Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Polio Sekeli olup vergi indirimi için yeterli rapor alabilen var mı?

ALİRİZA1

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar.başlıktada anlaşılacagı gibi bu imkansız olayı başaran arkadaşlarımızı merak ediyorum lütfen yazın bişeyler.

El parmaklarımdan % 22 + palio sekeli toplam rapor oranı % 36 4 ay önce aldım

Muhterem kardeşim sol ayağımda polio sekeli var. Sağ ve sol ayaklar arasındaki kısalığın giderilmesi için sağ (sağlam olan ayak) ayağımın dizinden ameliyat oldum ve oraya platin çubuklar yerleştirdiler ve böylece sağ ayağın uzaması yavaşladı ve sol ayak ona yetişti. Şu an iki ayak arasınada kısalık söz konusu değil ama malumunuz hasta olan ayak ince ve güçsüz. Durumumu özellikle tereffuhatlı izah etmeye çalıştım ki anlaşılmayan veya tereddüde mahal verebilecek bir husus kalmasın. Cuntanın gerçekleştirdiği ihtilalden sonra yani 1981 yılında ve daha sonra iki veya üç kere daha sakatlığımın derecesi ile ilgili olarak İstanbul'daki değişik devlet hastanelerinden rapor almak zorunda bırakıldım ve HEPSİNDE DE sakatlık oranım hep %40 olarak belirtildi.
Raporlarımı aldığım hastaneler Şişli Etfal ve Haseki hastaneleridir. Umarım bu bilgiler tereddütlerini gidermiştir.

Yazmayı unuttum. Bu raporlara istinaden evet çalışmaya başladığım 1978 tarihinden çalışmaya son verdiğim 2008 tarihine kadar vergi indiriminden yararlandım. Vergi indirimi aslında ele avuca gelen bir tutar teşkil etmiyor maalesef. Asıl indirim cuntanın başa gelmesinden önce yani 12 eylül darbesinden önce idi. O zamanlar (1977 yılında almış olduğum raporuma istinaden) %100 gelir vergisi muafiyetim vardı ve tek kuruş gelir vergisi ödemiyordum. İşe başladığım ilk yerde müdürden bile yüksek maaşım vardı. Ama Allah'ın belası cunta başa gelir gelmez ilk olarak bu sakatların indirimine el atıp indirimlere son verdiler. Arkadan gelen hükümetlerin de tabii ki canına minnet oldu bu uygulama ve 30 yıldan bu yana hiç bir hükümet bu ahlaksız ve vicdansız uygulamaya son vermeyi düşünmedi, cunta yasasında ufak tefek rötuşlar yaparak biz sakatlara şirin gözükmek, sakatlar lehine bir şeyler yapıyor gözükmek istediler. Geçmişi bilen ve yaşayan, dolayısıyla da geçmiş ile günümüzü mukayese edebilecek durumda olan birisi olarak şunu diyebilirim ki şimdi uygulanan vergi indirimi denilen şey tek kelime ile La Fontaine'den masal yani hikaye.

slm
sol bacak polio sekeliden %42 aldım maliyeden %40 ile onaylandı bilginize...

yeşillili;

Ya bu doktorlar bu işi bilmiyolar keyfi davranıyo yada parayı varen düdüğü çalıyo.ya ben bundan 1,5 - 2 ay önce heyette girdim.%27 verdiler hemide polio agır bicimde gecirmişim fizik tedavicinin dediğine göre bu nasıl iştir ya.benimde ayagım sol alt. eks. polio sekeli:mad:

ayak ve bacaktan özürüleri özür saymıyorlar. onu veren doktorlar acaba kendi bacağı bu durumda olunca vaziyeti ne olur çok merak ediyorum. 4 tekerlekli bir arabanın sadece 1 tekerini sökün bakın bakalım nereye kadar gidiyor. bu doktorlar okumuş ama bence çoğu ...

polio sekeli

merhabalar,

ben 1,5 yaşında çocuk felci gecirmişim ve kendimi bildim bileli sol ayağım ince ve ayak ile dizimde hareket kısıtlılığı var.
1996 da askeri hastaneden ilk heyeten d/61 f4 askerliğe elverişli değildir diye rapor aldım, 16 yıldır elektrikci olarak çalışmaktayım bu ay iş yerinden aldığım meslek erbebıdır yazısı ile maliye gelirler müdürlüğüne başvurdum.kayıt işleminden sonra bana dilekce verip hastaneye sevk ettiler. burada sağlık kurulu bir liste vererek doktorları dolaşmamı istedi.
ortopedi ve nöroloji doktoru beni muayene etti askeri raporumu inceledi,genel cerrahi guatr ameliyatım var idi inceleyerek raporunu yazdı,ne varki fizik tedavi doktoru beni dinlemeden incelemeden askeri raporumu görmek bile istemedi (askeri raporun burada bir işe yaramadığını biliyorum) sen bu raporu alamazsın dedi senin ayağın dizden kopuk olsa bile ancak %32 rapor alabilirsin, kitap da böyle yazıyor, boşuna kendini ve bizi uğraştırıyosun deyip benimle alaycı bir tafırda konuşup gönderdi

şimdi 13/10/2010 da heyet günü verildi, açıokcası beni bir umutsuzluğa sürükledi.ben mesleğimi zar zor yapabiliyoken ve bariz bişekilde rahatsızlığım ortada ve raporum var iken antalya eğitim ve araştırma hastanesi heyet raporundan olumsuz bir sonuç almam beni çok üzecektir.

Ben en son mesela Özürlü Kimlik Kartı çıkartmak için 1999 senesinde bir rapor almışım Haseki hastanesinden. Raporda hastalık teşhisi için "sol alt ekstremitede polio sekeli" yazıyor. İlave not olarak "Uzun süre ayakta işler yapamaz" iafedesi yer alıyor.. Ve sakatlık oranı da net bir biçimde %40 olarak belirtilmiş..

Üst Alt