Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Poylin 278 Akülü sandalye ürün incelemesi ve kanaatlerim

Konular
32
Reaksiyonlar
1
P278 Sandalye şasesi dış görünüşte görünüşte oldukça sağlam. Arka plastik kapağı açıp motorlara, yan kollara ve ön tekerlek maşalarına baktığınızda sorunları görüyorsunuz. Mesela; Motor bağlantı kolları ve kullanılan motorlar bu sandalyenin gücüne ve seri kullanılmasına uygun değil. Katlanabilen basit akülü sandalye olan motorlar kullanılmış.

bu ebattaki büyük tekerlekli hızlı ağır ve seri bir sandalyeye bu motorlar ve motor bağlantılarının uygun olmayacağını düşünüyorum. Üstelik bu motorların şase bağlantılarında ince boru kullanılmış. Boruların bir süre sonra yüksek manevra hareketlerine dayanamayıp kırılması muhtemeldir. Zira boru tipi bağlantı ancak katlanabilen küçük ve hafif sandalyelerde kullanılırsa manevra ve titreşime dayanabilir.

P 278 in bir alt grubu olan Wollex W 168 ler oldukça kaliteli ve sağlamdı. W168 lerde güçlü yan motorlar kullanılıyordu. O motorlar bu sandalyeler için ideal. Çünkü motorlar şaseye motorun iki yanından kalın silme demirler ve dört vidayla bağlıydı. Keşke motor tasarımı değiştirilmeyip sadece şasede düzeltmeler yapılsaydı.

Yan kolların bağlantı vidaları da çok kullanışlı değil. Dar alanlardan geçerken takılıp kırılıyor ve çarptığı nesneleri parçalayan vida başları ortaya çıkıyor. Ön tekerleklerde kullanılan süspansiyon vidaları kendi kendine gevşeyip düşüyor ve sandalye ön tekerleri şaseye takılıp dönüş yapamaz hale geliyor.

Poylin P278 lerin aküleri de sıkıntılı. P 278 kullanan bir danışanım akülerden şikayetçi olduğunu anlattı. Satın aldıktan üç ay sonra aküler zayıflayıp yol gidemez hale gelmiş. Anlattığına göre İstanbul' daki ana distrübitörü aramış. Yardım etmemişler. Aküleri zorlamışsınızdır, Garantiye girmez demişler.

Aynı arkadaşın P 278 inin arka motorlarının ana şaseye süspansiyon ve mafsal ile bağlandığı sağ ve sol motor Bağlantı boruları ( alüminyumdan ) daha satın aldıktan iki ay sonra kırılmış. Sağ ve sol motorlar yana yatmış. Kendisi yolda kalmış. İstanbul'daki Poylin firmasını aramış, Firma kırık şase parçalarını garantiye sokmamış. Üstelik kullanıcı hatası demişler. Bütün sandalyenin yükünü taşıyan motor bağlantısı kırılıp garantiye girmeyecekse bu sandalyenin neresi garantiye girecek acaba? Üstelik bu arkadaşın P278inde bulunan redüktörlü motorlar da dört ay sonra bağırmaya ve tıkırtılı çalışmaya başlamış. İnanmadım gittim gözümle gördüm. Tüm anlattıkları doğru. Sandalye dört ayda kullanılamaz hale gelmiş. Kırık boruları kaynak yaptırmış. Borular alüminyum olduğu için Ankara' da kapı kapı alüminyum kaynakçısı aramış. En sonunda kırık boruları kaynak yaptırıp motorları sandalyeye taktırmış Ama sağ ve sol tekerlekler yamuk takılmış . Çünkü kaynaklar düz yapılamamış. Arka tekerleklerin her ikisi de eğik duruyor. Yarım saat geziyor aküler bitiyor. Akü alacak parası olmadığından aküleri de yenileyemiyor.

Yan kol dayama yerlerinin sabitleme vida kafaları kapılardan geçerken sağa sola çarpa çarpa kırılmış. Yan kollar zangır zangır sallanıyordu. Bana sorarsanız bir önceki versiyon olan Poylin P 268, P278'e göre çok daha iyi.. En az 10 sene akü almak dışında sorunsuz kullanırsınız. P 268lerde Şase sağlam, Motorlar kaliteli. Aküler güçlü.

Poylin İstanbul'a teşekkür ediyoruz. Sesimizi duydular. Sorunumuzla ilgilendiler. Ankara'daki Poylin 278 Kullanan motor şaseleri kırılan iki arkadaşımızın araçlarının kırık olan alt şaselerini İstanbul'a istemişler. Bu hafta içinde arkadaşlar kargoyla göndereceklermiş. Şasenin kırık parçalarının yenileriyle değişimi yapılacakmış.

Poylinden arkadaşımızla görüşen yetkili, hatanın Poylin den kaynaklı olmadığını, yurt dışında üretim yaptırdıkları fabrikadan kaynaklı olduğunu ve hatayı farkettiklerini, artık bu hatanın giderildiğini, Hiç bir akülü sandalye kullanıcısını mağdur etmek istemediklerini ve bu sıkıntıdan dolayı üzgün olduklarını Poylin 278 in hataları giderilen versiyonunun üretimine başlandığını arkadaşımıza anlatmış Bundan sonra Poylin 278 modellerde daha güçlü ve sorun çıkartmayan daha sağlam motor bağlantı şasesi kullanılacakmış.

Üst Alt