Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Prim günü daha fazla olan kişiye neden daha az maaş bağlanıyor..?

s.yücel

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merak ediyorum...asgari ücretten pirim ödemiş birine kimi zaman 750_800..kimi zaman 690 _710 emekli maaşı bağlıyorlar.3 ay önce ankarada bir temizlik firmasın da çalışıp 4100 gün 51.000 tl pirim ile 867 tl bağladılar . aynı pasaj da 4750 gün 79,000 tl pirim ile bir arkadaşa 717 tl.ikisini de tanıyorum ikisinin de pirimleri asgari ücretten yattı. lütfen doğru yorumlayanlar bilgilendirsin..

Sayın arkadaşım,

Şimdi olay şöyle... Yanlış hatırlamıyorsam 2000 yılına kadar yatırılan primler farklı katsayı ile, 1 Ekim 2008'e kadar olanlar farklı katsayı ile, 1 Ekim 2008'den sonraki primler ise başka bir katsayı ile çarpılarak emekli maaşı hesaplanıyor.

En düşük katsayı 1 Ekim 2008'den sonraki kısım.

Yani 2008'den sonra ne kadar fazla çalışmışsanız o kadar düşük maaş alıyorsunuz. Hatta, emeklilik hakkını kazanınca işten ayrılıp yaşınız gelinceye kadar çalışmazsanız maaşınız düşmüyor. :)

Devletin acaiplikleri işte...

Şurada detaylı açıklama da var: http://www.emekli-maasi.com/emekli-maasi-nasil-hesaplaniyor.aspx

Canım arkadaşım ben onu biliyorum.bu örnrk verdiğim iki arkadaşta 2008 sonrası aynı pirim günleri ödemiş ..yani 2008 den sonra 1300 er gün..az bağlanan 1750 gün 2000 yılı öncesi yatmış...

Sadece 2008 sonrası günlerini bilmek yeterli değil. Tüm prim dökümüne bakmak lazım. Hata da olabilir elbette...

biri 4100 gün ..asgari ücret..diğeri 4750 gün asgari ücret..1300 er gün çıkart.2008 öncesi yansımaları düşün ...en çok baglanan zaman olan 2000 öncesine az alan daha çok yansıtmış 1750 gün..ikiside hep asgari ücret..yani ssk nın iki dudağı arasında..kendimden bir örnek,,6 ay da ne zaman emekli olurum dikekçesi verdim.gel olursun dediler..kendimi dinlet,p ben onlara 12 ayda oluyorumu ispat edene kadar akla karayı seçtim..bağırdılar çağırdılar sonrada olur böyle hata dediler.düşün ben işimden ayrılsaydım..bana da emekli ret gelse idi..pirim eksik iş yok ne olurdu benim halim.adamlar herşeyden bıkmışlar seni dinle miyorlar ..vallahi yanlış diyorum..yine dinlemiyor..maaşlarda da aynı hatayı yapıyorlar.yazık değilmi kardeşim 50 ..100 lira eksik fazla .

Bu konu sadece biz engellileri ilgilendiren bir konu değil,önemli bir konu biz burada ne kadar yazsak, çizsek elimizden bir şey gelmez konunun bir an önce yetkililer tarafından düzeltilmesi gerekli bunun içinde bir kamuoyu oluşturulması lazım düşüncem budur...

internet e' çalıştıkça emekli maaşı düşüyor' diye yazın .bakın neler bulacaksınız.900 tl emekli maaşları intibak lanıyor.. 2008 sonrası her düşüyor ..insan çıldırası geliyorr.

bugün ssk ya sordum...cevaplayamayacaklarını söylediler

ne kadar çabuk emeklilik okadar iyi..

çok büyük bir haksızlık var,devlet bunu değiştirmesi lazım.:mad:

Üst Alt