Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Polis memuruyum. GİH kadrosuna geçersem askerlik durumum ne olur?

Polme55

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ARkadaşlar herkese merhaba.

İsmim Mehmet. 6 yıllık polis memuruyum. Psikolojik rahatsızlığım sebebi ile ruh sağlığı hastalıkları hastanesinden d dilimi heyet raporu verildi. (Hastanede yatarak tedavi oldum , sürekli de ilaç kullanıyorum venegis 150+75mg)
Emniyet hizmetlerinden malul oldum ve gih memuru olacağım.

Sorum şu , 10 yıl dolmadığı için gündeme askerlik gelecek. Askere alınma durumum nedir ? Gidecek ruh haline sahip değilim kendimi çok yorgun hissediyorum. Yorumunuz nedir

Polme55

Askerlikle ilgili yönetmelikte de psikiyatrik sorunlarda muafiyet öngörülür. Durumunuz polis olmaya mani ise bir ihtimaldir ki sağlık kontrolünün ardından askerlikten de muaf olursunuz.

OturanBoğa

Teşekkür ediyorum. SGK onay evraklarını ve geçmişte alınan heyet raporlarını da sunacağım.

Kardesim gecmis olsun. . Askeriye o raporlardan çok hastalığa bakar. Muaf tutmasa bile rdm olursun askerde. Tam olarak teşhis ne konuldu ?

selomelo

Çok sağolun. Kronik anksiyete bozukluğu teşhisi konuldu. Rdm nedir hocam açıklar mısınız

Polme55 ben de gih memuru oldum 12 yıllık memurum emekli olmak istiyorum ancak kontrol muayeneleri tedirgin ediyor beni de ne dersin .

Rdm'yi emniyetteki gih gibi düşün. Silah verilmez mesela. Rahat edersin digerlerine gore .ama yine de yorar tabin. bedelli cikarsa buyuk sans olur senin icin .belli bi tedavi sureci sonunda mi verildi rapor?

Son düzenleme:
selomelo

Herkese merhaba. 2 senedir tedavi görüyorum. Bedelli askerlik çıktığında 21 gün bedelli yapmaya karar verdim arkadaşlar. 21 günü bir şekilde geçirip bu konuyu da aradan çıkarmak istiyorum. Askeriyede ilaçlarımı kullanmama sorun yaparlar mı

@Polme55 ilaçlar sağlık açıda kullanılması gerekir neden sorun edecekler ki

Antidepresan ağrı kesici değil. mecbur kullanılacak ortada hastalık ve hasta vardır kronik depresyon hastalarının yüzde 10-15’inin intiharla kaybedildiğini anlatıyor ilaçınızı kulanın tedaviyi aksatmayın ALLAH şifa versin

Psikiyatrik hastalık teşhisi almış, polislikte on yılı doldurmamış memurun askerliği?

Herkese merhaba.

Görevim esnasında yaralandım. Bir süre sonra ortaya çıkan psikolojik sorunlarımdan dolayı psikiyatri doktoruna gittim ve ilaç tedavisine başlandı. Yıl 2016. Teşhis olarak travma sonrası stres bozukluğu konuldu ve silahım alındı.
2017 yılında ruh sağlığı hastanesinde yattım ve ilaç tedavime dozlar yükseltilerek devam edildi. 6 ay sonra tekrar kontrol edilmem yönünde rapor çıktı. Akabinde aylık kontrolllere gittim. Son heyette Emniyet sağlık yönetmeliğine göre d dilimi verildi.

SGK beni Ankara’ya hakem hastaneye gönderdi. Hacettepe psikiyatri ana bilim dalı başkanlığında tekrar değerlendirmem istendi. Nitekim orası da d dilimi verdi ve malul oldum. Gih memuru olarak devam ediyorum.

Şu anda sivil memurluğa geçişim tamamlandı ve polislikte on yılı doldurmadığım için askerlik ertelemem iptal oldu. Son yoklamaya tabiyim

Sizlere sorularım şu olacak ,

Kullandığım ilaçların raporları , SGK tarafından verilen maluliyet belgesi , 2 tane ruh sağlığı hastanesinden verilen heyet raporu ve Hacettepe ünv. Den verilen heyet raporları , hastane yatış evraklarım mevcut

Benim askerlik durumum nasıl olur arkadaşlar ? Kurban bayramı sonrası muayene olacağım

Yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar. Şifalar dilerim

Belki başına gelen olur diye yazayım

Madde 16 d 1 ile muaf oldum. Herkese sağlıklı günler diliyorum

Üst Alt