Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

PONTO ve işitme cihazı hakkındaki deneyimler..?

Kerim33

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar 20 yıl kulak içi ve kulak arkası cihaz kulandım ve memnundum en sonunda laf anlamakta zorlandığım için Kemik tipi implend oldum.40 gündür kulanıyorum.tüm sesler kulağıma az gelmesine rağmen yine tüm sesleri duyuyorum.ama en önemlisi laf anlamakta zorlanıyorum.aynı tarafa aynı kulağa hem Kemik iletişim tip PONTO.Hem Cep Tipi PRO TONE Çok güçlü analog cihazı kulanmaya başladım.tabi fazlasıyla sesleri duyuyorum hata daha kolay laf anlıya biliyorum.menunum yani fakat endişem Bu uygulama işitmemi bozarmı veya laf anlamakta dahada zormu olacak.Yoksa dahamıniyi olacak çünkü her iki sistemaynı anda tıutreşimi aynı noktaya gönderiyor.Bilgisi tecrübesi olan Arkadaşların düşüncelerini bekliyorum.sevgiler

simdi kemik iletimli cihazlarda kulak arkasinda kemik olan yere abulment takiliyo pontoda. ee o takilan delik demir varken nasil ayni yere ptotone takabiliyosun.
kafanin her taraftaki kemigi ses duyururmus gibi anlatiyosun, bunda bi is varki:)
ben olsam cihaz taktiginla ameliyatli seyle ayni duyuluyorsa hic ameliyat olmama, bide bu bocek gibi seyi kafaya takinca acaip uzayli gorunusu olur heralim:eek:bere mere de giyilmez, kafayi soguktan nasi koruyacagiz:confused:
isitme cihazinin tipi ne olursa olsun ses duyurur. hemde feci yuksek sesler duyurabilir.konusmayi anlama bizim kulak sinirlerimizin sagligina kalmistir.
ponto degil koklear implantta taksan sinirlerin saglaM OLMADIKTAN SONRA konusmayi anlama az olur.
ponto az isitme kaybi icin insanlarin kulak sagligini riske atmasi gibi goruyorum ben

Ya KUlak arkası cihazımı kulandığımda ses duyar laf anlamaz ancak Sinirlere titreşim gönderiyor,Pontonun İşlevide zaten kemikten aynı noktaya sinirlere titreşim gönderiyor.
bu dmektırki Sinirlerin daha kuvetli ve hızlı uyuarılması canlanması demektır.Tabıkı PONTO cihazım cok daha fazla tıtreşim gönderiyor daha fazla ses duyuyorum hatta yavaşa yaavaş llafıda anlıyorum.Şikayetim 40 gün oldu neden hala lef anlamıyorum.DR. 2.ile 4 ay arsında normale dönersin Bende sabırsızlıktan sıkıntılarımı paylaşıyorum.Tecrübesi olanlardan bilgi ediniyorum.Bildiğim kadarıyla Kokler İmplend kulananlar lafın anlaması için.en az 6 aya ihtiyac vardır.Herkes bunu anlatı.

Üst Alt