Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Polio sekeli tanılı bir kişiye komisyonda ehliyet için hangi kodlar yazılır?

aslan_55

Üye
Konular
38
Reaksiyonlar
0
bu gun sağlık ocağına gıttım sağlık öcağı doktoru ortapediye sevk ettı gittım ortapedi doktoruna polie sekeli tanımlanmış her ıkı ayak yazıp il sağlık kuruluna sevk etti. bu kara göre bana yazılacak kodlar nelerdir bide bana il sağlıkda ne soruyorlar. sıfır arac iççinde il sağlık kurulundamı karar verilecektir

iki ayak ise özel tertibatlı yazarlar

tertibat var zaten kodları dedım bn grdaş

slm ıyı akşmlar bi sorum olcak cevaplarsanız sevinirim. ehliyet değişimi için muracat ettım il salığa evrakları teslim ettım kurula gircem. poliosekeli her iki ayak polio . benım ehliyetime hangi kodlar yazılcak

ne zaman alacaksınız yeni rapor gerekir çünkü bende engelli ego kartı çıkartırken yeni tarihli yeni yönetmeli rapor istediler rapor çıktı kart çıktı
bir de maaş için uğraşıyorum

İlk aile hekimine gideceksin o seni sevk edecek, ondan sonrası geliyor zaten

aslan_55

Tamam sms mesaj bekleyeceksin, ortalama 2 hafta 5 hafta arasını buluyormuş. Bende beklemedeyim

melihbe

Ortopedik engeli olan yakınımız araç kullanamayacak durumdaysa vasi olarak biz alabilir miyiz aracı %75 ortopedik engeli var

benim durumun aşağıda

[FONT=sans-serif]Merhaba,[/FONT]
[FONT=sans-serif]Daha önce hiç ehliyet almadım. En son aldığın engelli raporum;Haydarpaşa numune hastanesinden[/FONT]
[FONT=sans-serif]11.12.2000 tarihli -tanı sağ alt ekstremitade ağır polio sekeli. kullanım amacı 193 gelir vergisi %50 çalışma güç kaybı ve sürekli.Ben bu raporumun fotokopisi ile .Haydarpaşa numune hastanesinden başhekim yardımcısının imzasını ve mührünü kaşeletip sağlık kuruluna vererek 28.08.2019 tarihinde ulusal engelliler veri tabanına işlettirdim.[/FONT]
[FONT=sans-serif]31.08.2019 tarihinde emekli oldum.[/FONT]
[FONT=sans-serif]24.09.2019 tarihinde aile hekimime başvurdum sürücü adayları ve sürücüler için sağlık raporu isimli bir form verdi.ortapedi göz ve nörülojiye sevk etti.devlet hastanesine giderek 125 tl ödeyerek 3 servise ayrıca fiziğe muayene oldum.[/FONT]
[FONT=sans-serif]sonucları sağlık kuruluna vererek komisyona sevkimi isteyen bir form doldurdum .cep telefonuma gelen mesajla[/FONT]
[FONT=sans-serif]18.10.2019 tarihinde[/FONT]
[FONT=sans-serif]İstanbul zeytinburnundaki il sağlık müdürlüğü komisyonuna engelli raporumuda göstererek raporumun tamamını aynı gün elden aldım kararda engelli B Yazıyor.[/FONT]

[FONT=sans-serif]kısıtlama kodlarım.[/FONT]
[FONT=sans-serif]01.01. Gözlük[/FONT]
[FONT=sans-serif]102. Ambulans, ticari araç veya resmi araç kullanamaz[/FONT]
[FONT=sans-serif]78. Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir[/FONT]
[FONT=sans-serif]25.08 Soldaki hız pedalı[/FONT]
[FONT=sans-serif]20.03 Sol ayağa uyarlanmış fren pedalı[/FONT]
[FONT=sans-serif]47 İki tekerlekli araç kullanamaz[/FONT]

[FONT=sans-serif]ehliyet veren donanımlı aracı olan kursa 25.10.2019 tarihinde kaydoldum.11 kasımda kurs başladı yazılı sınavdan 96 aldım direksiyon sınavından kaldım. 1200 tl daha verdim 12 saat daha ders alacağım,29 ağustosta sınava gireceğim.[/FONT]

ehliyet değişimi

bu gun il saylıkdan aldığım raorları aldım kodlar..10.02 32.01 35.02 102 kodları verildi bu kodlar ile manuel arac alablirmıyım 2015 aldğım ötv mufıyet raponda tüm kümandalarıelle yapılan özel tertibatlı arackulnmaı uygundur. yazıyor bu şekilde araç alan varmı bilmeyen yazmasınn saygılar

10.02*Otomatik vites
32.01 Tek elle idare edilen kombine fren ve hızlanma sistemi
35.02 Direksiyonu bırakmadan kullanılabilen kontrol cihazları
102. Ticari araç, resmi araç, ambulans kullanamaz

"Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir" ibareli engelli sağlık kurulu raporu olursa evet.

Üst Alt