Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Polio sekeli, troid, tansiyon ve kalp rahatsızlıklarımdan % 40 oran alabilir miyim?

karamazof

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba;benimde sizin sorununuza benzer bir sorunum var.

06.06.1975 doğumluyum
10.08.1996 yılından başlayan ssk'm ve 2002 den bu yanada Özel bir bankada hizmetim var.2000 yılında aldığım %40 engelli raporum var.Fakat vergi indirim belgem yoktu.Dolayısıyla banka beni emekli etmiyor.Emekliliği haketmiş olmama rağmen.
Banka Yeniden rapor almamı istiyor.Bende eski raporumu bozmamak için hiç rapor almayı denemedim.
2008 de değişen ve yeni hesaplama yöntemi olan, baltazar formülü ile hesaplama tekniği çok saçma bir teknik,bence.

1-Sol bacağımda polio sekeli-zayıf ve yaklaşık 6-7 cm kadar kısa
2-Bu sene geçirdiğim troid ameliyatım var(sol bölüm ve orta bölüm çıkarıldı) fakat ilaç kullanmıyorum
3-Yüksek tansiyon hastası oldum ve 2 ilaç kullanıyorum-raporum mevcut
4-Kalpte prolapsus mevcut,kapakçıklarda gevşeklik. Sık sık çarpıntı ve heyecan durumu yaşatıyor,sadece coraspirin kullanıyorum

Bu şikayetlerimle acaba rapor almak istersem % kaç alabilirim?Beni bilgilendiren olursa çok sevinirim.%40 alabilirmiyim acaba?

Polio sekeliyi sakatlıktan saymıyorlar artık. Yani, oran alabilirsiniz de çok işe yarar bir oran olmaz.. Tiroid için kalıcı bir sorun oluşturmadıysa oran verileceğini zannetmiyorum. Tansiyon için ise en fazla % 10 oran verilir. Polio sekeliden en az % 36 almalısınız ki tansiyondan alınacak % 10 ile % 42 olabilsin.. Sizin durumunuz aşağıya eklediğim tablonun şu maddesine uyuyor mu? "F: Hasta tek baston/tek koltuk değneğinin yanında kısa bacak breysini (AFO) sürekli kullanmak zorundadır:% 36"

Kalp sorununuzdan yüzde kaç verilir bilemiyorum.. Tahminen % 10 olur diyebilirim..

Tablo 3.4- Yürüyüş bozukluğuna göre özürlülük oranları..(Polio Sekeli için alınabilecek oranlar)...

Hastalık Derecesi hafif:
A: Alt ekstremite deantaljik yürüyüş, basma fazının kısalmasına ilave olarak ayak bileği, dizveya kalçada orta - ileri derecede artritik değişikliklerin tespit edilmesi:% 8
B:pozitif Trendelenburg testi ve kalçanın orta veya ileri derecede osteoartriti:%12
C: Hasta (a)ve(b)şıklarını taşıyor ve bazen uzun yürüyüşlerde koltuk değneği veya baston kullanıyor (ancak evde ve işyerinde genellikle kullanmıyor):% 18
D: Hasta kısa bacak breysini (ayak bileği –ayak ortezi, AFO) rutin olarak kullanmak zorundadır:% 18

Hastalık Derecesi Orta:
E: Hasta tek baston veya tek koltuk değneğini sürekli kullanmak zorundadır : %24
F: Hasta tek baston/tek koltuk değneğinin yanında kısa bacak breysini (AFO) süreklikullanmak zorundadır: % 36
G: Hasta tekbaston/tek koltuk değneğinin yanında uzun bacak breysini (Diz – ayak bileği–ayak ortezi, KAFO) sürekli kullanmak zorundadır:% 42
H: Hasta iki baston veya iki koltuk değneğini rutin olarak kullanmak zorundadır:% 48

Hastalık Derecesi Ciddi:
İ: Kısa bacak breysinin (AFO) yanısıra iki baston veya iki koltuk değneğini sürekli kullanmak zorundadır:% 60
J: Uzun bacak breysinin (KAFO) yanısıra iki baston veya iki koltuk değneğini sürekli kullanmak zorundadır:% 72
K: Çift taraflı altekstremite (AFO veya KAFO) breysinin yanısıra, iki baston veya iki koltuk değneğini sürekli kullanmak zorundadır:% 84
L: tekerlekli sandalyeye bağlı:% 96

Kalp kapak hastalıkları için verilen oranlar:

Klas 1 hastalar:% 10
Fizik muayene velaboratuvar sonuçlarına göre hafif düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veyakapak hastalığı nedeni ilegirişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmiş hastalardaaşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 1 semptomlar ve sistolik kalpyetmezliğine neden olanventriküler fonksiyon bozukluğunun (mitral yetersizliğihastalarında EF>`,aort yetersizliğinde >U, diğer durumlarda >P) veventriküler dilatasyonaait bulguların olmaması.

Klas 2 hastalar:% 30
Fizik muayene velaboratuvar sonuçlarına göreorta düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veyagirişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmiş hastalarda aşağıdaki şartlarınvarlığı; NYHA Sınıf 2 semptomlarve kalpte laboratuar testleri ile (EKG,ekokardiyografi vb.) ortaya konmuşdilatasyon/hipertrofi varlığna rağmensistolik fonksiyonların normal olması(mitral yetersizliği hastalarında EF>`,aort yetersizliğinde >U, diğer durumlarda >P).

Klas 3 hastalar:% 50
Fizik muayene veyalaboratuvar sonuçlarınagöre orta-ileri düzeyde kapak hastalığı tespit edilmişveya kapak hastalığı nedeniile girişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmişhastalarda aşağıdaki şartlarınvarlığı; NYHA Sınıf 3 semptomlar ve laboratuvarbulguları ile ortaya konmuş solventrikül sistolik fonksiyonlarında azalma(mitral yetersizliği hastalarında EF0-`, aort yetersizliğinde 0-U, diğerdurumlarda 0-P).

Klas 4 hastalar:% 100
Fizik muayene veyalaboratuvar sonuçlarınagöre orta-ileri düzeyde kapak hastalığı tespit edilmişveya kapak hastalığı nedeni ile opere edilmiş hastalarda aşağıdaki şartlarınvarlığı; NYHA Sınıf 4semptomlar ve laboratuvar bulguları ile ortaya konmuşciddi ventrikül fonksiyon(EF<0)

bilgilendirme için teşekkürler;

-ayak için cihaz kullanmıyorum
-kalp içinde herhangi bir cerrahi müdahale yok ,sadece kan sulandırıcı aspirin kullanıyorum

sanırım biraz zor gibi.AK partinin yeni bir düzenleme yapıp Eski raporları kabul etmekten başka şansımız kalmıyor gibi:(ben sadece eski oranım olan% 40 ı istiyorum.Raporu alsam bugün emekli olabiliyorum.

iyi günler diliyorum...

Merhaba usta 2012 yılında kalp pili takıldı bana ve geçenlerde kontrolüne gittim size atacağım soca göre artı bir oran alabilir iyim acaba şimdiden teşekkür ederim

Sol VENTRİKÜL F DUVAR hareketi alt sınır (LVEF%55 RVEF:N)

Sol ventrikül hipertrofisi sablanmıştır

Sonucu çıktı kalp pilinden %20 alıyorum ama diyer burgular bana % kaç getirir ecoperin ve beloc ilaç raporum var

Üst Alt