Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Prim Borcu Affı ne anlama geliyor?

zeugma

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar geçenlerde tv kanalları gezerken bir haberin sonuna denk geldim anladığım kadarıyla geçmiş sgk borç primlerine af gelmiş bu konu hakkında internette çok bir bilgi göremedim bu konuda bilgisi olan varmı biz engellileri ne kadar ilgilendiriyor rapor derecesi yaş farkı önemlimi eminim benim gibi bir çok arkadaşımızıda ilgilendiren bir konu bu bilgilendirirseniz sevinirim teşekkürler

25 Yaş altındaki gençlerin birikmiş olan GSS prim borçlarına af getirildi.

boşuna sevindim desene engelliler içinde çıksada geçmiş prim borçlarımızı ödeyip emekli olsak : )

zeugma
Sigortalı olarak bir işverene bağlı olarak çalışanların ödenmemiş primi varsa bu çalışanı ilgilendirmez ve çalışan ödeyemez.
Sizin dediğiniz ancak bağkurda oluyor ki o da zaten ödeniyor, bağkura prim borcunuz varsa istediğiniz zaman ödeyebiliyorsunuz zaten.
Anlatmak istediğiniz şayet çalışılmayan dönemlerdeki boşlukları borçlanmaksa bu mümkün değil.

evet çalışmayan dönemlerdeki borçlardan bahsediyorum engelli maaşım kesildiğinden beri başka yollardan maaşa bağlanmak istesemde bütün yollar çıkmaz sokak

zeugma
Çalışılmayan dönemler borç olarak kabul edilmez, borç, çalışıldığı halde primi ödenmeme durumudur ki sigortalı çalışanların bununla da ilgisi yoktur o borç işvereni bağlar. Sigortalı çalışanın geriye dönük borçlanabileceği sadece iki durum vardır; erkeklerde askerlik, bayanlarda doğum. Bunun haricinde geriye dönük hiç bir ödeme yapılamaz.

verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim ufuk bey sağolun

Üst Alt