Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Polisetemia vera için hangi hastane yüzde kaç oranda rapor veriyor?

zaferpolat

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Annem polisetemia vera hastası, 8 yıldır hap kullanıyor. Rapor oranı bu hastalık için yüzde kaçtır.Bu hastalığa hangi hastaneler yüzde 40 üzeri rapor verir.tşk.

polisetemia vera teşhisinden sonra kan boşaltımı 6 ayda bir 1 litre yapıyorlardı fakat ya kan boşaltımı ya hap tercihi diye söylediler ve hapı tavsiye ettiler, daha az zararlıymış dediler ve hap kullanmaya başladığı zamandan sonra boşaltım olmadı. HYDREA 500mg kullanıyor. haftada bir ölçüm yapıp günde iki , bazı haftalar günde 3 adet bu haptan içiyor. rapor yüzde kaç olur.

Polisistemia Vera Hastayım Engelli Raporu Alabilme Hakkım Varmı?

Merhbalar 4 yıldır takipli polisistemia vera hastayım 3 ayda 1 rutin kontrollere gidiyorum ve kan bośaltımı gerceklestiriliyor kan bosaltildiktan sonra unutkanligim ortaya cikiyor. ve 12 saat calisan birisi olarak is hayatimda bu hastaliktan cok sikinti cekiyorum surekli yorgunum gücüm hiç yok zaten 4 yıl öncede doktara halsizlik ve gucsuzluk sikayetiyle gitmistim bu hastalik ortaya cikti.

Bu hastaliktan dolayi engelli raporu alabilmem mumkunmudur?

Sağlık kurulu heyeti

Merhablar yakin zaman icerisinde saglik kurulu heyetine engelli raporu icin basvurucam tum test sonuclarimin aslini goturucem ayrica gotyrmen gereken baska bir sey varmi?

Birde islemde dilekce yazdiriyorlarmis oraya nasil bir yazi yazmaliyim sizce?

Ayrica sekonder polisistemi hastasiyim sizce %kac verirler duzenli ve takipli hastayim 4 yildir ve 6 ayda bir kan bosaltiliyor
OturanBoğa

Hocam bir yardimci olsaniz bu sorularimin cevabi icin

Son düzenleme:
dogukan1825

Polisitemia Vera rahatsızlığı kan fazladığı sebebiyle oluşan pıhtılaşma kaynaklı iç kanamaya dönüşme ihtimali olan ciddi bir rahatsızlıktır.
Kök hücrenin genetik olarak beyaz kan hücre üretmesi şeklinde gerçekleşir.
kök hücreyi baskılayıcı ilaç kullanmak, belli bir mg'da kan sulandırıcı kullanmak tedavi için kullanılan yöntemdir.

Engelli Cetvel Oranında ilgili hastalığın maddeleri inceledinğinde;
Kontrol altında olan ilaç kullanımıyla baskılananlar %30
Kontrol Altında olmayan ilaç kullanımı fayda etmeyen ve bolaştım yapılan %40
Hayati tehlihe arz eden kanama geçirmiş olanlar %70
Lösemiye Dönmüş olanlar %80 oran alabilmekte.

Hayati tehdit eden kanamadan kasıt beyne, kalbe, akciğere pıhtı atması suretiyle gerçekleşir ve ölümcüldür.

Lösemiye dönme ihtimali vardır, belli bir süre sonunda kanserli hücre çoğalması gerçekleşebilir, bunun gerçekleşme oranıda litaratürde %20 dir.

Hastaneye giderken Hematolojik tahlillerinizin yanında kan bolaştım epikrizlerinizide götürmeniz ve kardiolojiyle de görüşmeniz tavsiye olunur. Keza Polisitemia Vera rahatsızlığı olan kişilerde kan fazlalığından dolayı tansiyonları yüksek seyretmekte ve ilaç kullanımları söz konusu olmaktadır.

Geçmiş olsun.

Peki askerlikten muafiyet sos konusu olurmu sarp bey

Askerlikten muafiyet söz konusu olabilir mi? Kaatimce olabilir. Engelli raporu aldığınızda söz konusu olacaktır.

Siz takip edilmesi gereken kronik bir hastasınız çünkü. Askerlikte şeker hastaları bile muaf olmaktadır.

Hocam tesekkurler son sorum Ben suan Sekonder Polisistemi hastayim suan polisistemi vera onceki tanimmis hastahane benden kan alirken herhangi bir rapor yazmadi hematoloji doktoru ufak not kagidina 400 ml kan alinacak yazip kemoterapi unitesine yonlendiriyordu ordan kani verip cikiyodum herhangi bir raporum yok bu konu ile alakali kan bosaltimi oldugunu belirtsem bir evrak talep ederlermi

dogukan1825

Mevcut Tanıyı koyan hastaneye bireysel başvuru yapın, 184 den bu hastane için heyet randevusu talep edin. Kayıtlarınızın bu hastane de olması ve bu hastanede heyet kuruluna girmeniz çok daha iyi olacaktır. O zaman herhangi bir evrağa gerek kalmayacak sistemde hastane için farklı hematoloji doktoruna da denk gelseniz mevcut tanıyı ve kaç kez kan boşaltımı yapıldığını görebilecektir.

400cc yazıp hematoloji servisine gönderip kan boşaltımı yapılması işlemi yatış yapılarak tedavi sürecine girer ve hastane kayıtlarında epikriz olarak mevcuttur.

Belgelendirme amaçlı bundan sonrası ve öncesi içinde ilgili sekreterlikten bu belgeleri talep edebilirsiniz.

Kan boşaltım epikrizinde zaten ilgili tanı sebebiyle yatırılmıştır şeklinde ibare mevcuttur.

anladim hocam cok tesekkur ederim allah razi olsun

Sarp hocam iyi gunler yine rahatsiz ediyorum kusura bakmayin daha once bahsetmistim yakin zaman icerisinde saglik kuruluna gidicem diye tedavi gordugum hastanenin saglik kurulu virusten dolayi kapaliydi bende baska hastanenin saglik kuruluna gittim Nerdeyse butun poliklinikleri tek tek gezdim dahiliye beni kendi hastanesindeki hematoloji bolumune yonlendirdi git gorün misali iste ben anlattim tum raporlarimi 2015 ten bu yana tum tahlil sonuclarimi ilik sonuclari vs hepsini doktorun onune serdim kan bosaltiminida bizzat soyledim ordan bana epikriz hazirladi ve verdi özür oranı 0 yazdı şok oldum askerlik icinde madde 35 A bendi 1.bendine uygundur yazmis simdi bu adam bana 0 puan verdi heyetten bir sey cikarmi itiraz hakkim varmidir

Doğukan bey sekonder polistemi nin engelli oranı yoktur. Polistemia vera nadir bir hastalıktır. Tanı kriterleri şöyledir.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından önerilen PV tanı ölçütleri (2016) (1)
Majör ölçütler
1. Hemoglobin erkek için >16,5 g/dL, kadın için >16 g/dL veya hematokrit erkek
için >%49 kadın için >%48 veya artmış eritrosit kütlesi
2. Yaşa göre hipersellüler ve pleomorfik, olgun megakaryositler (büyüklüklerinde
farklılıklar) ile birlikte üç serinin myeloproliferasyonu ile karakterize kemik iliği
3. JAK2 mutasyonu varlığı
Minör ölçüt
1. Subnormal serum eritropoetin düzeyi
Tanı için 3 majör ölçütün tamamı veya ilk 2 majör ölçüt ile minör ölçütün varlığı gerekir.

Hematolog yada iç hastalıkları bu kriterleri karşılamazsanız size PV için engel oranı vermez.

Üst Alt