Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Polisitemia vera tedavisi görüyorum. Malülen emekli olabilir miyim?

56yılmaz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
selam arkadaşlar benim sorunun benim işe giriş haziran 2001 işten çıkış 19 haziran 2017 toplamda 3825 gun sigorta pirimim var ve yaklaşık bir buçuk senedir polisitemia vera tedavisi (flebotomi kanboşaltma) goruyorum yaklasık 8 aydır işsizim emeklilik hakkı doğarmı ve ne yapmam lazım yardımcı olurmusunuz birde polisitemia vera kanser hastalığımı

56yılmaz

sakatlık oranı cetveli'Ne göre %40 ve üzeri rapor, ona istinaden defterdarlıktan sakatlık indirim hakkı alırsanız, emeklilik için aşağıdaki tabloya tabi olursunuz:

2008_oncesi.PNG

Önce Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birinden engelli sağlık kurulu raporu almalısınız. Rapor %40 ve üzeri olursa çalışan statüsünde sigortalı olup o esnada defterdarlığa vergi indirim başvurusunda bulunacaksınız. Bu hakkı kazandığınızda, yukarıdaki tabloya göre şartlar da tamamsa, erken Yaşlılık emekliliği için sigorta müdürlüğüne gidebilirsiniz

bülen bey öncelikle bilgi için teşekkür ederim abi yaşlılık emekliliği demişsiniz yalnız benim yaşım 40 yanede yaşlılık emekliliiğimi olacak ve benim ortalama şuanda 3850 gunum var ve 4240 gün üzerinden m, yoksa 4080 gün üzerindemi emekli olurum ve budurumda geri kalanıda askerlik borçlanmasını yaparsam emekli olabilecekmiyim saygılar

56yılmaz

Engelli statüsünde emeklilik de erken Yaşlılık emekliliğidir.

Rapor oranına (daha doğrusu rapora istinaden defterdarlıktan elde edilecek sakatlık indirim derecesine) göre yukarıdaki tabloda emeklilik şartları belirlenir.

bülent bey herkese selam sizirahatsız ediyorum ama benim durumum biraz karışık ben 2009 dan buyana yatılı bolge orta okulunda taşeron olarak çalışıyordum ve 9 haziran 2017 de ihale bitti ve 1 ağusto ta alımlar oldu biz altı kişiyi almadılar bizim yerimize m e b emriyle bayan eleman aldılar ve bizi hiç bilgilendirmeden şimdiye kadar bekklettiler bizde mahkemeye verdik ve ben yaklaşık ikiyildir polisitemiawera tadavi (flobotomi kanboşaltma ) görüyorum iki defada kasık fıtık ameliyatı oldum vetektaraf ve şimdi ikitaraf fıtık bidaha nüks etti sağlık kurulu polisitemia vera yüzde 40 fıtık yüzde 10 verddi 2mayısta heyete girdim

17 mayısta gel raporunu al dediler şayet raporu aldıktan sonra engelli maaşı alıp mahkemeyide kazanırsam (4b liolarak yani taşeron kadrosu ) işime geri döne bilirmiyim ve dönersem engelli maaşım kesilirmi şu an gerçekten kafam çokkarısık napim bilmiyorum mahkeme sureci engellik maddi sıkıntılar işsizlik okuyan çocuklar evkirası inanın şu an yazarken bile kafam bulandı nedersin abi engelli maaşı için baş vursammı bilmiyorum yardımcı olurmusun herkese allatan şifa sağlıklı günler dilerim

birde bülent bey muayene ücretlerine bir çözüm bulabilirmiyiz şöyle diyim ben siirtin baykan ilçesinde otoruyorum hemotoloji doktoru olmadığı için batman bölge devletb hastahanesine sevk alıyorum yani aldığım sevk ve verdiğim muayene ücreti birbirini karşılamıyor her iki doktorada muayene ücreti ödüyorum devamlı hastalara bi kolaylık yokmu aslında doktorlara ne kadar versen az dır allah onları başımızdan eksik etmesin ama bizimde sıkıntılı günlerimiz var sıkıntılı süreçlerden geçiyoruz maddi olarak saygılar

56yılmaz

Davayı kazansanız da işe dönmek kolay değil. Genelde verirler tazminatı ve işe almazlar... Bu oradaki müdürlerin inisiyatifinde bir durum

İşe başlarsanız 2022 maaşınız kesilir. İşe başlama durumu varsa 2022'ye başvurmayın bence

Ve maalesef muayene ücretlerine dair bir kolaylık yok.

tamam abi teşekkür ederim
allah razı olsun allah işinizi rast getirsin iyiki varsınız

benim merak ettiğim konu ben 2001 girişim 2017 haziran çıkışım 3850 gün pirimim %46 vergi indirimim var 5 nifusum var evim kira arkadaşlar eksik günlerimi de askerlik borçlanmasından tamamlayıp emekli olursam alacağımmaaş 2022 maaşı yani 483tl mi olacak cevaplrınızı bekliyorum saygılar herkese sağlıklı günler

Siz 19 yıl sigortalılık süresi ve 4240 gün ile erken yaşlılık aylığı hakedersiniz askerlik yaptınızmı yılı nedir bunlarda işi değiştirebilir

Üst Alt