Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Polisim. Eşimin rahatsızlığından dolayı hangi haklarım var?

ercan045

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
eşim yaklaşık 2 yıldır tip1 diyabet hastası ve 1 aylık çocuğumuz var, bende polis memuru olarak görev yapmaktayım. Mesleğim gereği dış illere uzun süreli göreve gidiyorum ve eşim tek kaldığı için çocuğa bakmakta sıkıntılar çekiyor... Sormak istediğim eşimin bu rahatsızlığından dolayı benim yasal hakkım var mıdır, var ise nelerdir? Şimdiden teşekkür ederim...

Eşinizin engelli raporu var ise eşinizin sağlık sorunlarından dolayı ona yardımcı olmak ve çocuğunuzun da yeni doğduğunu belirten hastane belgelerini ve eşinizin sağlık raporunu da dilekçeye ekleyerek eşinizin ve çocuğunuzun mağduriyet yaşamaması için il içi görevlerde görevlendirilmek için gereğini arzederim şeklinden uygun bir dilekçe yazarak kurumunuza verebilirsiniz.

eşinin %50 ve üzeri engelli raporu varsa bu raporunu personel şubene veriyorsun ve başbakanlığın 2010/2 sayılı genelgesinden faydalanmak istiyorum de.

3- Kamu çalıĢanlarının kanunen bakmakla yükümlü olduğu özürlü aile bireyinin bakıma
muhtaç olduğunun ilgili mevzuatına göre alınmıĢ geçerli özürlü sağlık kurulu raporu ile
belgelendirilmesi kaydıyla bu durumdaki personele; özürlü aile ferdinin günlük bakımı için izin
kullanımında gerekli kolaylık sağlanacak ve personel mesai saatleri dışındaki nöbet görevinden
ve gece vardiyasından muaf tutulacaktır.

Üst Alt