Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Polio sekeli ve elden verilen %60 rapor vergi indiriminde düşer mi?

Leandros

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar. Ben polio şekeli hastasıyım. Aynı zamanda trafik kazası geçirdim ve sağ el bileğinde skafoid kırığı oluştu, vida takıldı. Vergi indirimi için başvurdum. Hastahane %60 oran verdi. Ancak eksik tetkikler için tekrar ankaradan gönderildi. Eksikleri tamamladım. Hastanenin raporu tekrar göndermesini bekliyorum. Sorum şu; ankara bu oranı düşürür mü? Artik Ankara merkez heyetinin müdahale etmeyip, olduğu gibi oranı kabul ettiğini okuyoruz internetten. Bu ne kadar doğru bir haber? Cevaplarsanız sevinirim. Herkese iyi günler..

Leandros

Oranlar her zaman Maliye tarafından değerlendiriliyor. O nedenle düşüp düşmeyeceğini bilmek mümkün değil. Ama %60 olan oranı %59'a düşürerek bir hak kaybına uğratmaktan keyif alacaklarından eminim!

Teşekkür ederim cevabın için. Doktorlar çalışamaz raporu almamı teşvik ediyor bilek kirigindan sonra. Zaten engelli olarak çalışmaya başladığım için malulen emekli olmam mümkün mü? Malulen emeklilik için yeni bir rapor mu almam lazim? Ayrıca malulen emekli olunca maaş çok daha düşük mü oluyor? Bu konuda da yardımcı olursan sevinirim. Ne yapacağımı şaşırdım artık

Leandros

Malulen emeklilik apayrı bir şeydir. Maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak derecede işgücü kaybı, en az 10 yıllık sigortalılık süresi ve en az 1800 prim gerekli. Ve rapor için sgk'Nın sevk etmesi şart. Kendi başınıza alacağınız rapor maluliyet işlemlerinde kullanılamaz.
Malulen emekli olan kişi çalışamaz.
1 ekim 2008 sonrası daha çok primi olan kişilerin emekli maaşları düşüktür ve hızla düşmeye de devam ediyor.

Merhaba Ali Mutlu. Rapor durumu şu: 2 kere geri geldi. 3. kere gönderdim 1 ay önce. Şuanda "raporunuz bakanlığa gönderildi, cevap bekleniyor" bilgisi mevcut. Herhalde sonuç gelene kadar yaş haddinden emekli olurum artık :). En son EMG yapıldı. Sonuçlandığında buradan da paylaşmak isterim. Sizin raporunuz galiba %18' e düşürülmüştü sanırım. Ankara benim raporumla ilgili olarak ısrarla : "tablo 3.4-i'ye göre düzenlenmesi.." diye geri gönderdi. Aslında söylenecek çok şey var ama neyse!

Leandros
Merhaba Serdar Bey,
Şu tablo 3.4 e bir çözüm bulmaları lazım. Çok insanın hakkına giriyorlar. Tamamen insanın kullandığı cihaza bakarak puan veriyorlar. Kişinin engelli hayatını ne kadar etkiliyor ve ne sorunlar yaşıyorlar umurlarında değil. Bu tabloya göre engelli sayılabilmek için ya iki baston kullanacağız yada tekerlekli sandalyeye bağlı olacağız.

Senin raporun sanırım tablo 4.1 e göre düzenlendi. Bence doğru olanda bu tablo çünkü polio sekeli bir santral sinir sistemi hastalığı. Raporu son gönderdiğinde hastane değerlendirmesini değiştirdi mi? Yani Merkezi Hakem Heyetinin isteği olan tablo 3.4 e göre değerlendirme mi yaptı yoksa yine tablo 4.1 e göre mi değerlendirdi?

slm arkadaşlar devlet kurumlarının yaptıgı keyfi uygulamalara dur diyen bir kurum var bu ülkede kamu denetçiligi ve sizi bir arkadaşınız gibi dinleyip yardımcı oluyor ben ilk baş vurdugumda çok şaşırdım ama sagolsunlar çok yardımcı oluyorlar internetten başvuru yapılıyor şikayetinizi yazıp elindeki evrakları koyuyorsun ve onlar sizin adınıza kurumu inceliyor raporu inceliyor bilginize

demir öz sonra ne oluyo malesef yasa böyle diyo kapatıyo :) işini düzeltiyomu

genede yazın kamu denetçiler kurumuna belki bizim gibi çogunluk şikayet olursa belki biri duyar

Selamlar Ali Mutlu; Öncelikle ben ısrar etmeme rağmen raporun bir nüshasını vermedikleri için son değerlendirmeyi neye göre yaptıklarını bilmiyorum. Ancak, bu işi nasıl işkenceye çevirdiklerini görmen bakımından seninle EVISS resmini paylaşmak istiyorum;
https://i.hizliresim.com/8NJ0va.jpg
Senin raporunla ilgili nihai bir sonuç var mı?

Son düzenleme:
Leandros
Bende ek raporun bir nüshasını alamadım ancak ek rapora göre oranımın %18 e düşürüldüğünü öğrendim. Zaten doktorda senin durumunu anlıyorum ama 1 ay önce aldığım %40 oranı tablo 3.4 e göre veremeyeceğini, yapacağı bir şey olmadığını söylemişti. Ben de şu an Merkezi Hakem Heyetinden resmi dönüşünü bekliyorum. Öncelikle rapora itiraz etmeyi sonrasında dava açmayı düşünüyorum.
demiroz_serkan
Serkan Bey,
Siz kamu denetçiliğine başvurunuzda olumlu bir sonuç alabildiniz mi? Sorununuza çözüm buldular mı?

Son düzenleme:
kamu denetciligi sayesinde care buldum ve bir devlet dairesi degil arkadaşın gibi ilgilendiler benimle ve hiç birini tanımam tanıdık olsa bukadar dinlemez

Merhabalar Alimutlu kardeşim. Benim %60 olan raporum 3.4 e göre değerlendirilmek üzere geri gelmişti ve EMG testinden sonra tekrar maliyeye gönderilmişti. Maliyeyi aradım ve daha önce %60 olan raporum "%48 olarak onaylanmış". Bu sonucu seninle paylaşmak istedim.

Leandros
Merhaba Serdar Kardeşim. Dönüş yaptığın için çok teşekkürler. Raporunu hiç yoktan %40 altına düşürmemişler. Bende hala resmi yazının gelmesini bekliyorum. Raporu Ankara ya gönderdiğim günden itibaren şu an 5.ayın içerisindeyiz ama hala sonuçlanmadı. Acaba senin raporunda nihai karar tablo 3.4 e göre mi verildi yoksa tablo 4.1 e göre mi? Bu konuda bilgi alabildin mi?

rapor oranı dusup kamu denetcıler kurumuna basvurup sonuç alan oldumu

Benim raporum kesin olarak 3.4 e göre. Ama rapor şirkete geldiğinde rica edip inceleyeceğim ve sana sonucu söyleyeceğim kardeşim. Şimdilik hoşçakal, görüşmek üzere..

Polisekili hastalari .bi hastalık daha olunca tansiyon.şeker falan banzart formülü toplanıyor oranlar.ozaman taplo 3/4 falan istemiyorlar acele etmeyin hastalık ekletin varsa hastalığınız

Merhabalar arkadaşlar. Nihayet raporum çalıştığım şirkete ulaştı.
%48 olan raporum ile birlikte gelen yazıda "17.02.2017 tarihinden itibaren vergi indiriminden faydalandırılması gerekmektedir." diyor.

Sorum şu; geriye dönük 1 senelik vergi indiriminden faydalanmak için nasıl bir yol izlemem gerekiyor? Şirket bu konuda çok tecrübeli değil. Tecrübeli arkadaşlar yapılması gerekenleri yazarlarsa çok sevinirim. Görüşmek üzere...

Leandros

normalde çalıştığınız yerin düzeltme beyannamesi ile istemesi gerekir ancak her ay için 30-40 tl beyanname parası var. siz vergi dairesine bordrolarınızı sunarak dilekçe ile şahsen başvurun. bir ihtimal size de şahsen verebilirler. eğer vermezlerse red cevabına karşı dava açın kesin kazanıyorsunuz. ya da beyanname paralarını göze alarak şirketiniz isteyecek.

Leandros
Serdar kardeş merhaba,
Bildiğim kadarıyla vergi dairesine bir dilekçe ile başvurarak iade alabilirsin. Benim çalıştığım şirketin bağlı bulunduğu vergi dairesi dilekçe örneği bile eklemiş. (engelliindirimi) bu adresten yararlanabilirsin. Dilekçe ve formlar alanına girdiğinde örnek dilekçeye ulaşabilirsin.

İlgilenen arkadaşlara teşekkür ediyorum. Ben 1 yıllık bodromu ve gerekli evrakları hazırladım. Cuma günü gidip başvurumu yapacağım. Hüseyin Ali arkadaşlar, tekrar sizlere teşekkür ediyorum. Sonuçlandığında buradan paylaşacağım. İyi akşamlar, görüşmek üzere..

Üst Alt