Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Polisomnografi raporu ile vergi indirimine başvuru yapabilir miyim?

login

Üye
Konular
24
Reaksiyonlar
0
Elimde Tıp Fakültesi hastanesinden aldığım "Ağır derecede Pozisyonel Uyku Apnesi Sendromu" tanılı ve 2 uzman dr. imzalı ayrıntılı Polisomnografi Raporu var.Bu rapor ile vergi indirimine basvurabilir miyim? Bu rapor tek başına birsey ifade eder mi?

login

Hayır, yapamazsınız. Ancak elinizdeki rapor heyete girerken işinize yarayacaktır.

hozgul

Sanırım tam anlatamadım.Ben heyette bir ise yarar mı demek istemistim.Yani bu rapora bakılarak bir oran verilebilir mi? Herhangi bir geçerliligi var mı? Zira asistan dr. uyku apnesi raporlarına oran vermiyoruz dedi.Forumda eski yazılarda da benzer iddialar var.

en fazla %35 alırsınız.bu da yeterli olmaz.
başka kronik hastalığınız varsa onları da eklemelisiniz.

login

sağlık raporuna başvuru yaptığınızda belirtilen polikliniklere muayene olacağınız zaman göğüs hastalıkları doktoruna psg raporunuzu gösterin %35 oran yazacaktır.

Ali nail can

İsitmeden yüzde 30 alabiliyorum bu rapor ile birlikte basvuru yaparım diye düsünmüstum tabii dr heyette bir gecerliligi olmaz dedigi icin konuyu netlestirmek istedim.Yani bosuna heyete girmek istemiyorum.

ozgurmeric74

Teşekkürler.Peki yüzde 35 almak icin psg raporunun icerigindeki ayrıntilar önemli midir?

@login
Polisomnografi raporundaki AHİ:?? kısmı 30 'dan fazla ise %35 alırsınız.

işitmeden de %35 alırsanız; balzahart formülü ile %57.75 ile 3.derece engel raporu alırsınız.

ama önce çalıştığınız iş yerinden çalıştığınıza dair evrak alıp şehrinizdeki vergi dairesine gidip vergi indirim dilekçesi doldurup onların hastaneye sevk etmesi işlemlerinizi daha da hızlandıracaktır.
hayırlısı olsun.

Ali nail can
ahi 30 dan fazla...Yalniz hastane ileri tarihe tekrar randevu verdi.Bir de cpap cihazıyla test yapacaklarmis.Bu testin sonucunu beklemeli miyim yoksa elimdeki rapor yeterli olur mu?

@login
işlemlerinize başlayın. elinizdeki rapor kafidir. makinali yatış ile testi bazı hastaneler kabul dahi etmiyor. ayrıca makinaya (cpap) uyum sağlarsanız AHİ düşeceği için oran da vermezler.

tavsiyem makinalı yatış sonucunuzu sadece tedavi amaçlı kullanın. heyete götürmeyin.

AYRICA;
sağlığınız için makinalı teste mutlaka girin. makina verirlerse mutlaka kullanın. gerçekten hayatınızın değiştiğini göreceksiniz.

@login

2.testin sonucu kullanacağınız cpap cihazının basınç ayarı ile ve hastalığın tolere durumu ile ilgilidir. ilk yatış hastalığın teşhisi ile ilgilidir.
önemli olan 1.yatış polisomografi testi sonucudur. eğer sağlık kurulundaki gögüs hastalıkları doktoru tabir-i caiz ise kıl birisi değilse 35 yazacaktır. eğer 2. yatış raporunuda isterlerse götürün. @Ali nail can
dediği gibi mutlaka cpap cihazı kullanın. makinanın ahi derecenizi düşürmesi ile alakalı puan vermeme gibi bir durum olamaz.telaşlanmayın.

3. Uykuda solunum bozuklukları
A. Ağır fonksiyonel kayıp; uykuda solunum bozukluğunda polisomnografide belirgin noktürnal desaturasyon bulunması ve bu kronik noktürnal hipoksemiye bağlı pulmoner hipertansiyon veya kor pulmonale gelişmesi
veya
B. Apne hipopne indeksi (AHİ) >30 olup CPAP tedavisini tolere edememesi veya yeterli kompliyans sağlanamaması

..........

Maluliyet cetvelinde bunlar yazıyor.Buna göre sadece ahi değerinin yüksek olması ya da ağır derecede raporun olması tek başına yeterli görülmemiş gibi anlıyorum.

Son düzenleme:
login

sizin baktığınız bu tablo malüliyet tablosu.bu tablodaki yorum sizin cpap cihazının iyileştirmediği andaki durumunuzda malülen emekliliğiniz içindir. bu tabloda oran yazmaz.siz sakatlık oran cetveline bakacaksınız.orada uykuda solunum bozuklukları bölümünde ahi derecesi 30 ve üzeri oran %35 olarak yazar. doktorların baktığı bu tablodur.

ozgurmeric74

Özgur bey tesekkurler bilgi icin..Peki rapor almak icin kurum sevki mi yapayim yoksa dogrudan hastaneyw basvurup saglik raporu alip daha sonra vergi indirimine mi basvurayim.Hangisi daha saglıkli olur sizce?

@login

eğer 4/a lı çalışan iseniz kişisel başvuru ile de alabilirsiniz. vergi dairesi sevklide alabilirsiniz. ancak vergi dairesi sevkli biraz daha uzun sürer.oda hastane-vergi dairesi-ankara maliye yazışmalarından dolayı. birde sevkli giderseniz. hastane raporu size vermez kuruma gönderir. ben kişisel başvuru ile alıp kendim vergi dairesine teslim etmiştim.aynen onaylandı. emekli oldum. sorun yaşamadım.

ozgurmeric74

Özür oranları cetvelinde ahi derecesiyle ilgili bir yazıya rastlamadım.Sadece santral ve obstruktif uyku apnesi sendromları diyor.Başka bakacağımız bir yer var mı?

login

polisomografi raporunuzun tanısında ağır derecede uyku apnesi yazıyorsa 35 oran alırsınız. sakatlık oran cetveli 97. sayfada. ahi derecesi yazmaz. ahi derecesi 30 ve üstü hastalar ağır sayılır. o tanıyı doktorlar verir.

ozgurmeric74

Başvuruyu yaptım.Bekliyorum bakalım nasıl olacak sonuç.Dediğinize göre 35 vermeleri gerek ama tedavisi var bunun vs. diyebilirler ya da raporda bir eksik bulabilirler.Bu arada psg raporunda epikriz kısmı olması gerekmiyor mu yoksa onu ikinci yatış sonrası mı veriyorlar.?

login

hastalığın elbette tedavisi var. cpap cihazı ile ahı değeri düşüyor. zaten düşmese malülen emekli olurduk.
önemli olan teşhistir.net olarak ahi derecesi 30 dan büyük olan ağır uyku apnesi oranı 35 dir. sorun çıkartmazlar. bende öyle aldım.

ozgurmeric74 abi annemde kullanıyor maske apnesi var bu rapor sürelimi veriyolar bide emekli annem mağaşa yansıyormu rapor

Maske raporuda var eski baya kağıtı

sahranil

normalde süresiz verilir. sgk her sene raporla maske yeniler. tekrar hastaneye gidip maske raporu çıkartırsa yeni maske alabilir.

ozgurmeric74 rapor derken maske kullandığına dair rapor abi heyete girince ne gösteriliyor

@sahranil

maske raporu farklıdır. heyette engelli raporu farklıdır. maske için heyete girmiyorsunuz.sadece gögüs hastalıkları doktoruna gidip reçete ile yeni maske yazdırıyorsunuz. aynı ilaç yazdırması gibi. sonra 3 doktordan kaşe imza alıp medikalcilerden yeni maske ve hortum alıyorsunuz. 182 tl ye kadar sigorta karşılıyor.

engelli raporu için heyete girersiniz. heyete girmeden önce gögüs hastalıkları doktoruna muayene olurken 1.yatış polisomografi testini gösterdiğinizde eğer ağır uyku apnesi teşhisi varsa %35 oran yazıyorlar.

Üst Alt