Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Polio sekeli, safra kesesi ameliyatı, fıtık ve apandist için rapor oranı..?

mesutozbey19

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öncelikle herkese selamun aleyküm arkadaşlar. beni bu 3 konuda aydınlatabilirmisiniz
1.poliyelik sekeli(çoçuk felci) sag ayagımda 9 santim kısalık ve incelik var.
2. Safra kesesi ameliyatı oldum.
3.Fıtık ve Apandis ameliyatı oldum.

Bu 3 rahatsızlıktan ben % kaç rapor alablirim açaba? daha önceden sadece ayagımdan almış oldugum % 40 raporumuda Vergi indiri için başvurdugumda Hastane % 27 verdi, Ankara % 19 a düşürmüştü.Cevaplarsanız sevinirim.

Sadece polio sekeliden oran alabilirsiniz.. Alınabilecek oranlar şöyle;

Tablo 3.4- Yürüyüş bozukluğuna göre özürlülük oranları.

Hastalık Derecesi hafif:
A: Alt ekstremite deantaljik yürüyüş, basma fazının kısalmasına ilave olarak ayak bileği, diz veya kalçada orta - ileri derecede artritik değişikliklerin tespit edilmesi:% 8
B: PozitifTrendelenburg testi ve kalçanın orta veya ileri derecede osteoartriti:% 12
C: Hasta (a) ve(b)şıklarını taşıyor ve bazen uzun yürüyüşlerde koltuk değneği veya baston kullanıyor (ancak evde ve işyerinde genellikle kullanmıyor):% 18
D: Hasta kısa bacak breysini (ayak bileği –ayak ortezi, AFO) rutin olarak kullanmak zorundadır:% 18

Hastalık Derecesi Orta:
E: Hasta tek baston veya tek koltuk değneğini sürekli kullanmak zorundadır : %24
F: Hasta tek baston/tek koltuk değneğinin yanında kısa bacak breysini (AFO) sürekli kullanmak zorundadır: % 36
G: Hasta tek baston/tek koltuk değneğinin yanında uzun bacak breysini (Diz – ayak bileği –ayak ortezi, KAFO) sürekli kullanmak zorundadır:% 42
H: Hasta iki baston veya iki koltuk değneğini rutin olarak kullanmak zorundadır:% 48

Hastalık Derecesi Ciddi:
İ: Kısa bacak breysinin (AFO) yanısıra iki baston veya iki koltuk değneğini sürekli kullanmak zorundadır:% 60
J: Uzun bacak breysinin (KAFO) yanısıra iki baston veya iki koltuk değneğini sürekli kullanmak zorundadır:% 72
K: Çift taraflı altekstremite (AFO veya KAFO) breysinin yanısıra, iki baston veya iki koltuk değneğini sürekli kullanmak zorundadır:% 84
L: tekerlekli sandalyeye bağlı:% 96

bacıbey yukarıda ismi geçen arkadaşımızın polidan olan %40 rapor oranı önce 27 ye daha sonrada vergi indirimi için başvurmuş ankarada 19 a düşürmüş zaten yani sadece ayağımdan vermiyorlar diyor

Ayakdan problemi cok degil sanirim.fazla oran vermezler.

tırnağı düşen rapor almaya çalışıyor. bunlar görüldükçe biz de sıkıntıya giriyoruz.

NETBUS;

kardeşim arkadaşımızın durumu bence raporu gerektirir baksana sağ ayağı 9cm kısa ve zayıf bence bu bile yeterli

polio sekeli iseniz şansınız yok alacağınız %19 bende aynı durumdayım

tamam tabiki rapor alır ama oran belli seviyede olur %20 - %30 gibi ve bu engelin hayatın günlük normal akışında sıkıntıya neden olmayacağı başkasının yardımına ihtiyaç duyacak bir durum olmadığını belirtir. belki askerlikten muaf olmak için kullanılabilir bir de engelli kartı için olabilir.

sarasota;

evet sedat kardeşime katılıyorum bu 9cm kısalıga karşı alıssın arkadaşım ançak uğraşman lazım

NETBUS;

iyi güzel diyorsunda polio sekelilerin aldığı % 19 rapor sadece askerlik ve ehliyet alımında işe yarıyor engelli kimliği vermiyorlar çünkü bu dereceyle engelli sayılmıyosun halbuki bu % 19 verdiği adama 100 metre yol yürü dese belki yürüyemeyecek biz engel derecesini yargılamıyoruz ama bana % 19 veriyorsa onun karşılığıda olması gerekiyor vergi indiriminden faydalanamıyorum mesela % 19 veriyorlar ne engellesin nede sağlamsın ne olduğumuz belli değil uzaylıyız galiba biz

arkadaşlar sistem bozuk ne yapalım yani bence bu tip arkadaşların en az %40 alması gerekir ben öyle düşünüyorum

Üst Alt