Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Polio sekeli ve sigorta giriş bilgileri ile emeklilik şartlarım nedir?

ercelebi

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
slm arkadaşlar herkese.sizlere zor bir üniversite giriş sınavı sorusu soracağım.hep beraber beyin jimnastiği yapalım müsaadenizle.rahasızlığım sol bacak polıo sekeli.
1-1994 senesi 10 ay bağkur pirimim var.
2-1996 senesi memuriyete girişim.girerken rapor almadım.raporumu 2004 senesinde %50 olarak vergi indirimi ile beraber maliye bakanlığı onaylı aldım.halen 3.derece vergi indirimi almaya devam ediyorum.toplam 14 sene 2 ay emekli sandığı primim var.
3-2010 senesinde sözleşmeli olarak 4-c ye geçtim.toplam 3 senedir çalışıyorum. fakat eski emekli sandığı kadrom duruyor yani istersem eski kadroma geçebilirim.

toplam: 10 ay bağkur(1994)+14 yıl 2 ay emekli sandığı(1996-2010)+ 3 yıl aktif 4-c sözleşmeli çalışanım(2010-2014)

soru: bu kişi ne zaman,hangi kurumdan emekli olur.2004 te aldığı rapor 1996 senesinde işe girerken engelli raporu almış gibi olurmu?

İlk memur olduğunda % 40 ve üzeri orana sahip raporu var idiyse, bugün o raporu beyan edebiliyorsa, bu durumda 5400 gün hizmet süresi ile engelli statüsünde erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanılabilir (5510 / geçici 4. madde)

Eğer bunu belgeleyemiyorsa, o zaman memur olduktan sonra işgücü kaybı oluşmuş muamelesi görür, onun şartları da şudur )5510 / geçici 4. madde):

a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480,

sayın oturan boğa memuriyete girmeden önce askerlil için aldığım polı sekeli raporum var.askeri hastaneden alınmış.fakat raporda % de oranı yazmıyor.bu rapor olmazmı

Oranın olmaması raporun sgk tarafından kabul edilmesini zorlaştırır. Ama ben olsam yine de başvururum. Şansınızı deneyin derim. Hatta gözünüzü karartırsanız, konuyu mahkemeye taşımak bile mümkün. Yeter ki askerlik ile ilgili raporda tanı çok net olsun ve şimdi sakatlık oranı cetveli'Ne* göre o tanı için % 40 ve üzeri rapor verilebilsin.

*
Tablo_3.4.png

Üst Alt