Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Polislikten GIH Sınıfına geçtim tekrar Rapor İsteniyor..?

dusunur

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar

4 yıllık polis memuruyken psikotik depresyon sebebiyle gih sınıfına geçirildim. Raporda D dilimde olduğum salah halinde hastalığımın devam ettiği genel idare hizmetlerinde çalışabileceğim yazıyordu. Bir sene boyunca kontrole gittim ve şuan oldukça iyiyim ve ilaçta artık kullanmama gerek kalmadı. ancak emniyet bir sene dolduktan sonra dilim belirtil rapor istiyor o yüzden hastahaneye sevk ettirdi. şimdi doktorum diyorki D diliminde yazmak zorundayım diyor yönetmeliğinizde başka madde yok diyor. salah halinde iyileşiyor yazacağını söylüyor. aslında doktarlar neden hep çekiniyorlar kendilerini düşünüyorlar. sonuçta ilacı bile bıraktırdığın hastana iyileşti demiyorda salah halinde iyileşiyor diyorlar. Şimdi bu rapor beni endişelendiyor şöyleki gih memurluğunda devam edeceğm ancak bu tekrar alınan d dilimi yüzünden beni emekli etmeye çalışrlar mı? Tüm korkum tekrar alınan bu D dilimi raporun herhangi bir olumsuz etkisi olurmu?

selam siz ilk aldığınız d dilim raporu ile mi geçtiniz gih memurluğuna?

doğrudur d dilimi rapor gelince size yazı geliyor zaten gih sınıfı yada malullük diye gih diyorsunuz ve 1 ay sonra tahminen geçiyorsunuz. eğer aldığınız raporda kontrol falan yazarsa EGM tekrar rapor istiyor galiba. ama zaten sınıf değişikliğiniz gerçekleşiyor

Aslında bende birazda o yüzden yazdım buraya GİH sınıfına geçişiniz tamamlanıyor ama yinede 1 sene sonra tekrar rapor istiyorlar sebep ne? Bu raporda tekrar d yazacak mecburen çünkü yönetmeliğimiz gereği dilim kısmında b yada c dilimine geçirilmiş psikotik depresyon yada bipolar bozukluk yazmıyor sadece bu hastalıklar d diliminde belirtilmiş. ve sadece adı yazılmış. yönetmelik asında bir çelişki oluşturuyor uygulamada. öyle birçok çelişki var ki d dilimi olup amir sınıfı mesleğe devam edebiliyor artık hesap edin.

Psikolojik rahatsızlık geçirip sınıf değiştiren ve daha sonra tekrar rapora giden arkadaş varsa burada paylaşırsa hepimiz için referans niteliğinde olur. bu durumda olan ve bekleyen arkadaşlara iyi bir bilgi kaynağı olur. diğer forumlarda yada sitelerde bu konu hakkında bilgi mevcut değil

Arkadaşlar bilgilendirme yapayım son durum hakkında
Gih sınıfına geçtikten sonra yukarıdada bahsettiğim gibi tekrar dilim bildirir rapor için sevk edildim. raporumda salah halinde iyileştiği daha önceden geçirdiği hastalık sebebiyle d diliminde olduğunu aktif silahlı görev yapamayacağımı yazıldı. tam bu süreç bitti kurtulduk derken EGM raporu incelemiş ve personel bir yazı göndermiş. bu yazıda bahse konu gih memurunun (ki ben oluyorum) Emniyet genel müdürlüğü raporu incelediğini mevcut silahı varsa alıkonulması gerektiği (GİH sınıfına geçirildiğimiz için olmayan silah ne alakaysa) bir sene sonra durum bildirir kurul raporu aldırılması gerektiğini yazmışlar.
Anlayacağınız adam iyide olsak hersene gönderecek gibi duruyorlar. İyi yazan adama ne alakayla hala gönderiyorsun onu anlamış değilim.
Başka kamu kurumlarında böyle bir durum varmı acaba

En çok üzüldüğüm nokta polisliği çok sevmeme rağmen meslekten gih sınıfına gönderdiler, şimdide resmen her sene bu şekilde beni kurul peşlerinde koşturacaklar olmaları can sıkıcı.
Başka bir kuruma geçmek istemiyorum hiç araştırmadım sadece bu sebepten artık bakacağım. ve fırsatını bulursam gitmek istiyorum.

Bir bilen var mı arkadaşlar, diğer kurumlarda nasıl, örneğin tarım bakanlığıda beni bu şekilde sevk ederler mi, yada başka bir kuruma geçsem bu sağlık durumu bana sıkıntı çıkartırmı peşimden gelir mi.

öncelikle geçmiş olsun arkadaşım,başka bir kuruma gitmekten neden bu kadar çekinorsun anlayamadım? her sene bu şekilde ugraşmak senin psikolojini dahada çok bozar,bende başbakanlıga baglı bir birimde çalışıyorum,bizede bu şekilde yada başka şekillerde gelen çok arkadaş oldu, ve gayette menmunlar bu durumdan, aramıza bu şekilde katılan arkadaşlara biz daha çok öenm verirdik,sonuçta burasıda resmi bir kurum.enmiyet senin dosyanı yolladıgında dosyanada not düşer,gittigin kurum amirleride buna göre senin çalışabilecegin şekilde sana iş imkanı saglar,emin ol emniyetten daha rahat olursun,hiç bir şekilde aklına kötü şeyler getirme yeni kurumunada alışırsın,daha yaşın genç,kendine bir an önce bu şekilde kurum ayarla,allah yardımcınız olsun,kolay gelsin...

birde mümkünse döner sermayeli kurumları tercih et,maaaşında daha dolgun olur:)

Kurum değiştirme gerçekten çok zor emin olun elimizde olsa hemen kurum değiştirmek isterdim. Üzülerek söylemek isterim ki ekmek parası için çalışmaya devam. Egm için pek önemimiz yok

Kimin kim için önemi var ki zaten bak işine gücüne al maaşını o kadar.

Üst Alt