Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Polio sekeliyim. İkinci el araç alırsam vergiden muaf olur muyum?

Engin fatos

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Dostlar benim engelim polyo sekelinden %50 iş göremez raporum var. 2.el arac alsam ben de vergiden muaf miyim?

@Engin fatos

Ehliyetiniz ve sağlık kurulu raporunuz varsa MTV'den muaf olabilirsiniz. İş görmezlik raporu araç almak için yeterli değildir. Bu arada ikinci el araçlarda ÖTV yok, bu durumda sadece MTV'den istisna olabilirsiniz.

Rapor, ehliyet, ruhsat ve tertibat projesi ile birlikte ilgili vergi dairesine başvurarak MTV muafiyeti işlemi yaptırabilirsiniz.

ben de il değişikliği nedeniyle plakamı değiştirdim. plaka değişmeden önce mtv istisnası formu vermiştim vergi dairesine plaka değiştikten sonra yeni plakaya mtv 2019 2.taksit borcu gözükmekte sistemde.yeni ilgili vergi dairesine mtv istisna formu ehliyet ,rapor tescil belgemin fotokopisini verdim.45 gün oldu hala sistemde borç gözükmekte.bu kadar uzun sürer mi bu işler anlamadım.

Son düzenleme:
Üst Alt