Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Polio sekeli ve diğer rahatsızlıklardan hangi oranda rapor alınır?

massees

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese iyi günler 69 yaşında yakınım cocukluk çağında geçirmiş olduğu çocuk felci nedeni ile sağ bacağında kısalık ve dönme mevcut bu yaşına kadar hep sol bacağının üzerine basa basa hayatını devam ettirmekteydi yaşının ilerlemesi ve kilo fazlalığı nedeni ile artık yürüyemez duruma geldi sol bacağının üzerine fazla yüklenmekten sol dizde kireçlenme mevcut
Yakınımın bu durumu nedeni ile pandemi sürecinde aşı yaptırmak için bile elli yere ağız eğmek zorunda kaldık
Bu nedenle yakınıma engelli raporu almak istiyorum

Polisekeli
Şeker
Tansiyon
Sol dizde kireçlenme
Sağ sol gözde katarakt sol göz yeni ameliyat edildi
Kilo fazlalığı

Bu sebeb ile hastaneye başvurduğumuzda engel oranımız en az kaç olur tecrübenizden faydalanmak istiyorum iyi günler herkese

massees
%40ın üzerinde orsn alırsınız rahat. Ama direk sü oranı alırsın demek yanlış olur örnek obeziteden %20 yada %30 gibk orsn verirler bununda belli bir hesaplaması var.seker hastalığı içinde. Hastalıklara ek 65 yaş üstü olduğu için toplam aldığı orana ilaveten %10 oran eklenir.yapacagınız şey saglik kutulundsn rdndevu alip engellilik raporu icin muracaat etmek.Hasta yürüyemez durumda ise bakım aylığı için alacağın rapora tam bağımlı ibaresi yazması gerekir.bakım aylığı çıkartmak için.

Cevabınız için teşekkür ederim hastamızın emekli aylığı var bakım aylığı vs almak istemiyoruz olursa ötv indiriminden yararlanıp sağlık açısından evde bakım hizmetinden yararlanmak istiyoruz aşı tedavi vs oranın önemini bilmediğim için yardım almaya çalılıyorum sağlık kurulu olan bir hastaneye başvuru yapacağım

Üst Alt