Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Polio sekeliyim. Yüzde kaç oranında rapor alabilirim?

ferad

Yeni Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
yeni üye oldugum için acil bilgi lazım yarın hastaneye gidip rapor alacagım oranı pek umut vermiyor hastalığım bu

Polio sekeli tanı

Sağ alt ektremitede polio sekeli 2 CM SAĞ UYLUK VE SAĞ CRURİSDE ATROFİ SAĞ ALT EKTREMİTEDE KISALIK 2 CM SAĞ BACAKTA GENETİK MİDDE RAHATSIZLIĞI MİDDE AMELİYATI ÜLSERDEN DOLAYI GENETİK TROİD İRSİ

BU HASTALIKLARDAN DOLAYI YÜZDE KAÇ ALIRIM .

Polio Sekeli sakatlık oranı cetvelinde tablo 3.4 de göre değerlendirilir:

Tablo 3.4- Yürüyüş bozukluğuna göre özürlülük oranları. (bkz tablo 3.1)

Hastalık Derecesi Hafif :
A: Alt ekstremitede antaljik yürüyüş, basma fazının kısalmasına ilave olarak ayak bileği, diz veya kalçada orta - ileri derecede artritik değişikliklerin tespit edilmesi: % 8

B: Pozitif Trendelenburg testi ve kalçanın orta veya ileri derecede osteoartriti: % 12

C: Hasta (a) ve (b) şıklarını taşıyor ve bazen uzun yürüyüşlerde koltuk değneği veya baston kullanıyor (ancak evde ve işyerinde genellikle kullanmıyor): % 18

D: Hasta kısa bacak breysini (ayak bileği –ayak ortezi, AFO) rutin olarak kullanmak zorundadır. : % 18
Hastalık Derecesi Orta:

E. Hasta tek baston veya tek koltuk değneğini sürekli kullanmak zorundadır : %24

F: Hasta tek baston / tek koltuk değneğinin yanında kısa bacak breysini (AFO) sürekli kullanmak zorundadır: % 36

G: Hasta tek baston / tek koltuk değneğinin yanında uzun bacak breysini (Diz – ayak bileği – ayak ortezi, KAFO)
sürekli kullanmak zorundadır.: % 42

H: Hasta iki baston veya iki koltuk değneğini rutin olarak kullanmak zorundadır: % 48
Hastalık Derecesi Ciddi:

İ: Kısa bacak breysinin (AFO) yanısıra iki baston veya iki koltuk değneğini sürekli kullanmak zorundadır: % 60

J: Uzun bacak breysinin (KAFO) yanısıra iki baston veya iki koltuk değneğini sürekli kullanmak zorundadır: % 72

K: Çift taraflı alt ekstremite (AFO veya KAFO) breysinin yanısıra, iki baston veya iki koltuk değneğini sürekli kullanmak zorundadır: % 84

L: Tekerlekli sandalyeye bağlı: % 96

Tiroid için:
C- Tiroid hastalıkları
a-Guatrlar (Nodüler, diffüz, multinodüler, toksikve toksik olmayan) subakut tiroiditler
1-Fonksiyon bozukluğuna neden olmamış veya iyileşmiş % 0
2- Kalıcı hipotiroidi (tedaviye cevap veren.) % 10
3- Kalıcı hipotiroidi (tedaviye cevap vermeyen veya günlük 400 mikrogram ve daha fazla tiroksin gerektirenler) % 40
b- Kretinizm % 20
c- Doğuştan iyot eksikliği sendromu % 20
d-İyot eksikliğine bağlı diğer tiroid bezi bozuklukları ve benzer durumlar % 0
e-Tirotoksikoz (komplikasyonsuz) % 10
f-Tiroidektomi (Fonksiyon bozukluğuna neden olmamış, Ca dışı nedenler) % 0

Not: Sonuçlar Balthazard Formülü ile hesaplanırlar..

Sonucu aldığımız zaman hastalıklarınıza tek tek hangi oranda rapor verildiğini yazar mısınız buraya..?

2011 de polio sekelinden %40 rapor aldım.. ayrıca sol kulak kaybımda var ama onu göstermedim bile.. benim gittiğim hastanedeki ortapedici de gıcık bir doktordu tüm puanı nöroloji uzmanı verdi.. bilgin olsun diye yazıyorum..

Pc polio sekeli tanısı

Aldığım rapordaki tanılar

Hastanede rapor verdiler pc polio sekeli tanısı yüzde 20
Sadece elini ac kapa dediler bu oranı verdiler

Bu tanıya göre rapor oranı kaç olması lazım
Midde amaliyatı ve ömür boyu troid ilaçı kullanıyorum
Genel cerrah 0
Kbb 0
Dahiliye 0
Norloji 0
Fizik 0
Ortopeti 20
Aldığım rapordaki tanılar
şimdi ne yapmam lazım

10 yıl önce midde ülserden dolayı parça alındı
7 yil önce yüksek ateş ten dolayı havale gecirdim ( tanı polio sekeli )
Bacagımda 2 cm incelik 1.8 cm kısalık ayak parmaklarımın 3 kontrol edemiyorum ve sürekli ağrı var
2 yıl önce troid tanısı 3 ay önce troid amaliyatı oldum troid bezlerim alındı

ne yapmam lazım bana bilgi verseniz sevinirim

Sakatlık oranı cetveli'ne göre daha yüksek bir oran verilmesi gerektiğini düşünüyorsanız, il sağlık müdürlüğüne giderek rapora itiraz edebilirsiniz. Sizi başka bir hastaneye sevk ederler...

Üst Alt