Herkese merhaba; 2015 yılından Haziran ayına kadar hemoglobin seviyem hep 19.3 seviyelerinde idi her doktora gitmemde sigaraya bağlı olabilir denilerek flebotomi işlemi yapıldı ayda 1 kez daha sonra doktorum beni Hematoloji birimine sevk etti yaşadığım şehirde Hematoloji olmadığı için Samsun eğitim araştırma hastanesine gittim, orada benden bir kaç genetik test Ve kemik iliği alındı daha sonra jak-2 negatif geldi ama kemik iliğimde bir sıkıntı çıktı ve ardından kml pozitif pv pozitif dendi gelen testte bcr-abl diye hatırlıyorum belirli bölgelerde yeşil ve kırmızı lokalize sinyal ve bir füzyon geni gözlenmiştir yazıyordu yani yazan farklı olabilir ama hatırladığım bu daha sonra doktorum bana hyrda isimli bir tedavi önerdi ama yan etkilerinin çok güçlü olduğundan bahsetti tabiki bende bunu biraz araştırdım lösemiye çevirme ihtimali olduğu yazıyor kimse kullanmıyor ve tavsiye etmiyor doktorum ilaç raporumu yazdı teşhis adı kanser olarak yazıyor orada Ve ayda 1 kez flebotomi yapılıyor bende ilacı eczaneden aldım ama henüz kullanmadım her neyse hal böyle olunca iş yerim benden sağlık kurulu raporu almamı söyledi engel derecem %40 olursa engelli kadrosunda değerlendiririz eğer altında kalırsa tüm haklarını veririz tedavin ile ilgilenirsin denildi bende konuyu biraz araştırdım hastalığı kontrol altında olanlar %30 kontrol altında olmayanlar %40 olarak yazıyor konuyu doktorum ile görüştüğümde senin oranın %30 dedi ama bana hydra veriliyor flebotomi yapılıyor ve ecopirin kullanıyorum mantıksal olarak düşününce kontrol altında değil kontrol altına alınmaya çalışılıyor yani sözüm ona konu hakkında bilgisi fikri olan kardeşlerim varsa ve bana yardımcı olurlarsa çok sevinirim herkese sağlıklı günler