Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Prezervatif sonda (external catheter) kullananlara bir öneri...

bayke

Üye
Konular
58
Reaksiyonlar
0
bu zımbırtıyı kullananlar en büyük sorunu yapıştırıcılarda yaşar.
4-5 ay önce tesadüfen bi şeyi denedim ve %100 olumlu sonuç aldım.
coloplast conveen markanın bana uygun büyüklüğe (size/sayz :)) sahip olanın bir küçük boyunu penise taktım, bu penisi tamamen sardı.
( tabii conveen paketinden çıkan özel yapıştırıcı bandı kullanmadım.)
ne kadar çeksem ve zorlasam dahi çıkmadı.
hele bi de 100-150 cc lik bi idrar akışı olmuşsa vakum oluştuğu için iyice yapışıyor.
(çıkarmak için alt ucundan rulo şeklinde sararak toplayın)
ince ve çok elastik olduğu için ufak model penisde herhangi bir zorlama, tahriş yapmıyor.

en buyuk sorunlardan biri bu ben rochester kullanıyorum ama malesef artık turkiyede bulunmuyor, latex free ve kendinden yapıskanlı suan yunanistandan getirtiyorum.. eger kullanmak ısteyen varsa bana msj atsın kargo masrafı ucuzlar :)

15 yıldır almanya'dan zor bela bulup getirttiğim değişik (yapışkansız kavrayan)ve pahallı bi modeli kullanıyordum ve en uygunu en iyisi bu diyordum. bulduğum zaman 2-3 yıllık stok yapıyordum.
:( :( :(
15 yılıma ve bi sürü parama yazık etmişim.
conween'in adedi 1,5 ytl. ve dezenfekte ederek en az 1 ay kullanabiliyorum. bollaşınca atıyorum.
eğer yine de ya çıkarsa korkusu yaşıyorsanız. eczaneden rulo şekilli beyaz, ince (tibbi flaster) alın. ve dışardan bunu sarın.
conween'in 3-4 modelini (size) alın tek tek deneyin. eğer penisiniz köşeli, ne biliim dörtgen, altıgen, beşgen değil de biz zavallı fanilerinki gibi silindirikse olmaması için bi sebep göremiyorum. :) :)
hani bazen soğukdan moğuktan tırsıp saklanır , kaplumbağanın kafasını içeri çekmesi gibi içeri çekilip kaybolur ya :)
o zaman bile kayıp çıkmıyo.

MUTLAKA DENEYİN

Bayke dostum, karizmayı yerlere sermişsin. Şaka bir yana seni selamlamak istedim. Ben nelatonla idare ediyorum ama ara ara kaçaklar olsa da yarısını keserek kullandığım bebek bezleri bunu tamponluyor. Yine bazen banyo sonrası ve soğuklarda mesane hırçınlaşırsa bir tablet uropan yutuyorum ve o mesaneyi bir iki gün sersemletiyor. Bu şekilde basit sorunlarla hayat devam edip gidiyor.
Geçenlerde sevgilimle 1 haftalık tatile çıktım ve benimkisi işin ciddiyetini kavramış olacak ki hiç sorun çıkartmadı.

ismayıl gardaş madem karizma dedin alt yazı geçiim. :) (eğer kastettiğin buysa :) )
6-7 sene sabit sonda kullandım. yıllar içindeki aşama ve mücadelemi sitede biyerlere yazmıştım zaten.
bu prz sondayı sadece ev dışında ve uzun yola gideceksem mecburen kullanıyorum. çünkü -dışarda- oturup kalkmamı kolaylaştıran aparatlara sahip, kıçıma uygun klozet bulmak imkansız. eskisi gibi sıkışınca bi duvar dibine de şeedemiyoz tabii. :wink:
25 yıllık tecrübeme istinaden bi şey daha söyliim problemi olan tüm arkadaşlar duysun. erkeğin nereye işediği, nasıl işediği hatunların umrunda değil. yeterki yatağa işeme :)

sevgili nova, yıllar önce denemek için o kendinden yapışkanlılardan almıştım ve türkiye'de vardı. nereden aldığımı unuttum. tekrar bi araştır derim. hatta içinden ufak bi ilaçlı ped çıkıyordu. penisteki yapışkan kalıntılarını temizlemek için.

Bayke üstadım,ben de senin gibi prz sonda kullanıyorum.Benim sıkıntım sık sık enfeksiyon çıkması.Bu hususta bir tavsiyeniz varmı?Nasıl dezenfekte etmek lazım.

Ben de davamlı prz sonda kullanırım. Banyodan banyoya çıkartırım. Enfeksiyon olduğunda "Baticon" ya da "Biokadin" iyi iş görüyor. Başka bir şeye gerek yok bence.. Plaster olarak Betafix kullanırım. Normal plasterler allerji ve enfeksiyon yapar. :(

oguz46
bir litre suya bir çay kaşığı zefiran katıp onunla hassas bölgeleri ve prz sondayı dezenfekte ederim.
zefiran çok güçlüdür karışım dozajını çok iyi ayarlamalısın. yoksa cildi yakar.
haa bi de eğer mesane tam boşalmazsa sistit yapar yani enfeksiyon.
bol su iç. mesane tam boşalmıyorsa ne biliim tak yap tuk yap bi şekilde onu tam boşalt.

Enfeksiyon olduktan sonra batikon veya biokadinle nasıl temizlenir onu anlamadım?

Onlar diğer tentirdiyot vb. gibi yakıcı değil.. Direkt yaraya uygulayabilirsin. Eğer iltihap falan sözkonusuyla ayrıca antibiyotikler var onun için de..

Not: Ben "enfeksiyon"u "yara" olarak tanımladım.. Çok daha farklı anlamları da varmış. :oops:

bayke dostum cok sagol..bana gonderdigin sondayi kullandim tskk.
ama sen bi ustunu bulmussun cokk guzel..isallah bende bulucam..bi adresi ver sagol...saglicakla..

google'ye coloplast conveen yaz bi sürü adres geliyor
ben fındıkzade akgül pasajı no 6 dan aldım.
çok bilinen bi marka bulmakda zorlanacağını sanmıyorum.
sana verdiğimden elimde epey var. artık kullanmıyorum.
istersen göndereyim :wink:

Arkadaşlar 34 yıldır prezervatif sonda kullanıyorum.Sondayı takıp etrafını banla sarıyorum.Artık o bölgede deri filan kakmadı.Bandlamadan nasıl duruyor?Bandlanmazsa sızıntı yapmazmı?

Bir boy küçüğünü kullanıp daha sıkı tutmasını sağlamaktan bahsediyor sevgili Bayke. Denemekten zarar gelmez...

merhaba iksisat70 bende bi kaç gündür pzr sonda kulanıyorum ama pek memnun kalmadım.uyurken ya yapışkan bandı bırakıyor yada uyurken band zamanla açılıyor ve oradan üzerime sızıntı oluyor yani idrar, idrar torbasına girmeden üstüme dökünüyor siz nasıl kullanıyorsunuz.yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba exton ben yıllardır prezervatif sonda kullanıyorum.Torbayı dizimin aşağısına bağlıyorum.Sonta ile arasına kısa bir hortum takıyorum.Hortumun bir ucunu torbaya sıkıca tutturuyorum.diğer ucunuda sontaya takıyorum.Çıkmasınlar diyede bandajlıyorum.Kullandığınız sondanın çapı çok önemli .Ben ambalajdan çıkan bandları kullanmıyorum.Onlar rizikolu.Sondayı taktıkdan sonra eczanelerde satılan 1 cm (Betapore)
genişliğindeki yapışkan kağıt seritlerden 10-15 cm kadar kopartıp .sondanın etrafını çeviriyorum.Şİmdiye kadar ne çıktı,nede sızmayaptı.Bandı penis sönükken sarın.Biraz sıkı olsun.Eğer mümkünse sontayı iki günde bir çıkarın.Deri hava alsın 15 -20 dakika sonratekrar takın.Sondanın yapıldığı maddede ince olsun.Tıpkı prezervatif gibi.Allah yardımcınız olsun.selamlar

Öncelikle merhabalar,
Prez.sonda penise giren kısmın uzunluğu tahmini kaç santim arkadaşlar, bilgisi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim.
Sormamdaki amaç; idrar yollarında daralma var ve 7cm içeride olduğu için, işime yarar mı diye soracaktım.

Deephunter sizin anlattıklarınız dahili sondayla ilgili.Prezervatif sondada penisin içine bir şey girmiyor.Sizin anlattığınız durumda sonta mesanenin içine kadar girip önun boşaimasını sağlıyor.Prezervatif sonta idrarını tutamayanlar.kontrol edemiyenlerin kullandığı bir tip.Bu tıpkı prezervatif gibi penisin üzerine geçiriliyor.Sizde daralma var.doktorunuza sorun.

torbayı bacağınıza nasıl bağlıyorsunuz

yelpaze;

Değerli hocam, bilgilendirme yaptığınız için teşekkür ederim. Sağolun.

Yelpaze, bacağa bağlanan torbalar iki tane elastık şeritlerle birlikte satılıyor.Torba alırken onlarıda isteyin.Belki ilave para vermeniz gerekebilir.Medikalcılardan bacağa bağlanan torbo alırken bunu belirtin.

Rıca ederim.Allah kolaylık ve şifa versin.

iyi geceler arkadaşlar.prezervatif sonda tam olarak nedir ve nasıl kullanılır?kullanırken bir yerde yatıp uzanmak zorunlu mu yoksa günlük okul iş gibi aktiveleri yaparken de kullanma şansımız var mı?bu platformda yeniyim.bu soru daha önce sorulmuşsa veya soru yanlış konuda sormuşsam kusurama bakmayın.sorumu cevaplarsanız sevinirim

hazerfen celebi

Prezervatifin ucundan bir hortumla sonda torbasına bağlandığını düşün. Çok fazla bir kısıtlılığa neden olmaz. Yeter ki katater penisten çıkmasın...

Ya medium prezervartif sondayı rahat takamadım çok uğraştırdı direk x large geçmek yanlış olurmu oda tutunmazsa

Üst Alt