Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Polio sekeli nedeniyle bacağımda kısalık ve güçsüzlük var. Rapor oranı ne olmalı?

leoni

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
SLM bende polio sekeliyim bacağımda 7 cm kısalık özürlü bacağım diğerinden 20 cm daha zayıf rapor aldım %20 verdiler yardımcı olurmusunuz

Aşağıdaki tabloya göre belirlenir oran:

Tablo_3.4.png

Bendede aynı polıo sekeli var %45 2005 te almıştım..

bende 1998 yılında işkur aracılığı ile almış olduğum % 40 rapor var. Fakat daha sonraki yıllarda işe girip heyete girdiğimde yasa değiştiği için % 25 rapor verildi.

Benimde bu konu kafamı çok kurcalıyor. Acaba balthazar hesaplama tablosunda polio sekeli rahatsızlığı olan arkadaşların durumu ne olacak ? Ne engelliyiz , ne sağlam ortadayız

bu tabloda bizlere yapılan hatalar için bir düzeltme yapılacak mı? Veya yasa değişek mi ?

Hazır bu konu sorulmuşken bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa seviniriz. Teşekkürler.

malesef arkadaşlar yasalar bizlerin karşısında sanki her geçen gün dumumuzda düzelme oluyormuş gibi rapor oranlarımızı degiştiriyorlar ve düşürüyorlar

Malesef bizim gibi poli sekeliler verdikleri oran %16 kadar düştü

Arkadaşlar belki geç zaman oluyor ama:Kazanılmış haklar

MADDE 18 – (1) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce; özürlüler için düzenlenmiş sağlık kurulu raporlarıyla belirlenmiş olan özür oranları, çalışma gücü kayıp oranları, vücut iş görme gücü kaybı oranları, tüm vücut fonksiyon kaybı oranları geçerli olup bu oranlara dayanılarak sağlanmış sosyal destek ve yardım hizmetlerinin sürdürülebilmesi için yeniden özürlü sağlık kurulu raporu düzenlenmez.

(2) Ancak, süreli verilen raporlar ile ilgili olarak hastaneye yeniden sevk işlemi uyarınca veya herhangi bir sebeple yeni bir rapor istenmesi durumunda, özür oranları, bu Yönetmelik hükümlerine göre yeniden belirlenir.

Yürürlükten kaldırılan yönetmelik

MADDE 19 – (1) 14/1/2012 tarihli ve 28173 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik yürürlükten kaldırılmıştır.
Yani daha önce %40 ve üzeri raporun varsa ve sürekli ise bu rapor seninle mezara kadar gider yeni rapor alman yüzdesinin düşük çıkması senin yasal hakkını engellemez ben demiyorum kanun diyor.......

Üst Alt