Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Polio sekelliler erken emekliliği hak ediyorlar mı?

ALİRİZA1

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
0
Selam arkadaşlar başlıktaki gibi sizce hak ediyorlarmı?düşüncelerinizi ögrenebilirmiiyim?teşekkürler.

Evet arkadaşlar polio sekelilerde malülen emeklilik hangi durumlarda veriliyor. Tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olabilirmi ..

bu soruyu bir engellinin sorması çok acı bir durum! engelli olmayan biri sorsa hadi neyse derim ama. galiba bu soruyu soran arkadaşımız engelli değil, ya da engelli olmanın sorunlarıyla karşılaşmamış. herhangi bir kolu veya bacağı olmayan kişinin vücudunun yarısı yok gibidir. bunu böyle bilmek lazım.

malesef yeşilli bu soruyu yazan 33 sene boyunca sekmek zorunda kalan ve indirim alamayan iş kurda özürlü olup tescilletemeyen bacagının biri 9 cm kısa olan bir polio sekeli sordu.Durumu biliyorum.hak etmiyormuyum onu merak ediyorum.emekli olan varsa bilelim istedim.

sayın alirıza bey ..polio sekelilerin 16/12/2010 tarihinde yayınlanan sağlık cetveline gore tablo 3.4 olarak değerlendırılıyor.benımde sağ bacağım polio sekeli.bu cetveli forum içinde sağlık raporları kısmında bulabılırsınız.ama ben kısaca soyle ozetleyeyım tablo 3.4 yürüyüş bızuklukları olarak degerlendırılıyor.malulen emeklı olabılmek ıcın %40 ve uzerı oran almanız ve bunun ankaradan onaylanması gerekıyor.tabı oncelıkle kurum sevkı ıle hastaneye gıtmenız gerekır.%40 ve uzerı alabılmek ıcınde uzun yurume cıhazı ve baston kullanmak gerekıyor.yanı tabloda "g" maddesınde yer almanız gerekıyor.oncelıkle tum engellı arkadaşlarında yasadıgı zorbır surec.fakat ben kendı adıma 01/02/2011 tarıhınde kurum sevkıyle gıdıp raporumu aldım %47 olarak.ankaradan onaylanmadı ve gerı gonderıldı tablo 3.4 gore degerlendırılme ıstendı.tekrar gıttım hastaneye %42 olarak aldım raporumu.ankara 02/05/2011 tarıhınde vergı ındırımımı onaylayarak gerı gonderdı.umarım sızde hakkınızı eldeedersınız.

Üst Alt