda bu incelik farkı dahada artıyor 4 cm.kısalıkta mevcut ancak herhangi bir ortez kullanmıyorum ama doktora gitsem uzun yürüme cihazını mutlaka verecektir.Bu tip raporları almaya giderken uzun yada kısa yürüme cihazlarımızla birlikte gitsek raporda etkisi olurmu acaba zaten tam bakmıyorlar belki cihaz dikkatlerini çeker.

Üst Alt