Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Polio sekeli olanların uzun bacak yürüme cihazı kullanması..?

Şimall

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
merhabalar benim sağ bacakta polio sekeli problemi var uzatma amaliyatı oldum kısalık giderildi bi kaç doktor ileride rahat etmem açısından uzun yürüme cihazı kullanmamı öneriyor uzun yürüme cihazı kullanan arkadaşlar varmı gerçekten rahatlatıyomu görüşlerinizi ve önerilerinizi benimle paylaşırsanız çok memnun olurum şimdiden herkeze teşekkürler....

Ameliyat olmadım, bende uzun bacak y.c kullanıyorum.
Acaba ameliyat olman, bu cihazı kullanmana ne kadar gereklilik duyuyor. Bacak tembelliğe alışmasın?
Cihazı kullanmanın artıları;
Eğilerek bacağı tutmana gerek kalmadan dik yürüyebiliyorsun,
Mantıksal yükleri taşıyabiliyorsun,
Uzun süreli yürümelerde hemen yorulmuyorsun...

Kemik Uzatma Ameliyatı (İlizarov) ve sonrasında cihaz kullanımı hakkında,
Sevgili Çiğdem Yüksel şöyle söylemiş ..

Tedavi'nin belli bir döneminde yürüme cihazı kullanmam mecburiydi,
çünkü aradaki yeni oluşan kemik çok zayıftı ve benim oraya baskı uygulamamam gerekiyordu
bir süre koltuk degnegi kullandıktan sonra, cihaza geçiş yaptım.
Sonrasında da (kemik tamamen sertleşince) cihazı kullanmayı bıraktım,

http://www.engelliler.biz/forum/saglik-genel/685-kemik-uzatma-ameliyati-hakkinda.html

merhaba şimal hocam. yaklaşık 30 senedir uzun yürüme cihazı kullanıyorum. rahatlıkla yürümemi sağlıyor. bu cihaz artık bedenimin bir parçası gibi oldu diyebilirim. eğer uzun yürüme cihazı yaptıracaksanız ithal olanı yaptırın. yerli cihazlarda iş yok. hemen kırılıyor. ithal cihazlar daha sağlam yapılıyor.

uzatma ameliyatı değil de sağlam bacağın büyümesinin durdurulması ve böylece sakat olan bacağın sağlam olan bacağa boyca eşitlenmesi ameliyatı oldum. ameliyat öncesinde de sonrasında da yani elli kusur yıldır uzun bacak yürüme cihazını kullanmaktayım ve hayatımın bir parçası olan bu cihazdan çok da memnunum.

ya arkadaşlar ben yanlış yazdım soruyu sanırım ben amaliyat olalı 15 yıl oluyo şuan yürümemde bi sıkıntı yok yanlız diz kapağım biraz sıkıntılı doktorların dediği 40 yaşından sonra sıkıntıların artar ama şimdiden uzun yürüme cihazı kullunırsan ilerde rahat edersin deniyo ama ben emin olamıyorum çünkü bu medikal dünyasında çok rantların döndüğünüde biliyorum sorumu şöyle düzeltiyim yürüme cihazı kullanıpta eskiye göre bacak pozisyonunda düzelme olan arkadaş varmı bana ne gibi önerilerde bulunursunuz teşekkürler ilginiz için....

hocanızın amacı muhtemelen var olanı korumak eğer dizinize farlı yönde bir bası varsa bunu engellemek amaclı tavsiye etmiş olabilir birde uzun yürüme cihazı dediğiniz ortez'in otuz kırk çeşidi vardır bunlar sizin sosyal yaantınızda ne kadar aktif olduğunuz doğrultusunda değerlendirilecek ve tavsiye edilecekdir birde yerli ve ithal olan eklemler var Birde bu cihazların devlet tarafından geri ödemeleri yapılmaktadır çok uçuk bi cihaz istemezseniz devlet tamamını karşılıyor.
tavsiyem ilk defa kullanacakksanız bunu ithal eklemlerin kopyası olan yerli eklemlerle denemeniz çünkü maliyeti ucuz üzerinde değişiklik yaptırmakda korkmazsınız

bende 10 yaşından beri kullanıyorum.sayesinde yapamadığım şey yok.tavsiye ederim

Üst Alt