Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Polio sekeliyim. %42 olan raporumun oranı düşürüldü. Ne yapmalıyım?

m ates

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar bilgisi olan lütfen yardımcı olsun

vergi indirimi için müracat ettim, ban % 25 verdiler fakat doktorların bir kısmı beni hiç muayene etmedi itiraz ettim ilsağlık müdürlüğüne bir başka hastaneye yönlendirildim orada güzel muayane ettiler röntgen çektiler nöroloji ...... % 4o fizikçi % 13 verdi
bir ay sonra heyete çağırdılar oraya gittim fakat doktor bana bakmadan oran çok yüksek dedi beni dişarı çıkardılar

ben polio sekeliyim aynı zamanda ayak bileğimde müthiş ağrılarım var ve bileğim dışadoğru baskı uyguluyor oradaki bir hekim oranın ayak bileziğindeki burgulardan kaynaklandığını oranın bu yüzden böyle olduğunu söyledi..

benim yardım istediğim konu ben ne yapabilirim hakkımı nasıl ararım beni kimse anlamıyı 200 metre yürüdüğüm zaman ağrılarım artıyo emar çekileyim ne olduğu çıksın istiyorum
rapor olursa hemen emekli olmak istiyorum 25 yıl ssk 8000 gün primim var 88 senesinde işe girerken % 42 raporum vardı şu an heyet sonuçlarınıda almadım ama hiç umudum yok heyet oranları bu kadar düşürüyo mu

Polio sekeli söz konusu olunca oranlar çok düşürülüyor. Sıralamayı yanlış anlamadımsa sizi hakem hastaneye gönderecekler.. Hakem hastaneden çıkan sonuç kesindir. İşinize yaramayacak oranda rapor verirlerse eğer sadece dava açabilirsiniz.. Hakem hastaneden çıkan sonuca itiraz edilemiyor..

evet heyet raporunu bugün aldım %53 girdiğim heyetten raporum %28 e düşürülmüş bu ne rezalet bileğimdeki rahatsızlığı yazmamış bile doktorlarmı işi bilmiyor yoksa heyetmi bu ilk denemem daha sonra birdaha deneyeceğim bu sefer mr çektirip gideceğim adam rontgenle bulunan bulguları yok saymış

boşuna röntgenle uğraşma değişen bir şey olmaz ben çok uğraştım her iki bacağımda da polio sekeli +incelik+kısalık+kas ve sinir zayıflığı var sağa sola tutunmadan merdiven inip çıkamıyorum çömelip kalkamıyorum,3-5 kiloluk yükü dahi kaldırıp biryerden başka biryere taşıyamıyorum. yolda yürürken rüzgar da dahi dengemi sağlamakta güçlük çekiyorum.

ellerindeki oran tablosuna bakarak senin gözle görülür fiziki durumuna uyan ve çakışan tablodaki oranı verip geçiyorlar.Maalesef polio sekeliyi sadece dış görünüş ve yardımcı aparatla (Afo-Kafo-Koltuk değneği vs.)yürüyüp yürümediğine bakarak puan veriyorlar.....

acaba dava açıp adli tıpa gitsem birşey değişirmi çünkü muayenede noroloji%40 fizik%13 verdi toplam%53 le heyete girdim gelen=28

Arkadaşlar tablo 3.4'ün başında "Alt ekstremite altı bölümde incelenecektir: Ayaklar, topuk, ayak bilekleri, bacaklar, dizler, kalça eklemleri ve pelvis. Alt ekstremite değerlendirilirken kas iskelet sistemine ek olarak, eklemler, yumuşak dokular, vaskuler sistem ve sinir sistemi de ayrıca değerlendirilmelidir." denilmektedir. poli sekeli rapor başvurusu yaptığımızda sadece tablo 3.4'deki hareket açıklığı ve yardımcı aparat kullanımına göre değerlendirmekteler. Ayrıca değerlendirilir denilen hiç bir husus ayrıca değerlendirilmiyor. Konuyla ilgili ayrıntılı bilgisi olan varmı nasıl ayrıca değerlendirttireceğiz.

Tablo 3.4 hareket kısıklığınA yoğunlaşıyor tablo 4.1 de nörolojik fizik sinirsel ve kas bozukluklarına yoğunlaşıyor yanlış hatırlamıyorsam tablo 4.1 e göre değerlendirme yapılırsa oran biraz daha yükselebilir sanırsam'@

Ikisine görede hareket etmeli çünki sinirsel olduğu gibi fizikselde

m ates;
Tablo 4.1, kas sistemi ve omuriliğe bağlı sorunlarda kullanılıyor. Polio sekeli için kullanılmaz. Doktorunuz olaki tablo 4.1'den oran verdi, teşhisiniz polio sekeli olduğu için raporunuz Ankara'dan tablo 3.4'de göre değerlendirilmesi için geri döner, onaylanmaz..

Polio sekelinin değerlendirildiği tablo 3.4'ün cetveldeki açıklaması;

"Tablo 3.4’de verilen yüzdeler yardımcı cihaza bağımlı, sürekli yürüyüş bozukluğu olan hastalar içindir. Mekanik bel ağrısı nedeni ile hasta baston kullansa bile Tablo 3.4 ile değerlendirilmez. Özürlülük değerlendirmesinde, Tablo 3.4 yalnız başına kullanılmalı, kesinlikle diğer tablolarla birleştirilmemelidir."

Arkadaşlar bende,heyet raporunda % 40 almıştım.rapor 3,4 göre yazılsın diye geri gelmişti.tekrar hastaneye gittim sadece ortopedi bölümü baktı % 36 durum belirtir rapor verdi.hem % 40 heyet raporum hemde % 36 durum bildirir raporum ankaraya gitti.şubat ayında ankaraya giden evrak istanbula gelmiş.sonuç ne bilemiyorum.heyeceanla bekliyorum.eğer % 36 yı kabul etmişlerse,o zaman girdiğim heyet kurulunun vermiş olduğu karar ne olacak.yani % 40 verende aynı hastanenin heyet kurulu % 36 yı verende aynı hastanenin bölümü.şimdi ne olacak bilmiyom.

Üst Alt