Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Polyo çift karidyen kullanıyorum yoga bana hem ruhen hem de fiziken iyi geliyor.

_DELAL_

Aktif Üye
Konular
52
Reaksiyonlar
0
Ben uzun yıllardır meditasyon ve yoga yapıyorum.cok kısa süredirde kundalini yogaya basladim.engelim polyo.cift karidyen kullanıyorum.diyebilirimki engelim her gecen gün dahada iyilesiyor.inanilmaz enerji doluyorum.ben yoga ve meditasyonla hem fiziksel hemde ruhsal dönüşümun mümkün olduguna yürekten inanıyorum.tavsiye ederim.

Tebrikler :) yaptığınız hareketlerden birkaçını paylaşabilir misiniz mümkünse...

_DELAL_ kundalini yogasini yaparken uzman desteği alıyor musunuz? Yogaya ne zaman başladınız, kundalini yogasini ne zamandan beri yapıyorsunuz, yoga ile fiziki olarak meydana gelen bedensel gelisiminizi anlatabilir misiniz? Meditasyonun ne tür faydalarını gördünüz?

Bu soruların cevapları benim için çok önemli, umarım en kısa zamanda yazdıklarımı cevaplarsiniz, saygılarımla, kolaylıklar dilerim.

selda*

Uzun süredir siteye girmiyorum.çok emin degilim ama paylaştığımı hatırlıyorum.fotolarima bakın isterseniz.

Hayır .ruh zihin ve beden bütünlüğudür yoga

Kundalini yogaya baslayalı bir yıl olmadı.ceşitli yogalari ama yıllardır yapıyorum.uzman destegi almadim.ben insanın potansiyeline inanıyorum.ilgi alanıma giriyordu ilgilendim yapılabilirliğinide gördüm.faydasinı bir bütük olarak göruyorum.hem ruhsal hemde fiziksel farkındalığınızı geliştiriyor.

Kundalini yogaya baslayalı bir yıl olmadı.ceşitli yogalari ama yıllardır yapıyorum.uzman destegi almadim.ben insanın potansiyeline inanıyorum.ilgi alanıma giriyordu ilgilendim yapılabilirliğinide gördüm.faydasinı bir bütük olarak göruyorum.hem ruhsal hemde fiziksel farkındalığınızı geliştiriyor.

Konu genis bir konu deneyimlemeden sadece teori olarak bilmek cok yüzeysel bişi olur.meditasyon bana göre içe dönmek.bu dönüsle kendinizi bedeninizi zihninizi duygularınızı tanıyorsunuz.ve daha bir çok seyi.sevgiyle kalın.

_DELAL_ cevaplarınız için teşekkür ederim ama benim bilmek istediklerim bunlar değil. Ben de yoga yapıyorum. Meditasyonu da yapmaya çalışıyorum diyelim, iç sesi susturmak zor :) mesela çift kanedyen kullanıyorum demişsiniz, engelim her geçen gün azalıyor demissiniz, bu azalmayı biraz nicel olarak anlatmaya calissaniz çok makbule geçecek :)

@ali.yilmaz

Evet het cinsten insan yapabilir .engelli engelsiz herkes.evt osho, yogi bhajan .kundalini yoganın ustasıdir yogi bhajan.çakralar üzerinedir calısma genel olarak.tıp dilindeki bezler troit hipofiz epifiz adrenalin vs

Suret
Ic sesi durduramazsıniz.osho derki tanık olun izleyin.engelli bacagımı daha cok hissetmeye basladım örnegin.herseyden önce kendimi farkettim.potansiyelimin yani insan potansiyelinin sınirsız oldugunun bilincindeyim.polyonun bile uğraşilırsa iyileßtirilebilecegini farkettim.bedenim daha esnek elastiki oldu.daha dik yürüyorum.vs vs

_DELAL_ ve ali.yilmaz arkadaşlarım, sizinle burada karsilastigima çok sevindim, bir kaç defa yogadan bahsettim ama kimseler birşey yazmayınca bu platformda ilgilenen biri yok sanıyordum. Şimdi ana konumuza yeniden dönüyorum.
_DELAL_ arkadaşım, bacaginizda kas gücünüzün artması durumu oldu mu? Fiziksel aktivitelerinizde artmalar oldu mu? Mesela belki eskiden tek bacak üstünde bekleyemiyordunuz ama şimdi bekleyebilme imkanı oldu mu?

Osho nun kitaplarını nerden bulabilirim, yoga benim için çok önemli, çevremde bu farkındalık oluşturma görevi de bana düşüyor, yediden yetmişe herkes benim araciligimla yogayı öğrenmek istiyor...

Oshonun kitaplarını okuyabilirsiniz tabiki ama benim tavsiyem kundalini.fiziksel,nefes ve meditasyon.enerji merkezleri yani cakra odakli.brn yaklaşik 5 yil izmirde osho calismalarina katildim ücret odeyerek.ama bu bir yolculuk sonu yok.bu ögretiler bizim dogustan hakkimız.bu mantikla miçhael braw nın varoluş sureci kitabıyla tanıştım.ve 3 yil evde bireyse uyguladim.çok kisa suredirde kundalini yapiyorum.yaptıgim calısmalar ruhsal odakliydı ama fizigimede yansidigını farkettim.kundalini fizigime yogunlasmami ögretiyor.

Engelimle ilgili somut bir iyilesme olup olmadigini merak ediyorsunuz sanırım.bugün yoga yaptim yarin polyo molyo kalmadı.tabiki bole olmadı.ama olabilirde .herşey güclü bir inanç, potansiyelinize farkındalık ve içinizdeki güce inanma ama sonuca odaklanmadan.evet kaslarım gelişiyor ben buna uyanis diyorum.tek ayak üzerinde durmaya gelince, siz söleyene kadar aklıma gelmemisti açikçasi.sabah denedim once yapamadim , sendeledim ama sonra yapabileceğimi gordum.ama bence bunlar sonuc odaklı.yoga bir iç yolculuk.yapin birakin aksin hersey.

@_DELAL_ anlattiklariniz gerçekten mükemmel, çok güzel yorumlamissiniz, ben temel yoga seviyesindeyim. Bahsettiğiniz gibi galiba biraz sonuca odaklanıyorum, ben bu soyledikleriniz üzerinde düşünerek bu algimdan kurtulabilirim, ama örneğin dizleri ağrıyan bı yakinima sıfırdan bunu anlatmak çok zor olur, çünkü hayatında ilk defa böyle bir disiplinle karşılaşıyor...

Yoga dediğimiz bir yolculuk ve sonu yok, çünkü en başta biz insanlar benliklerimiz sonsuz varlıklar, bu sonsuzlugun akışında kendimizi ne kadar bulabilirsek de potansiyellerimiz o kadar çok yükselir. Kendimde fiziksel olarak gelişmeler kaydettim, sizdeki fiziksel gelişimleri öğrenmek istemem sizi de örnek olarak bahsetmek istediğimden :) mesela ben pes ekinavarusum, sol bacagimdaki kas erimesi bacagimin arkasında sarkmalara neden olmuştu, kocaman bir kas kütlesi bacagimin arkasında sarkiyordu, dışardan belli olmasa bile beni rahatsız ediyordu, yogaya başladıktan sonra o kas toparlandı, şiddetli bel ve bacak agrilarim geçti, normalde iki saat ayakta dursam belim bacağım kalcalarim inanılmaz ağrırdi, ama şimdi gecenin ikisine kadar baklava açıyorum, ertesi sabah yine aynıyım şükürler olsun:)

@ali.yilmaz size de paylasimlariniz için teşekkür ederim, siz ne zamandır yoga yapiyorsunuz?

ali.yilmaz metinin sonundaki soruyu görmediniz mi acaba? Ne zamandır yoga yaptığınızı sormuştum?

_DELAL_ arkadaşıma sorma nedenimle aynı, analiz yapıyorum, ne kadar süredir yoga yapan engelli-engelsiz kadın ya da erkek herkeste yogadan sonra meydana gelen değişiklikleri görmek istiyorum sadece! Ben bile o kadar anlatip anlasilmadiysam zaten ne denir üstüne bilmiyorum! Zaten bı insan herhangi bir forum sitesinde özel bilgi değil herkesin bilebilecegi ve sahibinin de soylediginde asla zarar görmeyeceği bilgileri ne amaçla sorabilir ki!!!

Neyse ben diğer arkadasimla konuşmaya devam ediym, hiç ugrasamiycam böyle şeylerle, muhabbetin de bı seviyesi var, halel getirmeyelim!!!! ali.yilmaz

Ben zaten yapıyorum yogayı, yoganın öğretilerinin de temel seviyesini de kendi bireysel basarimla öğrenmişim, okudukça bildiklerimi yeniden okudugumu gördüm. Başlamak için değil ama başlatmak için bu bilgiler gerekiyordu ama siz artık soracağım son kişi bile değilsiniz...uzatmaya gerek yok, başka paylaşmak isteyen arkadaşım olursa onlara sorarım.. ali.yilmaz

Yoga ve meditasyon öncelikle egolarımızın farkında olmamızı gerektirir.hayat boyu sürecek bir yolculuk dedikya.

Üst Alt