Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Prim gün sayısının fazla olması emekli maaşını ne kadar etkiler?

Ayyıldız

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar benim 04.10.2000 de bağkur girişim 31.12.2010 da bağkur çıkışım var yani 3.737 gün
sgk dan da 01.03.2012 işe giriş yani 1380 günüm olacak bu ay sonu toplam 5117 primim var şuan şimdi gelelim asıl meseleye emekli olacağım tarih 2018 yani 2 sene daha var yani 730 gün daha eklenecek 5.847 gün primim olacak bu fazla pirimler bana ne gibi zarar veya fayda sağlar?
bu arada rapor oranım 69

sakatlık indirimi emeklisi yani
gün fazlalığının faydası olmuyor ama
normal emeklilikteki gününü sigorta gününü yani yakalarsan mesela 6000 gün şartın var ya sakatlık indirimi emekliliğindede 6000 ini geçtiğinde sakatlık indiriminden emeklilikte avantajın oluyor o zaman
normal emeklilikteki gün önemli ondan sonrası fazla çalışmak saçmalık bir sürü kayıp
askerlik yaptınızmı yaptıysanız onu da öderseniz oda artı 70-80 artı yapar emekli maaşınıza

thy daki arkadaşım sayesinde öğrendim onuda normalde 1300tl alacakken emeklilikte günü dolmadan emeklilikte 900 tl civarında olacağı söylenmiş oda onu bekliyor halen
emeklilikte gün fazlalığı konusuda kabaca örnek vereyim ssk için
mesela yılbaşına bugünle 2 gün var diyelim bugün emekli dilekçesi versen 1000 tl maaş alıyorsun 1 ocaktan itibaren emekli maaşına gelecek zamdan ve ek ödemeden yararlanabilirken 1160 tl oluyor ya oysaki seneye bugün emekli dilekçesni versen emekli maaşın 1000 tl de seyrederken o 160 tl farkı kaçırmış oluyorsun yani ömür boyu 160 tl geriden takip edeceksin

AytacYILDIZ

Primler ortalama agari ücret düzeyinde yatacaksa emekli maaşına neredeyse hiç bir etkisi olmayacaktır. Hatta 2000 öncesinde primi olanlar için 1 ekim 2008'den sonra ödenen her prim maaşın düşmesine bile neden olaibiliyor!
Ne zaman ki çok daha yüksek prim yatar, o zaman emekli maaşınnı olumlu etkiler.

OturanBoğa

sağol abi yani günüm geldiğinde emekli olayım en iyisi ondan sonra çalışmaya devam ederim zaten

Emeklilikte fazla prim ödemesi maaşıma ne katkı sağlar.

Bağkur
İlk Giriş 04.10.2000
Çıkış 31.12.2010
SSK
Giriş
01.03.2012
Çıkış halen devam ediyorum
Bağkur Toplam Gün Sayısı 3687 (10 yıl 2 ay 27 gün)
SSK Toplam Gün Sayısı 1710
%69 engelliyim vergi indirimim mevcut 2018 in haziran ayında emekli olacağım
benim sormak istediğim 17 yıl 8 ay şartı var emekli olmam için bu süre içinde prim sayılarım dahada yükselecek benim tahminim 5937 falan olacak bu prim sayım maaşımda bir yükseliş mi yoksa düşüş mü sağlar?

yatırılan pirime gore değişir.Tabandan yatıyorsa düşürür,tavandan yatıyorsa yükseltir.

tarboy

ssk çalışanıyım
sence ne kadar tavandan yatabilir :) bu ülkede
asgari ücretin 2 tık üstü oda tavan sayılmaz sanırım

SNITCI
SGK Sitesinde emekli maaş hesaplama var,her ay pirim yattıktan sonra maaşını hesaplat o zaman fark oluyormu,oluyorsa ne kadar oluyor kendin gorebilirsin

Üst Alt