Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Polisitemia vera, kalça çıkığı ve hiper tansiyondan yüzde kaç oran alabilirim?

kingsize78

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
polisimia vera ,kalça çıkılığı ve hiper tansiyon rahatsızlıklarım var , sakat raporu alabilirimiyim.Oranı nasıl hesaplanır ve yüzde kaç olma ihtimali vardır

Polisitemia vera için sakatlık oranı cetvelinden alınabilecek oranlar;

KML ve Myelofibrosis dışında kalan Myeloproliferatif hastalıklar (Esansiyel Trombositemi, Polisitemia vera, v.b)

1.Hemostatik bir sorun yaşamamış ve kontrolaltında olanlar:% 30
2.Hastalıkları kontrol altında olmayanlar:% 40
3. Hayatı tehdit eden tromboz ve/veya kanaması olanlar:% 70
4. Lösemik dönüşüm gösterenler:% 80

Hiper tansiyondan muhtemelen % 10 oran verilir.. Ama belki sizi daha fazla etkiliyorsa daha fazlada olabilir bu oran:

Hipertansiyon:

Klas 1:
Antihipertansif tedavi kullanan ve komplikasyonu olamayan kişiler: % 10

Klas 2:
Kişi antihipertansif tedavi alıyor ve aşağıdakilerden birisi varsa: % 20
a) Proteinüri
b) Hipertansif serebrovasküler hastalık
d) Hipertansif retinopati (Gunn belirtileri)
e) Sol ventrikül hipertrofisi

Klas 3:
Kişi antihipertansif tedavi alıyor ve aşağıdakilerden iki veya daha fazlası varsa: % 50
a) Diyastolik kan basıncı > 120mmHg (maksimal tedaviye rağmen)
b) Proteinüri ve böbrek fonksiyon bozukluğu (serum kreatin ve BUN düzeylerinde artış veya kreatin klerensi %50 olması)
c) Hipertansif serebrovasküler hastalık ve kalıcı nörolojik defisit
d) Sol ventrikül hipertrofisi
e) Hipertansif retinopati (evre 3-4)

Kalça çıkığınız tek taraflı mı, çift taraflı mı? Kalça çıkığı için size eklem açıklığı testi yapılır, hareket kısıtlılığınızın derecesine göre oran verilir.. Yani % 20 alanda var, % 50 alanda var.. Tamamen sizin durumunuza bağlı..

Kalça protezi ameliyatı oldunuz mu? Olmayı düşünüyor musunuz..?

Öncelikle yardımlarınız için teşekkür ederim.

Kalça çıkığım tek taraflı şuan için ameliyat olmadım.Ama ilerde olmayı düşünüyorum.

En kötü oranlar ile bir hesaplama yaparsak sakatlık oranım yüzde kaç olur.
polisimea vera % 30
hipertansiyon % 10
kalça çıkıklığı % 20 bu oranların hesabı konusunda yardımcı olabilirmisiniz.

Rahatsızlıklarınıza bu şekilde oran verilirse şayet, Ballthazard formülü ile hesaplanınca, 30+20+10=% 50 olur..

Tekrardan merhabalar,

Bu yukarıdaki tahmini oranlar ile emekli olma şansım nedir ? bu konuda bir düşünceniz varmıdır ?

Tekrardan teşekkürler

selam,
benimde doğuştan iki taraflı kalça çıkığı var. sağ kalça ameliyatlı ve platin takılı. ayrıca sağ taraf 3 cm uzun. belde kayma oldu. elimde 2005 tarihli süresiz %45 raporum var.
erken emekli olayım deyip vergi indirimi için raporu aldıgım aynı hastaneye yönlendirttim kendimi. bana o tarihte verdiği oranı hiçe sayarak ( rahatsızlığım ve hareketlerim iyice kısıtlandıgı halde, sadece rontgen filmine bakılarak ) rapor oranımı düşürdü. yani ben engellilerin yararlanabildiği herşeyden yararlanma hakkım varken ,vergi indirimi için başvurdugumda birden iyileştiriliverdim.
şimdi ben engelimiyim değilmiyim onuda anlamış değilim.

Merhabalar ,

Öncelikle bu sitede duyarllılık gösterip mesajlarıma cevap veren arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.

Arkadaşlar geçen hafta 17-06-20014 tarihinde % 46 engelli raporu aldım.Raporuma sürekli ve ağır işte ve sürekli ayakta çalışmaz notu düşülmüş.İşçi bulma kurumuna kaydımı yaptırdım.Vergi dairesine gittim raporun bir nüshasını verdim ve çalıştığım yerden çalıştığıma dair aldığım belgeyi verdim.3 ay beklememi söylediler , sizlerin tecrübelerizden bu oranın ankarada düşme olasılığı % kaçtır.

Polisia Vera % 30
Hiper tansiyon %10
ortopedik rahatsızlar %17 bu hastalıkların hespi kalıcı kronik hastalıklar toplamda % 46 aldım.

Oranlar cetvele uygun görünüyor. Aynen onaylanacaktır diye düşünüyorum...

Üst Alt