Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Polio sekelim var. 6 aydır yürürken zorlanmaya başladım. Post polio..?

mehmet-41

Aktif Üye
Konular
83
Reaksiyonlar
41
merhabalar
ben poliosekeli sol ayaktan engelliyim herhangi bir protez değnek falan kullanmıyorum sadece aksama var ancak son 6 aydır ayağım yürürken zaman zaman yere sürtmeye başladı ve zaman zaman düşme tehlikesi yaşıyorum acaba ne gibi bir sorun olabilir ortapedi uzmanına gideceğim yakında acaba sonuç ne olur merak ettim herhangi bir cihaz kullanmam gerekecek mi acaba teşekkürler

Kilo aldıysanız son dönemlerde bunun etkisi olabiliyor. Fazla yorulma, zorlamanın etkisi de çok. Post Polio Sendromu yaşıyor da olabilirsiniz. Bel, diz, bilek MR 'ı çekilsin mutlaka. Doktor'a bütün bu ihtimalleri sorun gittiğinizde.
Geçmiş olsun.

Post-Polio sendromu

Merhaba, arkadaşlar. Ben sağ kol ve sol ayak polio sekeliyim. 1.9 aylıkken bozuk aşı yapılmasından sonra bu hastalığa yakalanmışım. Uzun süren tedavilerden sonra hastalığı yendim, ama malesef kolumda ve ayağımda zayıflık kaldı. İnternetde okudum ki, polio olanların bir çoğunda post-polio sendromu oluyormus. Hiç bu sendromu geçiren varmı??? Çünki son bir haftadır zayıf kolumda ağrılar oluştu, ve zayıfladığını hiss ediyorum. Acaba Post-polio sendromunun belirtisi ola bilirmi??? Doktora gittim, doktor hastalığın bitdiyini ve daha fazla zarar vermeyeceyini söyledi. ama hiç bir analiz falan yapmadı, sadece fiziksel test uygulayarak teşhis koydu. Rica ediyorum, bilgilerinizi paylaşırmısınız.

merhaba arkadaşlar benimde sol ayağımda aksama var polio sekeli olup olmadığımı bilmiyorum belirtileri nedir ayağımda kısalık var bu polio sekeli olduğum anlamına mı geliyor

ayak incelmeye başlar
merdiven çıkmada zorlanma
uzun süreli yürüyüşlerde gece sancısı başlar
giydiğiniz pantolonlar bacakta pot durur
hareket kısıtlılığı başlar
tabi bunlar çok yavaş olmaya başlar
35 -40 yaş arası zirveye ulaşır
tek kurtuluş ameliyat

ayak çok çok yavaş kısalır
benim 15 yaşımda 1 cm idi
36 yaşımda iken 4 cm olmuştu

Geçmiş olsun arkadaşım ist de doktor hacı kutlu var ortopedi uzmanı istersen bir git muayene ol ayağında aksamaz yürürsün kardesim

Saglam dizimde agri ve kisitlik oluyor. Poliosekeli yas ilerledikce artan bir hastalik ni yasim 40 oldu

Üst Alt