Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Polisitemia Vera hastalığı olanlara hangi oranda rapor veriliyor?

bayusuf06

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba.Bende 2 ay önce polisitemia vera hastalığı çıktı.Hastaneden bana rapor verdiler bu hastalıkla ilğili ilaç alabilmem için.Öğrenmek istediğim ise;bu hastalıkla ilğili işgöremezlik,maluliyet gibi rapor alabilir miyim?teşekürler

V. KML VE MYELOFİBROSİS DIŞINDA KALAN MYELOPROLİFERATİF HASTALIKLAR (ESANSİYEL TROMBOSİTEMİ, POLİSTEMİA VERA, V.B)
1. Hemostatik bir sorun yaşamamış ve kontrol altında olanlar % 30
2. Hastalıkları kontrol altında olmayanlar % 40
3. Hayatı tehdit eden tromboz ve/veya kanaması olanlar % 70
4. Lösemikdönüşüm gösterenler % 80

Merhabalar,
16 yıldır polisitemia vera hastasıyım, (Intron A Pen 30 MIU) Enjektabl çözelti içeren çok dozlu enjeksiyon kalemi (İğne) kullanıyorum,
yan etkilerinden biride Tiroit hastalığıymış, TSH T3 T4 değerlerimi yükseltti. Euthyrox 75 mgram kullanıyorum.
Vergi indirimi için yeni başvuruda bulundum, (yaş ve prim doldu) %40 ile emekli olabiliyorum,
Bu durumda hastalığım aşağıdaki seçeneklerden hangisini kapsıyor, %40 rapor verirler mi? yoksa doktorum insafına mı kalırım?

V. KML VE MYELOFİBROSİS DIŞINDA KALAN MYELOPROLİFERATİF HASTALIKLAR (ESANSİYEL TROMBOSİTEMİ, POLİSTEMİA VERA, V.B)
1. Hemostatik bir sorun yaşamamış ve kontrol altında olanlar % 30
2. Hastalıkları kontrol altında olmayanlar % 40
3. Hayatı tehdit eden tromboz ve/veya kanaması olanlar % 70
4. Lösemikdönüşüm gösterenler % 80

bende ankilozanspondilit var numune hastanesi bu hastalığına %10 verdi şimdide polisitemi vera deniyor tam sonuç konmadi hemoglobin 18 çıkıyor devamlı benden ultrason ve başka kanlar istendi bu hastalığa yakalanlardan nasıl teşhisikonuldu bilgi almak istedim.herkese geçmiş olsun

selam arkadaşlar öncelikle geçmiş olsun bendede bendede 2016 dan buyana farkettim ama 2017de kalcakemiği biyopsi sonuçlarına gore polisitemia vera cıktı va yaklaşık iki senedir ayda1 son4 aydırda 15 günde bir flabotomi yani kan boşaltma tedavisi görüyorum doktorum ilacın iyi olmadığını yalnız iğne ile uzun yıllar yaşayan hastalar olduğunu söyledi ama ben yenede güvenmedim kullanmadım vergi indirimi içinde başvurdum bana % 40 verdi

Merhabalar.
Başka bir hastalik yoksa sadece Polisitemi Vera için verilen oran %40

Mrb ben de polisitemia vera hastasıyım kanama hikayesi olanlara ayrı puan verilir diye birşey görmüştüm
6,7ay önce beyin kılcal damar tıkanıklığı geçirdim acaba bu da kanamalar içine giriyor mu
ayrıca ben de bir de karaciger büyümesi var hastalık dışında bildiğim kadarıyla bu gelişiyor bundan kac oranında rapor alabilirim
arada da dalak büyümesi oluyor ama bu hastalığa bağlı olarak gelişiyor bazen büyüyor bazen eski boyutuna tekrar geri dönüyor sanırım bu dalak tan puan alamam çünkü büyüyüp küçüldüğü için bana yardımcı olabilecek birileri var mı

elifsancar dr.um bana yüzde 30oraninda rapor alabilirsin dedi yüzde 40olanlar tedavisi olmayanlar diyor benim hastalığım kontrol altında yüzde 30dedi ama benim aklıma takılan kanama hikayesi olanlar diyor ben bi arabeyinde kılcal damar tıkanıklığı yaşadım bu kanamaya girerse yüzde 70oraninda rapor veriliyor acaba bu damar tikanikligindan dolayı bana yüzde 70 oranında puan verilir mi merak ediyorum ayrıca ben de karaciger buyumesi de var bu hastalık dışında büyüme gösteriyor ben hiç duymadım polisitemia vera hastası olanlarda karaciger buyumesi de olduğunu acaba bundan da puan verilir mi

56yılmaz ben de 3yildir tedavi görüyorum dr um ilaç konusunda bana ya hydrea ve roferon ignelerden birini
tercih etmemi istedi hydrea genç hastalara uygun olmadığını ve lösemi ye cevirebilecegi için roferon kullanma mi önerdi roferon iğneyle plateletlerim 1200deyken 2yilda normal seviyeye indi normale inmeye başlayınca bu defa dr.um pegasys iğne ye geçirdi pegasys iğne de gayet vücuduma iyi geldi ama bu siralar da plateletler tekrardan artış göstermeye başladı

Merhaba SerapOkay, engelli raporuna verilen yüze oranlarını oran cetvelinden veya yaşadığımız tecrübelere dayanarak yorum yapabiliriz.
Sizin bahsettiğiniz konuyla alakalı inanın hiç bir fikrim yok.

Üst Alt